caglarrock
caglarrock (üye)
Konya / Meraklı

Bi Yorum Yapmadınız Arkadaş :)

Şuna bi yorum yapın da ben de rahatlayayım artık Her türlü sert eleştiri olur, hepsi benim kendimi düzeltmeme yarayacak nasıl olsa

http://galeri.netfotograf.com/fotograf.asp?foto_id=554402

Tarih: 13 Nisan 2013, 22:12 - İp: 195.***.**7.93
aea
aea (üye)
Giresun / Meraklı

Fotoğrafınıza yorum yaptım. Umarım kırılmazsınız bana

Bu arada forumda pentax kullanıcısı görmek güzel

 

Tarih: 14 Nisan 2013, 02:43 - İp: 94.***.**2.166
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Bazi fotograflara yorum yazmak zor ... Izah etmeye calisayim ...

Doga ve manzara fotograflarina, gece fotograflarina, sokak enstantanelerine, meslek fotograflarina, portrelere ve bunlarin dengeli isikta yapilanlarini yani bildigimiz klasik anlamdaki fotograflari teknik olarak degerlendirmek kolay. Pozlama hatalarina, yuksek ISO'ya, fokus veya alan derinligi hatalarina, kadrajlamaya deginmek mesele degil.

Ama biri gidip ters isikta direk gunesin patladigi, veya yuzlerin bembeyaz (veya tam tersi karanlikta ) oldugu, alan derinliginin istege bagli degisebilecegi, HDR'de renklerin bagirdigi veya "abstract" (egzantrik/garip) diyebilecegimiz sinifa girilecek fotograf eklendiginde, bir seyler yazmasi zor . Neden zor - cunku 1-2 cumleyle gecemezsiniz ; istenen kasitli mi yapilmis yoksa bir hata midir , bazen kestiremezsiniz .

Yazayim derseniz ki arasira denemisimdir, paragraf paragraf yazar - icinden cikamazsiniz . Komik duruma bile dusersiniz.

Sizinki de oyle bir fotograf ... Teknik hatalarin bulunabilecegi ama amac eksantrik olmaksa o hatalarin tamamen gozardi edilebilecegi bir fotograf. Ben sahsen, bu tip fotograflara, fotografcinin amacinin ne oldugunu tam bilmedigimden, yazmamayi yegliyorum. Bazen son drece ilginc/sanatsal buldugum ( mesela kadrajin tamaminin, herkesin flu oldugu bir fotograf ) calismalara, begeni belirtiyorum .

Benim yazmama sebebim bu - baskalarini bilmem

 

Tarih: 15 Nisan 2013, 04:55 - İp: 96.***.**5.17
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Merhaba...

Fotoğraf sonuçta yarışma için çekilmiş. Konya ve laleler anlatılmak istemiş. Arkadaki nesneden Alaaddin tepesi olduğunu sanıyorum. Ancak lale ile o nesnenin önünü kesmişsiniz. Ağaçlar tam değil. İkisi yarım olarak çerçeve oluşturuyor diye düşünebilrsiniz. Bir ihtimal.

Arkadaki nesne tam görünüp alan derinliğine maruz kalsaydı farklı olabilir belki. Ama O nesne Tam değil. Yine bahçe tarafında elektrik direği O nesneyi tam ortadan bölmüş. Ve duvarda fotoğraflar var. İstanbul köprüsü galiba.. Dikkat dağıtıyor.

Lalelerin önünde bulanık bir gereksiz bitki var.. Yine lalelerin olduğu bölümde dinamik aralık sert ışıktan dolayı düşük kalmış bence.. Gökyüzünde de detaysız beyaz bölge fazla gibi geldi bana..

Ve lale tam lale formunda değil...

Papermanın dediği gibi düşünüp bu fotoğrafa derece verebilecek yüreğe sahip jüri olduğunu sanmıyorum.. Diğer katılımcılar canına okurlar jürinin...

Buradan fotoğraf toplama sanatıysa zaten baya birşey toplamışsın..

Otadaki direk, öndeki bitki olmasın diyorsan zaten çıkarmaya başlamışsın demektir...

Makale yazacak vaktim yok...

Ben seni anladım ve kendime göre sana faydalı olabilecek bir cümle yazdım...

6 yıldır bu siteye üyeyim. İyi kötü 450 civarı fotoğraf yüklemişim...

Bana mesaj göndermişsin,

"Fotoğraf toplama değil, çıkarma sanatıdır.
demişsiniz bir eleştirinizde.
Bu konuda siteye bir makale yazarsanız, ben dahil bir çok meraklı faydalanacaktır.
Selamlar"

Sidede çoğu kişi birbirini tanır. Ne bilip bilmediğini de bilir... Makale yaz da görelim, öğrenelim filan lafları pek bir şey ifade etmiyor benim için. Ucuz bir numara..

Galerim açık.. Benim makalem orada. Okuman varsa okursun..

 

Tarih: 15 Nisan 2013, 22:25 - İp: 88.***.**7.4
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Neyi çekmiştiniz? diyerek yorumumu yapmış olayım

 

Tarih: 18 Nisan 2013, 19:41 - İp: 176.***.**9.156
  • 1