micosms
micosms (üye)
Samsun / Özel Gün Fotoğrafçısı

Bayanların Fotoğrafları Daha mı İyi

epeydir gözlediğim dile getirmeye çekindiğim, yok canım böyle bir düşünce, mantık olur mu dediğim bir konu daha yazacağım. özellikle birkaç bayan arkadaşın yüklediği fotoğraflarda ki yorumlar dikkatimi çekiyor. Aynı pozisyonda çekilen, hatta çok bir özelliği olmayan fotoğrafların çok fazla yorum aldığını gözledim. Objektiv olunmadığını gözliyorum veya seziyorum.Acaba yalnış mı algılıyorum kendi kendime hüsnü kuruntu mu yapıyorum bilemiyorum. Lütfen böyle düşüncesi olan arkadaşların fikirlerini yazsınlar. çok rica ediyorum. Haa lütfen bayan arkadaşlarımız bu konuda bana darılmasın ve beni yalnış anlamasınlar. çok rica ediyorum. yalnış anlaşılmak ve anlatmak beni rahatsız edecektir.

Tarih: 29 Nisan 2007, 17:52 - İp: 85.***.**3.128
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

bu konuda fazla ayrıntılara dikkat etmesemde bir fotoğrafta açıkça dikkatimi çekti... o fotoğraftaki kadraj ve kompozisyon 10 üzerinden 2 verilicek bir konumdaydı ama çok olumlu yorumlar almış, ben ve bir kişi daha dışında... (amatör olarak haddimi aştıyssm özür dilerim...) bencede olaya subjektif bakan çok kişi var.. hayır ne yaparlarsa yapsınlar ama o kişinin kendini geliştirmesine hiç yardımcı olmuyorlar...

sürçü lisan ettiysem özür dilerim. saygılar,

#gurhan_87' tarafından 29.04.2007 18:35:29 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 29 Nisan 2007, 18:34 - İp: 88.***.**6.245
cemone
cemone (üye)
İçel / Amatör

Sitede cok basarili ve bir bayan gozuyle kadrajlanmis bircok guzel fotograf var bu su goturmez bir gercek bir fotografa bakinca bir bayanin kadrajladigini anlayabiliyor bazen insan bu apayri bir sey ama gelgelelim 10 uzerinden 2 bile verilmeyecek bir fotografa haddinden fazla yorum yazilmasinin nedenlerini zaten herkes cok iyi biliyor bunu birkere daha vurgulamaya gerek yok diye dusunuyorum.. Kendi kendinize husnu kuruntu yapmiyorsunuz bu bir gercek.. Saygilarimla..

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 11:33 - İp: 196.***.**5.194
gurhan.d.
gurhan.d. (üye)
Antalya / Profesyonel Fotoğrafçı

tabi ki çok güzel ve hayranlıkla baktığım fotoğraflar var... ben sadece bir fotoğraftan bahsetmiştim...

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 13:55 - İp: 88.***.**4.137
micosms
micosms (üye)
Samsun / Özel Gün Fotoğrafçısı

Ben aslında konuyu epeydir yazmayı düşünüyordum. Gerçekten enfes çekilen fotoğrafları olan Bayan arkadaşlar hariç (Tabii ki fotoğrafı algılamak insanlara göre değişebilir, ama kurallarını göz önüne alarak yazıyorum) hiç bir özelliği olmayan fotoğraflara birçok kişi ismi bayan olduğu için yorum yazıyor. Haa yorumlar da da çok bir bilimsel, fotoğraf dilli olmadığı kesin. Ve ben bu konuya bayan arkadaşların fikirlerini de almak istediğimden girmiştim. Onlardan hiç ses çıkmadı. Belki okumamış olabilirler.

 

Tarih: 30 Nisan 2007, 17:13 - İp: 212.***.**0.2
keratin
keratin (Objektif)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bayan ya da değil,önemli olan bence şu ki, imkan olsa da bir fotoğraf iki ayrı kişi ismi ile yüklenebilse.Ayni fotoğraf bile bence birbirine yorum farkı atabilir.
Çoğu zaman fotoğrafın küçük görüntüsünden etkilenmeye bağlı yorum işi.Tüm fotoğrafların tam boyutuna bakabiliyorum diyen üye sanırım yoktur.O zaman da olay isimlere endeksleniyor ister istemez.İlk sunumda isimlerin görünmemesi bir çözüm olabilir belki.
Bir de yorumlar beğenilen fotoğraflara beğeni sözcüklerinden fazla dışarı çıkmayacak şekilde oluyor genellikle.Kişilerin yetkin olduğu konularda teknik ve yol gösterici yorumları da yapması sitenin amacına daha uygun bir tutum olur diye düşünüyorum.

 

Tarih: 1 Mayıs 2007, 00:47 - İp: 88.***.**9.247
micosms
micosms (üye)
Samsun / Özel Gün Fotoğrafçısı

Evet Sevgili Keratin Arkadaşımın değindiği; gibi isimlere endekslenmemeli bence de. (Kendisi ister istemez ifadesini de kullanmış lütfen yalnış anlaşılması, ve anlamasın). Beğeni sözcükleri hele de isimlere endeksleniyorsa yalnış birşeyler vardır sanırım. Bence bu yalnışları bizler yapmamalıyız. Daha teknik, daha bilgili yorumlarla ve isimlere bağlı kalmadan yorumlamakta kesinlikle daha sağlıklı sonuçlar çıkacaktır diye düşünüyorum.

 

Tarih: 10 Mayıs 2007, 14:39 - İp: 212.***.**0.2
  • 1