avolites
avolites (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Amerikadan Makine Alabilirsiniz

Selam arkadaslar;

Artik turkiyeden kaziklanmaya gerek yok www.ebay.com adli sitede aradiginiz herturlu makineyi amerika fiyatlariyla bulabiliyorsunuz. Eger kredi kartiniz varsa hayalinizdeki cameraya aynen tr de oldugu gibi garanti sartlarinda sahip olabiliyorsunuz. Genellikle kargo ucretini satici firma oduyor zaten odemeselerde 15 dolar civarinda bir sey tutuyor. Isterseniz kargo islemi hakkinda telefonla bilgi de alabiliyorsunuz. Urun iki hafta icinde ozel kurye ile elinize geciyor. www.ebay.com tum dunyanin en cok siklikta kullandigi son derece guvenilir bir sitedir. Zaten Istanbulda da sasirtici fiyatlara zaman zaman makine satanlarda buy olla getirtmekteler cameralari. Egerki urunu teslim alirken bir sorun gordunuz urunu Kabul etmeyebilirsiniz paranizi aninda geri oduyorlar. Arkadasim aldi bir sorun yasamadi bende siparisimi verdim bekliyorum.

Secim size kalmis az ya da cok odeyin.
Saygilar.

Tarih: 14 Mayıs 2008, 17:52 - İp: 82.***.**7.108
warrior_tr
warrior_tr (Objektif)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

iyide 100 usd yi geçmemek lazım
daha yüksek tutarlar gümrükten geçmiyor
bir arkadaşım pda cihazı aldı cihaz gümrüğe kadar geldi oradan geçemedi
cihaz şu an ups kargonun macaristandaki merkezinde
bakalım ne olacak

aman dikkatli alışverişler.

#warrior_tr' tarafından 14.05.2008 18:40:15 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 14 Mayıs 2008, 18:39 - İp: 85.***.**3.133
fotonevzat
fotonevzat (üye)
Uşak / Firma

arkadaşım gelmıyorkı bir defa alış veriş yapmadan önce türkiye diye kayıt yaptıramıyorsun sorun orada hadı satıcıya ulaştın sana kargoladı ya sonra diğer arkadaşın dediği gibi gümrük te çok para istiyorlar ben bu işin daha basıt yolunu buldum ama denemedim sadece buldum
www.amerikadaniste.com
amerikada yaşayan türk öğrenci kurmuş bu siteyi site sayesinde her alışveriş sitesinden istediğini alıyosun

Tarih: 14 Mayıs 2008, 19:04 - İp: 85.***.**8.116
xlife
xlife (üye)
Bursa / Amatör

merhabalar,

Bence arkadaşlar bu yolla alışveriş yapmayın. Çünkü gümrükte alınan paralarla gidin Türkiye'den spot alın.

Ama arkadaşımın dediği gibi 100 dolardan aşağı olursa işler değişiyor. İşin içinde elektronik varsa kesinlikle yüksek fiyatlarla gümrüğe takılıyor.

Benim bir abim İtalya'dan bir ilaç sipariş etti. 30 dolar kargo bedeli ödedikten sonra 1 ay sonra ürüne sahip olabildi. Ama elektronik varsa işin içinde ve gümrükte tanıdığınız yoksa işiniz zor demektir

Herkese iyi alışverişler. Hoşçakalın , dostlukla.

Tarih: 25 Mayıs 2008, 20:37 - İp: 88.***.**8.212
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

bencede turkiyede spot almak bu sekilde almaktan daha mantıklı.. enazından daha guvenilir istediginizde ulasabileceginiz birinden ve elle tutup gordugunuz bir malı alıyorsunuz...

Tarih: 25 Mayıs 2008, 21:08 - İp: 78.***.**1.239
xlife
xlife (üye)
Bursa / Amatör

Tekrar merhaba,

Ürünüm gelecek mi ?
Sorunlu mu gelecek ?
Ne zaman gelecek ?
Gelirse nasıl gelecek? (adam kit dedi body yolladı nereden hak arayabileceksiniz kimi bulacaksınız?)
Kargo ücreti ne kadar olacak ?
Geri iade etmek isterseniz kime edilecek ve nasıl edilecek?
Gümrüğe takılacak mı ?
v.s v.s

En iyisi arkadaşımın dediği gibi ürünü en azından görebilirsiniz. Elinize alabilirsiniz. İnternet üzerinden almış olsanız bile iade edebilirsiniz.(güvenli kişi ve sitelerden)

hoşçakalın.

#xlife' tarafından 25.05.2008 22:22:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Mayıs 2008, 21:28 - İp: 88.***.**8.212
-olympos-
-olympos- (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

İyi akşamlar.ebay dan alışveriş yapmak için açık artırmayla yada , eyer varsa hemen al seçenekleriyle alırsınız. satıcı bir süre koyar bitimine kadar herkes teklif verir süre sonunda kime kalırsa o alır.Fakat bazı ürünleri sanıldığı gibi ucuza bırakmıyorlar . objektif, makina kamera gibi.avrupada internet bizden çok hızlı onun için adamlar 2-saniye kala teklif verebiliyorlar. ben 15 saniye kala verdiğim halde ondan sonra gidiyor.Ben bu ürünü şu fiyata yarar değip biraz yüksekten teklif verirsen sana yetişemezlerse sende kalıyor. ben üyeyim ve 2 -senedir uğraşıyorum.Birde alıcan ürünün satıcısının durumunu iyi inceleyin.pozitifi yüzde 98 den yüksek olsun alişveriş sayısı yüksek olsun . bunlar hata yapmazlar. doğru yazarlar ve güvenlidirler.hemen al seçeneği biraz fiyat yüksektir. mesela 150 euro olan ürün 175 fiat koyar.almanyadan ve almandan alışveriş yapın.ufak ürünler filtre gibi gelebliyor, ama makina gibi ürünleri mutlaka almanyada bir tanıdığınızın adresini verin o size getirir. en sağlıklı yolu bu. ben hep öyle yapıyorum.Ürün satın alıyorken alıcanız üründen en az 7-8 tane sayfanıza kaydedip o ürünün kaça satıldığını takip edip ona göre teklifte bulunun.Her ürünün bir satış piyasası vardır. çok fazla fark göstermez.satıcının açıklamasını iyi tercüme edin.bazen çok ucuza alırsınız ama bir yerde sorun olduğunu yazmıştır. Öyle anlıyorumki, bakığınız ürünün bitmesine 5 gün var oanda ucuzdur ,esas fiatlar son 30 40 -saniyede çıkar. kolay gelsin.

Tarih: 25 Mayıs 2008, 22:06 - İp: 85.***.**4.240
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

100 dolar ve üzerindekilere vergi ödersiniz..[ AVPİM]

Tarih: 8 Eylül 2008, 22:52 - İp: 78.***.**7.211
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

2 yıl önce 40 USD lik mp3 player aldım gümrüğe takıldı 50 YTL vergi ödedim...

3 ay önce çok daha pahallı F30 aldım üzerine hediye yazdırdım (GİFT) gümrüğe takılmadı.. yurtiçi kargo gibi elime ulaştı.

Tarih: 8 Eylül 2008, 23:02 - İp: 88.***.**0.175
kumköy34
kumköy34 (Objektif)
İstanbul / Meraklı

Yeni gümrük yasasını okumalı,,evet..

Tarih: 8 Eylül 2008, 23:11 - İp: 78.***.**7.211
eskidost
eskidost (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

iyi güzelde bu dövizakışı yırt dışına memleketten dişarı çıkan para trafigini nasıl önliyeceksiniz bu daha çok zarar vermemzmi sizce ??

Tarih: 9 Eylül 2008, 01:41 - İp: 78.***.**8.144