tosunami52
tosunami52 (üye)
Yurtdışı / Haber Fotoğrafçısı

Dijital İcat Oldu Mertlik Bozuldu

Son dönemlerde dijital çilginlik almis basini gidiyor.Bir yandan güzelde benim karsi ciktigim telefonlara,videokameralara
adepte olmasina karsiyim.
Telefon konusmak icindir,Ama insanoglu öyle abarttiki; müzik,fotograf,video,jps,internet,vs,vs yakindir telefonla isinlanacaz yahu
komplikeli telofonlar cabuk bozuluyo ve yapilmasi zor.
Siz olsaniz ne yaparsiniz?

Tarih: 6 Temmuz 2005, 03:50 - İp: yok
deli
deli (üye)
İstanbul / Amatör

kameralı telefonler konusunda seninle aynı fikirdeyim
fakat dijital fotoğraf makinalarına laf söyletmem tarihin en iyi buluşlarından biri olduğunu düşünüyorum fotoğrafı çek ve hemen gör harika yaa neydi öyle fotoğrafı binbir ümitle çek aldıktan sonra birde ne göresin bulanık olmuş! tabii belirli sayıda fotoğraf çekmek zorunda olduğun için aradan geçen uzun süre ve masraflarda cabası...
yok kardeşim dijital gibisi yok !
icat edeni saygıyla anıyorum...

 

Tarih: 17 Temmuz 2005, 21:23 - İp: yok
patrick
patrick (üye)
İstanbul / Amatör

Ben ekmeği ekmekçiden alma taraftarıyım aslında.Yani telefon telefon olarak ihtiyaç görmeli,fotograf makinası da fotograf makinası olarak... Ama işin bir başka boyutu da var.Alışveriş listemde 6 kalem alınacak varsa ve biri de ekmekse marketten hepsini alıp çıkarım.Niye kapı kapı dolaşayım ki..
Zaten fotograf kalitesi veya video çekimini gerçekten önemseyen insan kamera veya fotograf makinasını alır.Bu demek değildir ki cep telefonu özelliksiz olsun.Hepsinin nimetlerinden faydalanabilmek lazım.
Örneğin benim hem SLR,hem de DFM cihazlarım var ama cep telefonumu da özellikle kameralı tercih ettim.Çünkü fotograf makinalarımın yanımda olmadığı veya çekime uygun olmadığı (film-şarj) durumlarda da anı yakalayabilmek adına görüntü kalitesinden taviz vererek telefonla çekim yapabiliyorum.

 

Tarih: 18 Temmuz 2005, 12:33 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selamlar..
Arkadaslar, telefonlarda video da kamera da bulunmasi cok guzel, gerekli ve onemli birsey.. konunun basinda tosunami, bu eklemelerin bir abarti oldugunu soylemisti, oysaki herkes sunu unutuyor galiba; artik telefonlarla goruntulu de konusulabiliyor. turkiyede varmi bilemiyorum ama burada 3 network'u sayesinde video'lu konusma yapabiliyorsunuz.. halen daha gelisme asamasinda tabii.. ama artik sadece karsimizdakinin sesini degil goruntusunu de gorebiliyoruz.. bu harika birsey..
daha yeni tatilden geldim; esim telefonuyla fotograflar cekip arkadaslarina gonderdi mesela.. ne harika birsey.. kaldigimiz oteli arkadaslarimiza, uzaktakilerle paylasabilmek cok kolay artik..
internete baglanip e-mail'lerimizi kontrol edebiliyoruz.. veya e-mail gonderebiliyoruz.. ne harika..
nokia N91 telefonunu cikartacak yakinda piyasaya; 4gb'lik memory'si var.. mp3 olarak da kullanabiliyorsunuz.. ustelik direk internetten sarkilari da indirebiliyorsunuz.. ne muthis bir olay, degil mi?
..birakin valla, aman sunun da olmasina ne gerek var sorularini.. hepsi olsun.. hatta ne kameraya ne de camcorder'a ihtiyacimiz kalsin insallah.. tek telefonla hepsini birden halledebilelim.. guzel olmaz mi? neden olmasin? buyu mu bozuluyor? hayir.. dijital fotograf makineleri cikti; aman bazilari cikip ne bu boyle diye kullanmak istemedi.. yok filmin banyosuymus altini degistirmekmis falan filan..
sony'nin K750i'ini kullanan var mi acaba? fotograf makinesi gibi gercektende.. birsuru ozelligi var.. manuel ayarlari mevcut..
valla bende 2 megapixellik bir makine vardi 4-5 sene once; ondan cok daha iyi fotograf cekebiliyor K750i.. ustelik bir cep telefonu.. 4-5 sene icinde slr makineler gibi cekerler belki; sonra ne gerek kalacak ki ayriyetten bir de compact bir kamera almaya???
vcd kalitesinde video kaydedebiliyorlar bu cep telefonlari.. bircok insan icin tatil anilarini hatirlamada yetecektir.. yetmez mi?..
....
insallah yakinda bizleri isinlayabilen cep telefonlarini da cikartirlar da seyahat etmek kolaylasir..

 

Tarih: 26 Temmuz 2005, 13:37 - İp: yok
centurion
centurion (üye)
İstanbul / Meraklı

selam dadanagast!
nerelerdeydin? epeydir sesin çıkmayınca endişelenmedim dersem yalan olur... umarım sağlığın ve keyfin yerindedir...
sevgiler...

 

Tarih: 26 Temmuz 2005, 14:10 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam centurion..
gectigimiz hafta bodruma tatile gittim.. dun gece de dondum.. hava sicakligi 40'li derecelerden 10'lulara donmek pek de hos olmuyor ama ne yapalim iste.. nasil da ozlemisim.. harika bir tatil yaptik esimle..
..forumdan biraz uzak kaldim; konica 5D'yi, panasonic FZ30'yu cikartmis podyuma.. yakalamak zor olacak gundemi..

 

Tarih: 26 Temmuz 2005, 20:19 - İp: yok
seyyah1981
seyyah1981 (üye)
Batman / Amatör

yeniliklere açık olmalıyız.. Hattatların yaptığını yapmayın..

 

Tarih: 24 Ağustos 2006, 22:29 - İp: 85.***.**6.41
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

dijitale geçmeyen çok fotoğrafçı var. herkes geçti demek yanlış.
ara güler in nefret ettiğini biliyorum mesela.
ya da atlas dergisinde dijital kullanmayan fotoğrafçılar dijital kullananlardan daha fazla.
pek çok avantajına rağmen dijitalin dezavantajları da var. gazeteciler için büyük avantajları olduğu ortada. ama aylık çıkan dergiler için aynı şeyi söyleyebilir miyiz? adam nationalgeographic fotoğrafçısı diyelim, göreve çıkıyor, belki 1 sene sonra çıkacak dergide yayınlanacak fotoğrafları. acelesi yok yani.
bir de en önemlisi galiba editöryel pratiği yok dijitalin. yanlış hatırlamıyorsam atlas tan özcan yüksek yazmıştı bir yerde. fotoğraf iyimi çıkacak kötü mü bilemiyoruz diyor. dijitalde oluyor böyle şeyler. mesela geçenlerde çok beğendiğim bir manzarayı bastırdım, sonuç rezaletti. photoshopta sanırım bu önceden fark edilebiliyor.

yine de gelecekte bence de film üretimi bitecek. dijital kaçınılmaz bir sonuç. bu arada dijital makineler inanılmaz bir gelişim içindeler. çözünülük konusunda 35mm filmi yakaladılar. bir iki sene içinde katlayacak. nationalgeographic dergisinin şubat sayısıydı yanılmıyorsam, 4 mp lik basit bir kompakt olan nikon la çekilmiş fotoğraflar 2 sayfa yer aldı dergide.

 

Tarih: 25 Ağustos 2006, 15:35 - İp: 85.***.**8.132