tekin01
tekin01 (üye)
Niğde / Amatör

Bir Asırlık Fotoğrafa 2,9 Milyon $

Haber mynetten alınmıştır. Desenize arkadaşlar içimizden birinin torunları servet sahibi olabilir.
Amerikalı fotoğrafçı Edward Steichen'in bir asır önce çektiği bir fotoğraf, 2,9 milyon dolara satıldı. Bunun şimdiye kadar bir fotoğraf için ödenen en yüksek miktar olduğu bildirildi.
Long Island'da (New York) 1904'te çekilen 41x48 santimetre boyutlarındaki fotoğrafta, bir gölcük etrafındaki ağaçların arasından süzülen ışığın suda yansıması görülüyor.
Fotoğrafın varolan diğer iki baskısının ise müzelerde olduğu belirtildi.
Metropolitan Sanat Müzesi tarafından açık artırmaya çıkarılan fotoğrafı satın alanın kimliği açıklanmadı.
Steichen, renkli fotoğraf üretmede kullanılan ''otokrom' tekniğini kullanan ilk Amerikalılar arasında bulunuyor.
Şimdiye kadar bir fotoğraf için ödenen en yüksek miktarın 1 milyon 248 bin dolar olduğu belirtildi.



#tekin01' tarafından 15.02.2006 22:02:24 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Şubat 2006, 21:59 - İp: yok
applemac
applemac (üye)
Konya / Amatör

böyle olaylar beni sevindiriyor nedense.. 100 yıllık bir fotoğrafı eline almak çok güzel bir duygudur zannımca. eski insanı hep bir yerlere götürür ama keşke her zaman bu kıymetlere değer verenler olsa..

aklıma gelmişken birşey daha söyleyeyim.. içimde kaldı bu resmi görünce.. bizim burada meşhur çatalhüyük diye çok eski bir antik kent var.. dedemin köyü de o civarda.. bazen gezmek için gideriz.. basit bir inşaat kazısında bile içine 1.5 ton kadar su alabilen 110 cm boylarında çok büyük geniş küpler çıkar.. çatalhüyük'ün tarihi m.ö. 7000 yıllarına kadar dayanıyor.. dünyanın bilinen en eski yerleşim birimi olduğu belgelerde yazılı. muhtemelen o ilginç küplerde çok çok eski.. ama hepsi sağda solda atılı bir vaziyette duruyor..çoğunu bilinçsiz kişiler kırıp parçalıyor.. geçen yaz yine bir tane ev inşaatı sırasında çıkardılar.. arkeoloji müzesine haber verdikleri halde bile ilgilenen olmamış yine. şimdi köyün girişindeki bir petrolün bahçesinde duruyor.

demek istediğim o küpte tıpkı bu fotoğraf gibi sanat eseri.. hemde o kadar eski.. ama adamlar şu 100 yıllık fotoğrafa bile bu değeri verebilirken, bizim insanımız, devletimiz kendi geçmişimizin bulunduğu yerlere çarşıdan alınan vazo kadar değer vermiyor.

içimde kalmasın diye yazdım.. kusura bakmayın..

sağlıcakla..

 

Tarih: 16 Şubat 2006, 00:49 - İp: 85.***.**0.180
  • 1