neseka
neseka (üye)
Antalya / Amatör

Amatör Biri Hangi Makinayı Almalı

fotoğraf tutkusu nasıl bir şeymiş...pek de pahalı bir hobiymiş...fotoğraf makinası almak istiyorum ama hiçbir bilgim yok...Antalya da terapi gibi saatlerce fotoğraf çekebilirim... ama, en kaliteli görüntü ile amatör biri nasıl bir makina almalı bilmiyorum

Tarih: 18 Mayıs 2011, 19:06 - İp: 85.***.**3.224
munzo
munzo (üye)
Yurtdışı / Meraklı

En kaliteliyi aramadan önce kesenizin ve ilginizin durumunu ve yönünü tespit ediniz önce. Daha sonra da gerek burada gerek başka forum ve sitelerde yapılan makina yorumlarını inceleyip sizi etkileyen marka ve modele yönelin. Pek çok kişi Canon veya Nikon önerecektir size ama ben Sony öneriyorum. Dürüst davranmak gerekirse ben henüz bir Sony Fotoğraf Makianası sahibi değilim ama benim ihtiyaçlarıma en uygun olan marka olduğuna ikna oldum, model olarak da şu an için A560 a yöneldim , kısmet olursa alacağım. Sizin ihtiyaçlarınızı bilemediğim için fazla yorum yapamam ama bence en önemlisi gövdede bulunan sarsıntı giderme özelliği. Yeni çıkan modellerdeki HD video özellikleri de ayrıca gayet iyi. Diyeceklerki lenslerini bulmak zor ve pahalı, bence hayır. Heryerde yeni lenslerini bulabilirsiniz.
Size şimdiden kolay gelsin. Uzun ve stresli bir makina seçme sürecine girmiş bulunuyorsunuz:D

Tarih: 18 Mayıs 2011, 23:46 - İp: 94.***.**5.169
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Govdede bulunan sarsinti onleyicilerin cokda iyi olmadigini soyluyebilirim...Lensi hareket ettirmek ile sensoru hareket ettirmek arasinda fark oldugunu fizik kurallarini biraz dusunurseniz anlayabilirsiniz...

Tarih: 20 Mayıs 2011, 18:01 - İp: 221.***.**3.132
  • 1