Fotoğrafçılık Forumları
Cd Kopyalama Girişimine Engel Olma
arkadaşlar cd lerime şifre koyarak engel olabiliyorum
ama vcd ve dvd makinalar okuyamıyor.sadece bilgisayarda izlemeden önce benden şifre alıyorlar.sorun şu
cd lerime kopyalama şifresi koycam kopyalanamıcak ama izleyebilecekler.bana yardım ediniz. cryptCD5.0 BU PROGRAMI KULLANIYORUM AMA EKSİK KALIYOR. yardımcı olursanız sevinirim.verilerinizi yolda kimse kopyalıyamaz vardığı yere şifre verip açarlar
Eğer düğün videolarını kastediyorsanız bunun etik olmadığını düşünüyorum..
Baştan kopye meselesini konuşup, fiyatı ona göre belirleyip, bütün haklarıyla tüketiciye vermek gerekir diye düşünüyorum.
Tabi düğün videosunu televizyonlara filan satmaya kalkan olursa iş değişir.. O zaman hakkınızı ararsınız..
geçenlerde bir konferansın çekimini yaptım.seyredip karar verecekler, adede göre sipariş ve ona göre fiyat belirtecektim.cd yi çoğaltmışlar ve üzerinden para kazanmışlar.yani emegimi çaldılar.parası batsın böyle işlerin.kaç arkadaşımız sırtından vuruluyor böyle kimbilir.kopyaları da iyi olmamış kimileri de takılıyor.ve reklamımdan beni bulup dükkana gelip utanmadan ben yapmışım gibi düzelt dediler.o an enseledim. yapan da bir öğretmen arkadaşlar.tabi mahkemeye vereceğim.ama ne getirir bilemem.
İşte o konuda çok haklısınız..
Hakkınızı da sonuna kadar arayın..
Belki video üzerine örnektir gibi yarı şeffaf bir yazı yazabilirdiniz..
Yoksa ekran görüntüsü bile video olarak alınabiliyor.
Bu tür demoları yaparken ekranın orta yerine tüm video boyunca görünecek fligran şeklinde kendi veya firmanızın ismini yazınız. Berde ne kader etkili olur bilmem ama verdiğiniz örnek demoya tüm videoyu yüklemek yerine bir kısmını keserek örnek demodur şeklinde ilgili kişilere verebilirsiniz. Şifre koymak tek başına çözüm olamaz istedikten sonra o şifreyi kıracak bir programla kopyalama işini yapabilirler.
Türkiyede yargı sürecinin yavaşlığı bu konuda çok büyük etken..
Aynı konuyu belçikadaki bir arkadaşımdan dinledim..
Delil ile birlikte (kopya cd) bir avukata başvuruyor. Avukat hemen resmi bir yazı ile (heralde noter tasdikli gibi bişey) Konunun muhattabına çağrıda bulunuyor. 3000 avroluk çekimin ücretini ve diğer resmi masrafları (avukatlık ve noter masrafları gibi) 3 gün içinde ödemesi halinde mahkeme hakkından feragat edeceklerini yazıyor. Belçikadaki Türk müşteri Cd ye kopyaladığı için söz konusu çekimi (sözleşmeyi) kabul ettiği sayıldığı için hemen parayı ödüyor.. Arkadaşımın söylediğine göre parayı ödemeyip mahkeme yoluna gitseymiş yaklaşık 10.000 avro kadar ceza ve masraf ödeyecekmiş.. Mahkemede en fazla 15 günde neticelenirmiş muş mış...
Türkiyede adalet sistemi ağır çalıştığından bu yöntem pek makbul değil.
Bence sözkonusu müşteri şununla tehdit edin..
Konferansın görüntülerini ve kişinin yaptığı terbiyesizliği konferansın katılımcılarına bedava bir cd ile duyurmak ve rezil etmek..
çok aşşağılayıcı bir davranış olacağını düşünüyorum.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
247229 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
038913 Eki. 2024, 15:48
prodersler -