Fotoğrafçılık Forumları
Agfaphoto Çok Acil
Herkese selam...
Takı tasarımı yapıyorum ve bu takıların fotoğraflarını çekebilmek için arkadaşımdan ödünç aldığım agfaphoto marka makine fotoğrafları bulanık çekiyor ve fotoğraf makineleri hakkında hiçbir bilgim yok
ama bu sorunu acil çözmeliyim takıların görsellerini bekleyen bir sürü firma var çok zor durumdayım lütfen bilgilendirebilir misiniz? bu bulanıklığı nasıl netliğe kavuşturacağım ?
şimdiden çok teşekkür ederim.
Takı fotoğrafları çekmek filan hiç öyle basit bir iş değildir. Bu işi yapan profesyoneller var ve evinde amatör çekimler de yapanlar var ama siz iki katgoriye de dahil değilsiniz ne yazık ki. Üstlenemeyeceğiniz bir sorumluluğun altında teknik olarak neredeyse tamamen yetersiz bir makine ile birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz...
Bulanık fotolardan bir örnek koyun bi bakalım...
Durumunuz acilse internetten ışık çadırı,lightboz, takı çekimleri, evde ürün çekimi gibi ifadeler aratın forumda ve internette yardımcı olabilir belki bu durum. Umarım bu ışıklandırmaları amatör bir biçimde yapabileceğiniz ekipman vardır evinizde...
treni rayına oturtana kadar prefesyonel olarak bu işi yapanlardan yardım alın. ücretli olarak çektirin.
daha sonra siz işi öğrenince kendiniz yaparsınız
canım siz de hemen profesyonel düşünüyosunuz. belki amatör çekim yeterli olacak. Elmas,pırlanta çekmiyor muhtemelen, bildiğiniz boncuk çekiyor belki ??
her neyse yine de bol ışığa ihtiyacınız var. elinizdeki makina az ışıkta bile netleme yapamaz ve intil eder adamı.
makinadaki çekim formatlarını tek tek deneyin, biri "idare eder" dedirtir illaki.
Tabi bu geçici bir çözüm olsun. zira, ürünlerinizin yanlış görsellerle sunumu, sorun yaşamanıza neden olur.
"bu ürün hiç fotograftaki gibi değil" gibi karşı çıkışlarla karşılaşmamak için, profesyonel çözümler üretmeye bakın.
kolay gelsin.
aslında inci boncuk ve fabrikasyon ürünleri ,bu makine yüzünden beceriksiz olduğumu düşünmeye başlamıştım şimdi nikon p100 ayarladım sanırım bu makine ile hayalkırılığına uğramayacağım ne dersiniz ?
Muhtemelen sizler profesyonel siniz
daha iyi bir sonuç alabilirsiniz evet ama yine de ürün çekimi tekniklerini inceleyin.
mesela ürün çadırı denen şeyi , siz evde kendiniz bile yapabilirsiniz.
Sonra biraz da ışık takviyesiyle sorunu halledebilirsiniz.
Teşekkür ederim içim rahatladı
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Sayın Arkadaşlar. Çok Yeniyim Yardıma İhtiyacım Var
03 May. 2025, 18:10 aslls
012203 May. 2025, 18:10
aslls -
-
Bir Metni Aynı Anda Birden Çok Dile Çevirme
18 May. 2022, 00:08 prodersler
0214318 May. 2022, 00:08