mertali42
mertali42 (üye)
Konya / Amatör

Amatörlere Tavsiyeleriniz Ne Olur?

Cep telefonu ile fotograf çekmekten bıktım.Amatörce kullanabileceğim ilerde belki profosyonelliğe geçiş yapabileceğim bir makina arıyorum.Ama o kadar çok şey yazılmış ki işin içinden çıkamadım..Sony nin W serisi T serisi ve H9 modelini gördüm çekimleri güzel geldi ama ben amatörüm alınca kullanamayacağım bir makina almak istemiyorum.Bir arkadaşımız amatör başka bir arkadaşımıza amatörsen Canon S5 önermiş.Buda H9 serisi gibi özelliklere sahip şimdi bu anlamda ben nasıl bir makina seçmeleyimki hem manuel hemde Auto çekim yapabileyim.Bu konuyu hangi bölüme açacağımada karar veremedim..Serbest kürsü olduğu için buradan yola çıkayım diye düşündüm.Sizin gibi güzel fotograflar çekmeye ilk adımımda bana yardımcı olmanız dileklerimle..
Kolay gelsin..

Tarih: 21 Kasım 2007, 11:59 - İp: 88.***.**5.233
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

H9 otomatik ayarlarda iyi değildir ama manuelde işi biliyorsanız çok güzel sonuclar alırsınız. Tabii İso 200den sonra felaket her kompakta olduğu gibi sebeb küçük sensör. Ama yeterli ışıkta kaliteli sonuçları var. Gece de iyi sonuclar alırsınız tabii tripod ile. Canon'u bilemeyeceğim.

 

Tarih: 21 Kasım 2007, 16:30 - İp: 85.***.**9.216
konçi
konçi (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf çekme sevgin varsa, benim gibi yanılgıya düşüp önce slr-like alma. Nasıl olsa ilerde muhakkak profesyonelliğe geçiş yapacağın DSLR sistem makina alacaksın.Boşuna iki masraf yapmış olursun
Devamlı ucuzlayan fiyatlarıyla (Sonyh9-CanonS5-FUJİ 9500-6500-Panasonic Fz50 vs..) gibi slr-like lar da elinde kalır.
Fiyatları hazır çok düşmüşken İstanbul'dan Sirkeci,Doğu bank veya Hayyam pasajından DSLR sistemli makina al. Çünki bu sistemin Like lara göre sensörleri büyüktür,daha kaliteli,alan derinlikli fotolar çekerler. Yanii fotoğrafta kalıcı çözüm DSLR dir.

Benim size tavsiyem de fiyatı şu an çok makul ve kendini ispatlamış ,kullanımı kolay,renkleri ve foto kalitesi mükemmel,harika bir makina Sony A100 (18-70 kit lensle) peşin 1100 garantili Doğu bankta satılıyor.BURADAN BAK

BURADAN DA kullananların yorumlarını ve fotolarını incele.

#konçi' tarafından 22.11.2007 14:54:34 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 14:38 - İp: 88.***.**4.16
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fotografcılık hakkında bilgisi olmayan birinin ilk elde gidip dslr almasının parayı sokaga atmak olacagını dusunuyorum.
acemi kullanımı için manuel ayarları olan herhangi bir kompakt makine fazlasıyla yeterlidir.
canon a600 serisi bir makine,sony h serisi bir makine canon s serisi bir makine fuji s serisi bir makine sizi fazlasıyla tatmın edecektir.
ayrıca videoda cekebilirsiniz.
----
fotografcılık konusunda bilgisi olmayan birinin,enstantane dıyafram ıso derinlik vs gibi terimler hakkında bilgisi olmayan birinin dslr kullanması daha hayatında arabaya bınmemişken araba kullanmaya benzer.
otomatık,yanı babanızın kucagında kullanacaksanız araba kullanmanın manası yoktur,aynı sekilde otomatık kullanacaksanız dslr kullanmanında manası yoktur.
olduki kullandınız,alacagınız fotograflar sizin beklentilerinizi karsılamayacaktır.
tabı bu benım gorusum.

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 15:16 - İp: 88.***.**5.57
konçi
konçi (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf çekme sevgisi olan birisi, hiç bilmese bile Manuel çekim ayarlarını ve DSLR için gerekli olan-enstantane-diyafram-Iso mantığını zaten çok kısa sürede öğrenir. Abartılacak kadar zor değil ki.
Bunca forum var,internet ortamı var. Forumda paylaşılan bilgiler ve National Gographic Foto okulu CD leri var.
BURAYI bile inceleseniz mantığı kavrarsınız.

Ben de 4 ay önce gaijin arkadaş gibi düşünüyordum.
Gittim Fuji s6500fd aldım. 1 ayda otomatik kullanma dışındaki, manuel kullanımı- diyafram-enstantane-ISO mantığını çözdüm. 2 ay sonra makina bana yetmemeye başladı. Çünki Forumlarda DSLR ile çekilen fotoları gördükçe,benim makinamın teknik özellikler yönünden böyle fotolar çekemiyeceğini anladım. (Sensör küçük, alan derinliği yok, ön arka kolay atamıyorsunuz,vs vs..)
Fujiyi ben de videosu bir artı diye almıştım. Fakat fotoğraf çekmek bi başka şeymiş. Hepsi iç içe tam olmuyor işte. Ayrıca artık 500 liraya mükemmel video kameralar da var.
Fujiyi satayım dedim. 4 ay önce aldığım fiyatın yarısını bile veren yok. DSLR alsaydım şimdi DSLR arayışında olmazdım. Sorarım şimdi kim zararda.

Kısacası "önce compact veya like al öğren, sonra satarsın DSLR alırsın" mantığı bence yalnış. Çünki merakı olan birisi için sistem mantığını kısa sürede kavramak hiç de zor değil.
Ha içinizde fotoğraf çekmek aşkınız yoksa ve ilerde de hiç filizlenmiyecek hissediyorsanız,300 Liralık Compact lar bile işinizi görür. Çünki binlerce lirayı fazladan verip dolapta saklamamış olursunuz..

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 16:28 - İp: 88.***.**4.16
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

size giriş düzeyi bir DSLR öneririm.

nikon d40 + 18-55 ve 55-200 vr aslında biçilmiş kaftan.
sony a100, eos400d filan da olur.

boşverin kompaktları ..

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 16:41 - İp: 81.***.**7.49
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

BENCE DİJİTAL PROFESYONEL MAKİNAYA HEMEN GEÇME.YANLIŞ EDERSİN.ARKADAŞLAR HAKLI.

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 21:23 - İp: 88.***.**0.2
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

içinde fotograf askı oldugunu soyleyıp gidip dslr lere bınlerce lıra bayılıp,o makineyı boynuna astı dıye kendısını buyuk fotografcı sanan,
ama en adi kompaktla bile ceksenız utanacagınız fotograflar ceken,ama boynunda asılı dslr yuzunden kendını bılırkısı atayan onlarca uye gordum bu sayfalarda.
ben fotograf cekmeyı hıcbır kaynak kullanmadan bir zenıt122de ogrendım..
ama ben bunu bu sekilde ogrenebildim diye yada bana kolay geldi diye,baskalarınında aynı sekılde ogrenmesını beklemek saflıktır.
bana gore zor degil evet,ama dslr alıp bunun lcd sınden nıye goruntuyu goremıyorum,bu alet nıye vıdeo cekmıyor,m modu ne işe yarar iso nedır dıye soran onlarca uyeyede cevap verdim.fotograf cekmeyı cok seven ve her konuda bana ders verebılecek arkadaslarıma enstantane diyafram ilişkisini anlatmak için sac baş yoldum.
demekki herkesin algısı farklı.
bu dediklerimde, cep tlefonlarıyla,200liraya aldıkları bascek kompaktlarıyla cektikleri fotograflar kadar bıle ıyı fotograf cekemeyınce makinelerınden sogudu.
sony h1 kullanıyorum,acıkcası bana yetmıyor demedım hiç.istedigim alan derinliginide alıyorum ne hikmetse???
ve yenı baslayan bırınede cok uzun sure yetecegını dusunuyorum..
-----

buarada aldıgınız a100u sımdı satmayı denersenız yarı fıyatına bile satamazsınız onuda soyleyeyım.sadece fujiye ozgu bir sey degil yani.
sizin mantıgınızdan gıdıpte sony onermek yanlıs olur,o mantıkla alınacak ıkı marka var
canon ve nikon.

 

Tarih: 22 Kasım 2007, 21:31 - İp: 88.***.**5.57
mertali42
mertali42 (üye)
Konya / Amatör

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.Hepinizin acemiler için tek ortak noktası dslr veya likeslr kompak cihaz alması.Dediğiniz gibi araba kullanmayı bilmeyen birini direksiyona ehmen geçiremezsiniz.Mutlaka bunu zamanla kendisini geliştirmesi lazım..Daha önce 150-200 liraya aldığım basit bir digital makine deneyim olduğum için bir üst seviyeye geçeyim diye sony h9 almaya karar kıldım elbette fuji 6500 ler birazdaha iyi gibi ama sony markasına yakınlığım beni sonye itti..Siparişi veridm artık inşallah güzel fotograflara yelken açarım.
Selamlar

 

Tarih: 24 Kasım 2007, 13:54 - İp: 85.***.**5.172
selmankaya
selmankaya (üye)
Bursa / Meraklı

Dostum sana tavsiyem bu işe merakın varsa makine ayırdetme. Makinelerin özelliklerini kullanarak öğrenirsen emin ol bu işten çok daha fazla zevk alırsın, kendimden biliyorum. Şahsen ben Samsung Digimax S500 kullanıyorum. Şu anda senin için uygun olabileceğini düşündüm hem fiyat itibari ile de uygun. S600 lere de bi bakabilirsin ilerde profesyonel olmaya karar verirsen daha iyi bir makine alırsın ve bu iki makineyi rafa kaldırmak istediğinde emin ol hiç zorlanmayacaksın gerçi ben henüz kaldırmış değilim ama kısmet o günler de yakın...

 

Tarih: 2 Aralık 2007, 00:01 - İp: 85.***.**2.193
  • 1