Fotoğrafçılık Forumları
Fotoğraf Eğitimi Konusunda Yardım Lütfen
Herkese Merhaba,
Daha önceleri amatör fotoğraf çekimleri yaptım. Fakat daha kaliteli ve profesyonelce eğitim alıp kaliteli çekimler konusunda bir merak uyandı son zamanlarda.
Bu konu hakkında Belediyelerin düzenlediği eğitimlere katlmak zorunda kalmadan öğrenebilmek mümkünmü ? katılırsam bu eğitimler yeterli olurmu?
Yeni Alacağım fotoğraf makinasının özellik, marka konusunda tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum..
canon eos 500d bence güzel makina
internetten yada bi kaç dergi vs. kaynaklar ve deneme yanılma yoluyola bence halledersin başarılar
İnternet, dergiler, kitaplar size yok gösterecektir. Türkiye'de bilmiyorum ama yurtdışında çok donanımlı kurslar var. Türkiye'de güzel sanatlar fakültelerinde fotoğrafçılık eğitimi veren üniversitelerimiz var. Bu konuda ne kadar ilerlemek istediğinizle orantılı olarak seçenekleriniz var, internetten araştırma yapabilirsiniz.
Mimar Sinan Üniversitesinin Güzel Sanatlar Fakültesinde Fotoğraf bölümünü okuyabilirsiniz. Ayrıca yine aynı üniversitesinin yüksek lisans ve doktora programları var.
Ayrıca aşağıdaki linkini verdiğim atölyeyi inceleyebilirsiniz;
http://www.galatafotografhanesi.com/
Burada 2-4 hafta arası eğitimleri 200-300 TL dolayında veriyorlar.
Ama fotoğrafçılıkta eğitimin yanında pratik ve araştırma en önemlisi. Devamlı çekmeli, farklı durumları değerlendirmeyi öğrenmeli, ve devamlı araştırmalısınız. Ama temel bilgileri mutlaka öğrenmelisiniz. Ve bunun üzerine inşa etmelisiniz..
Saygılar..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
018207 Tem. 2025, 12:45
miratcenk -
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
038218 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?