piri reis
piri reis (üye)
Bursa / Meraklı

Çırılçıplak... Venüs İle Ay

Venüs ile Ay'ın gökyüzünde çırılçıplak bir bedende buluşması... Sony DSC-H1'in objektifinden...

Tarih: 19 Haziran 2007, 10:38 - İp: 85.***.**6.241
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bende e510 alıp köşe açıciiim. Pek ilgi olmayacak gibi ama genede olsun. 5 sayfa olsun yeter

Tarih: 19 Haziran 2007, 17:22 - İp: 88.***.**0.213
ulyses
ulyses (üye)
İçel / Amatör

Piri reis, güzel fotoğraflar. Eline sağlık.

Tarih: 19 Haziran 2007, 18:09 - İp: 85.***.**7.246
piri reis
piri reis (üye)
Bursa / Meraklı

Teşekkür ederim arkadaşlar düşüncelerinizi benden ve fotolarımdan esirgemediğiniz için.

Daha iyilerini çekebilmek için hem makina alma hemde fotoğraf çekmeyi öğrenme yolunda çabalar sarfetmekteyim. İlginize layık olmaya çalışacağım

Tarih: 19 Haziran 2007, 18:39 - İp: 85.***.**6.241
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

piri reis çok güzel fotoğraflar. Ellerine sağlık.
Son fotoğraf hariç hemen hemen aynı saatte çekilmiş görünüyor ama merak ettim son üçünün fonu neden mavi?

Tarih: 19 Haziran 2007, 20:06 - İp: 88.***.**8.231
baris2357
baris2357 (üye)
İstanbul / Amatör

Kusura bakmayın arkadaşlar bu kadar pentax topiği dünyada hiçbir forumda yok.Bu yüzden bu site bende pentax resmi sitesi nikiyle kayıtlı.

Şaka bir yana katılacağınız gezilere beni çağırmazsanız her topiği sabote ederim.Onixon ile yapıcağınız geziye bende katılmak isterim.Araba da var, yakın yerlerede gidebiliriz. Nereye gidiyoruz?

Tarih: 19 Haziran 2007, 23:27 - İp: 88.***.**8.235
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

çok güzeller.. özellikle ilk fotograflar..

Tarih: 20 Haziran 2007, 00:51 - İp: 88.***.**8.72
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

H1 bir klasiktir. Bir serinin ilk makinesidir. Güzel de makinedir
Piri Reis güzel fotoğraflar.

Tarih: 20 Haziran 2007, 01:06 - İp: 85.***.**5.199
piri reis
piri reis (üye)
Bursa / Meraklı

piri reis çok güzel fotoğraflar. Ellerine sağlık.
Son fotoğraf hariç hemen hemen aynı saatte çekilmiş görünüyor ama merak ettim son üçünün fonu neden mavi?

foxfo fotoğrafların çekim saati hepsinde aynı dakikalar. Fotoğrafları çekerken hava aydınlıktı. Tam olarak netliği alabilmek ve Ay'ın ışığının çok fazla giripte üzerindeki krater'lerin görüntüsünü bozmaması için ilk üç resimde ışığın giriş süresini iyice kıstım ve bundan ötürü hava karanlıkmış gibi çıktı fakat Ay'ın beyaz rengi ve yüzeyindeki kraterler ve Kızıl Gezegen Venüs'ün kırmızılığı biraz daha belirgin oldu. 4. ve 5. resimlerde ise standart ışık hüzmesi ve zamanlamaya aldım ve çektim. Son resmi ise WB ayarını Fluoresant moduna aldım, biraz enstantenesi (Mavimsi) olsun diye ve birazda ışığın giriş zamanını artırdım. Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim... Güneş Tutulmasınıda çekmiştim. Birkaç kare göndermiştim daha öncesinde. H1'i çooook seviyorum...

Tarih: 20 Haziran 2007, 11:14 - İp: 85.***.**6.241
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

fotoğraflarınız çok güzel elinize sağlık, bir gün önce de venüs ayın karanlık tarafında idi o zaman da çok hoştu görüntüsü(ay yıldız gibi),gökyüzünün siyah olduğu görüntüler hoşuma gitti

Tarih: 20 Haziran 2007, 13:47 - İp: 88.***.**2.245
piri reis
piri reis (üye)
Bursa / Meraklı

Haklısınız. Fakat ben zamanı kaçırmışım sanırım. Aslında özellikle çekilmiş fotoğraflar değil bunlar. Sadece bir tedatüften ibaret. Bir anda farkettim ve çektim... Bursa bölgesinde yapılacak çekim gezilerinde mümkün olursa bende gelmek isterim. Haberlerinizi bekliyorummm...

Tarih: 21 Haziran 2007, 09:04 - İp: 85.***.**6.241