Fotoğrafçılık Forumları
Düğün Hikayesi Hikaye Fotoğrafçılığı
düğün hikayesi fotoğrafçılığı yapmak istiyorum iletişim okudum .Amatör olarak da 4 düğün hikayesi çektim yakın arkadaş akraba gibi ücret almadım bu işi yapan arkadaşların önerilierini yazmasını isterim neler yapmalıyım para kazanmak için .
çevre çevre çevre
reklam reklam reklam
kalite kalite kalite
sonuca ulastırır.
iletişim okudum
siz bana okuduğunuz onca yılı anlatınn bende size mesleğimi. bakalım her ikiside anlatmakla bitecek mi? yada anlatmakla öğrenilebilecek mi?
iletişim okudum derken ( fotoğraf dersleri aldım )fotoğraf çekmeyi biliyorum demek istedim daha öğreneceğim çok şey olsa da ....
izmirin arkadaşım bizlerin işi olan düğün fotoğrafcılığı yapmak istiyorsan BİZLER gibi devletine kazandığın paranın vergisini vericeksin. Bağkur veya ssk bedelini oduceksin öyle yapıcaksın ,öyle insanların ekmeğiyle oynucaksın bizler bu işleri yapabilmek için seneler harcıyoruz ve en önemlisi vergimizi veriyoruz
Arkadaşlar (yani fotoğrafçılık yapanlar) siz doğarken mi fotoğrafçı oldunuz? siz de öğrendiniz, çıraklık dönemi geçirdiniz, ustalaştınız, bu işi meslek olarak yapmaya başladınız. pekala bu soruyu soran arkadaş da bunu meslek olarak yapmak istiyor olabilir. Ne kadar kaba bir cevap veriyorsunuz! Size sanki ben bu işi yapıcam, devlete de vergimi vermiycem dedi :D
ne kadar komiksiniz yahu!
sanki fotoğrafçılığı siz parsellediniz... İsteyen herkes, ganjin'in de dediği gibi kalitesiyle yapabilir bu işi. Kimseden de izin almasına gerek yok bunun ayrıca.
Sadece bir soru sormuş, ne yapabilirim diye...
bu sizin yaratıcılığınızla, tecrübeniz arasında büyüyecek bir durum.
Anlatılarak yapılabileceğini sanmıyorum. Bu işi yapan bir fotografçıda birkaç ay staj yapabilirsiniz örneğin. Böylece, neye nasıl bakacağınız konusunda bir yol edinirsiniz.
Hikaye fotografçılığıyla ilgili kaynak bulmak biraz zor, o yüzden size önerim ; Bir hikaye oluşturun ya da birkaç hikaye bulun ve hikayeyi görsel olarak anlatabileceğiniz fotograflar çekin. izleyin.
saçma, abuk.. önemli değil... görseller süper olmak zorunda değil.
püf noktası şu olmalı... ürettiğiniz foto slaytları bana verdiğiniz de, hikaye metni olmadan, ne anlatmak istediğinizi anlayabiliyorsam , başarılı sayılabilir demektir.
Bu adımdan sonra, görsellerinizi zenginleştirmek adına daha emin adımlar atabilirsiniz.
Naçizane tavsiyedir.
----------------------------
Tavsiyesi olan herkese teşekkür ederim VERGİ veren vermeyen .....
Tavsiyesi olan herkese teşekkür ederim VERGİ veren vermeyen .....
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ekrem Çelebi Benide Düşün Benide Canlı Düğün Kaydı 2005
05 Şub. 2025, 14:25 prodersler
019405 Şub. 2025, 14:25
prodersler -
Ekrem Çelebi Duydun Mu Anam Düğün Canlı Kayıt 2005
28 Oca. 2025, 13:52 prodersler
016028 Oca. 2025, 13:53
prodersler -
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü