gkhan74
gkhan74 (üye)
İzmir / Meraklı

Başlangıç Nasıl Olmalı ?

Merhaba üstadlarım.Nikon F80 filmli makinam var ve fotoğrafçılığa yeni başladım.En önemli sorunlarımdan biri.Mesela evden çıktım ve fotoğraf çekeceğim.Fkat neye göre çekeceğim.Ne düşünerek çekeceğim.Çekiyorum fakat herkesin çektiği gibi yani öylesine çekim yapıyorm gibi geliyor.İlk çekimlerim nasıl olmalı.Hangi yolu izlemeliyim.Ben fotoğrafçılığı öğrenmek istiyorum.Kendimi geliştirmem ve biraz birşeyler anlayarak çekim yapmam için neler yapmalıyım lütfen yardım edin.Kafam bu konuda çok karışık.İlginiz için şimdiden teşekkürler.

Tarih: 21 Şubat 2011, 01:19 - İp: 78.***.**3.119
urun
urun (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba, üstadlarda yardımcı olacaktır ama benden de bir kaç tavsiye,
fotoğraf çekmek için evden çıkmanıza gerek yok öncelikle yeni başladıysanız diyafram ve enstantene etkilerini anlamaya yönelik deneme çekimleri yapmanızı önerebilirim, filmli makinanız olduğundan zor olacak belki ama çekiminiz sınırlığı olduğundan daha dikatli olacaksınız muhtemelen, buda iyi birşey örneğin diyaframı kısarak çekimler yapın daha sonra mümkün olduğu kadar açık diyafram kullanarak yapın, alan derinliklerini karşılaştırabilirsiniz, entantene öncelikli çekimde ise yüksek ve düşük enstantene hızlarında hareketin etkisini görmeye çalışın, bunlardan sonra temel kompozisyon kuralları içeren fotoğraflar çekmeye gayret edebilirsiniz.
saygılar..

Tarih: 21 Şubat 2011, 01:34 - İp: 78.***.**0.251
merson
merson (üye)
Manisa / Amatör

1- Fotoğrafla ilgili yazıları, kitapları oku.
2- Çektiğin her poza ait ölçüm ve değerleri bir deftere yaz.

Tarih: 21 Şubat 2011, 08:24 - İp: 88.***.**5.65
gkhan74
gkhan74 (üye)
İzmir / Meraklı

urun ve merson ilginiz için teşekkürler.Birkaç film harcadım makinayı yeni aldığım için nasıl çekiyor diye fakat anlamadığım bir şey var.Fotoğraflar hep kumlu böle bulanık biraz anlamıyorum nedenini. Ve hani bana bu makina digital gibidir çok iyidir diyorlardı.Fakat çektiğimde boyutuda(Mb) küçük oluyordu bilgisayarda.Ve hep ıso 100 kullandım.ıSO 400 Mü kullanmalıyım hep ?

Tarih: 21 Şubat 2011, 11:35 - İp: 78.***.**3.119
sern
sern (üye)
İstanbul / Meraklı

o k u

http://www.photoshopmagazin.com/dergi/2010/01/dijital_fotografciligin_temelleri.html

Tarih: 21 Şubat 2011, 13:14 - İp: 188.***.**7.189
  • 1