grimavzer
grimavzer (üye)
İstanbul / Amatör

Bu Fotoğrafın Görüntüsü?

Arkadaşlar merhabalar,yeni üye oldum ve açıkcası konuyu nereye açmam gerektiği konusunda kararsız kaldım.
Size bir sorum olacak,aşağıda göreceğiniz fotoğrafın görüntü kalitesini yakalayabileceğim bir fotoğraf makinesi markası önerebilir misiniz bana?Şimdiden teşekkürler.

Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

#grimavzer' tarafından 19.05.2011 21:58:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 19 Mayıs 2011, 21:57 - İp: 78.***.**0.76
the_wall
the_wall (üye)
Ankara / Firma

Merhaba ...
bur fotograftan baz alınacak tek teknik veri; 720x482 şeklinde ki ibaredir. bence konuyu biraz daha genişlet. bu fotografı 3-5 mp bir cep telefonu ile bile çekebilirsiniz.
ne istediğiniz konusunda biraz daha açıklayıcı olursanız sitede siz yardım olacaklardır.
iyi günler...

Tarih: 20 Mayıs 2011, 11:45 - İp: 88.***.**0.82
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Bu fotografda ozel olan ne arkadasim once onu belirtirsen.

Sana bu fotograf guzel geldi ise piyasadaki normal bas-ceklerle isini gorursun diyorum.Tabi bu foto acikhavada cekilmis ve kolay bir lokma makinalar icin.Tam netmi,karincalanma varmi,ISO degeri kac gibi sorulara cevap bulamadan resmi bu kucuk hali ile elestirmek biraz mantiksiz olur acikcasi.Enine boyuna resim kalitesini ariyorsan tam buyuklukteki dosyayi incelemek gerekir ki sana bir yorumda bulunalim.Makina neymis mesela?

Bu sekilde yukleyebilirsin

#ozansan' tarafından 20.05.2011 18:16:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Mayıs 2011, 17:42 - İp: 221.***.**3.132
grimavzer
grimavzer (üye)
İstanbul / Amatör

Öncelikle dikkate alıp incelediğiniz için çok teşekkür ederim,ikinci olarak da fotoğraf makinesi almayı planlıyorum ve bu tür manzara fotoğraflarında bana en iyi görüntü kalitesini verebilecek makineyi arıyorum aslında konunun özü bu,önerebileceğiniz makineler var mı?

Tarih: 20 Mayıs 2011, 21:38 - İp: 78.***.**0.76
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Yukaridaki fotograf Nikon D90 ile cekilmis bir ornek.Tabi is sadece cekmek ilede bitmiyor.Zevke gore renk isleme yada keskinlik arttirmasida var bunun ve buda raw cekim yapan biraz daha tuzlu kompak yada herhangi bir DSLR makina ile mumkunur.

Tarih: 21 Mayıs 2011, 15:12 - İp: 221.***.**3.132
lazut
lazut (Objektif)
Sinop / Amatör

Sana onlarca makine ismi sayılır..Bence bir filtreleme yapmak lazım..
Mesela....
Fotoğraf makinesine harcayabileceğiniz para ne kadar?..

Tarih: 25 Mayıs 2011, 22:31 - İp: 88.***.**9.212
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

dostum bence son derece mantıksız bir noktadan başlayarak çok özür diliyorum ama saçma bir yaklaşımla konuyu açmışsın. sonrasında ise başka hiç bir sitee göremeyeceğin (bence) bir sabırla değerli üyeler sana cevap vermişler sorduğunun istediğinin mantıksız olduğunu belirtmişler. Sanıyorum şuanda piyasada geçmişte üretilmiş halen satılan şimdilerde üretilen 100 lerce hatta mübalağa olmazsa binlerce fotoğraf makinesi vardır. Onlarca marka yüzlerce model ki bir çok da kategori. Kompak var, gelişmiş kompak var, dslr like var, ultra zoom var, mega zoom var, dlsr lar var, onların giriş orta pro seviyeleri var, 100 TL ye de makine var 20.000 TL ye de var, yani var oğlu var. Bu fotoğrafın çözünürlüğü falan hikaye bunu 100 TL lik makine ile de üç aşağı beş yukarı aynı kalitede çekersiniz.

önce oturup istediğiniz makine yukarıda saydıklarımdan hangisidir ona bakın internetten araştırın. büyük olur cebime girmiyor dersiniz, küçük olur tatmin etmiyor dersiniz, yani sizin sorunuz gerçekten "sarı çizmeli Mehmet ağa" kabilinden.

Ama yine de ben size Nikon D3x isimli makineyi önereceğim. Bununla çekeceğiniz fotoğrafı hiç bir şeyle çekemezsiniz desem çok yanlış olmaz. Siz internetten araştırırsınız fiyatlarını.

Tarih: 26 Mayıs 2011, 02:10 - İp: 88.***.**2.233
grimavzer
grimavzer (üye)
İstanbul / Amatör

muzocan76 haklısın sanırım 1 hafta sonra tatile çıkıyorum ve bir anda aklıma esmişti o zaman gidip alayım diye ama şimdi çok daha kapsamlı bir araştırma yapmak gerektiğini anladım,olmadı kafamda bir-iki model belirlerim onların avantajları ve dezavantajlarını sorarım,hepinize çok teşekkürler.

Tarih: 31 Mayıs 2011, 17:23 - İp: 78.***.**2.28
pioner
pioner (üye)
İstanbul / Amatör

bütçeyle alakalı ama benim gönlümde hep nikon vr

Tarih: 9 Haziran 2011, 11:32 - İp: 78.***.**3.243
  • 1