Fotoğrafçılık Forumları
Acil Yardım Albüm Çekimi
BAYRAMDA PİYASAYA ÇIKACAK OLAN ALBÜMÜM İÇİN BÜLENT ÜNSAL TARAFINDAN ESATPAŞADA STÜDYO DENİLEN BERBAT BİR YERDE 400 ADET FOTOĞRAFIM ÇEKİLDİ, İÇİNDEN 4 ADET RESİM SEÇEMEDİM HEPSİ BİRER FELAKETTİ, BANA 8000 TL.YE MAL OLDU.ŞİMDİ DIŞ VE İÇ MEKANDA RESİM ÇALIŞMASI YAPABİLECEK MEKAN VE FOTOĞRAF CI ARIYORUM. İLGİLENEN ARKADAŞLARIM OLURSA LTF. jaklin fulya facebooktan bana ulaşssın.
ben olsam bir başka fotoğrafçıya 8.000 tl daha vermektense, o çekilen 400 fotoğraftan işe yarayanları seçerim ilk olarak..
Sonra bunlardan 4 tanesini iyi bir photoshop ustasına veririm.
güzel bir işlemeyle, o fotoğraflar tanıyamayacağınız kadar güzelleşebilir.
Tabii photoshop ustasını bulacaksınız.
paranız da cebinizde kalır
Acaba, sizmi fotoğrafı beğenmediniz.. Yoksa gerçektende albüm kapağı olmaya uygun olmayan fotoğraflarmıydı..
Not: sürekli büyük harf, okunaksız oluyor..
studio fotoğrafları çekilmeye başlanmadan çalışmanın nasıl bir konseptte olacağı konuşulur ona göre tarz belirlenir ve ona göre girilir studioya ve çekşimler birlikte oluşturduğunuz tarza göre çekilir.
bazı sanatçıların tarzları bellidir onlara acaba şunu şöyle yapsakm ı deseniz işime karışma der. ve bildiği gibi yaparlar işlerini.
bu yüzden siz sanırım kendi tarzı olan birisine gitmişsiniz.
Bazı fotoğrafçılarda sadece iyi fotoğraf çeker ve çalışmalar iyi bir düzenleme aşamasında geçirilir. Buna danışmanlarda dahildir. Buna konsept danışmanımı deniyor bilmiyorum adaı önemli değil ama işte o şahısla fotoğrafçı bir araya gelerek tasarıma son şekli verilir.
yani son çalışma için fotoğrafçı çok kaliteli görsel hazırlamakla sorumludur. Kaliteli tasarımlada birleşince ortaya güzel işler çıkabiliyor.
Bazı fotoğrafçılar, bir işe çok el girmesini istemez ve kendisi yapar herşeyi ve sizi dinler . 2 kişilik çalışma gibi olur bu.
yanlız bu olayda tıpkı logo hazırlamak gibi bir marka yaratma aşamalrı gibi tüm herşey geçerlidir işlerde. Her ne kadar basit bir albüm gibi görünsede o albüm öncesiyle sonrasıyla yaptıklarıyla yapacakarıyla birlikte ele alınır ve tüm açılardan iyi hesap edilerek izleyicileri hem keyifle almaları hemde sizin markanızı(sizi) benimsemeleri sağlanır.
Yapılan tüm çalışmaların amacıda budur. Kitlenize hitap edersiniz. o yönde teklifler alırsınız.
film ve albüm işleri böyle olur. Kaça mal olduysa bir okadarda tanıtıma ve sizin benimsenmenize yatırım yapılır..Yani markaya.
nerden nereye çıktık değil mi?
keşke bir fotocu ve photoshopçu kadar kolay olsaydı bu işler.
@katresu
Başınıza gelenlerden dolayı çok üzüldüm.
Umarım yazdıklarımı yanlış anlamamışsınızdır.
Ben sizi tanımıyorum ve size yazmadım bu mesajı.
kime yazdım?
Bu işleri yapan eden yapacak olan insanlar birgün gelip görürlerse "hee bu işler öyle olmuyormuş" desinler diye yazdım.
Size şahsınıza en ufak bir sözüm olmamıştır. Olamazda haddim değil zaten.
Başınıza gelenlerden dolayı çok çok geçmiş olsun, üzüntü duydum efendim.
İnşallah işleriniz yolunda gider.
Başarılar dilerim.
merhaba fotoğraf çekmek sanattır
eğer bir kişi fotoğraf çekiyorum diyor ise laf ile olmaz onun çektiği kareleri görün
daha doğrusu bir demo çekimini beraber yapın daha sonra anlaşın
böylece 200 - 250 TL ile zarardan kurtulursunuz
hem meşhur olup hemde fotoğraf çekmeyi bilmeyen o kadar çok FOOOTOGRAFFÇI varki..
iyi günler dileriz
www.istanbulda.com
adresindeki
daki fotoğraflara bir bakın
Fatoş
oncelikle albumunuzu kutlarım,
yasadıgınız olaya uzuldum,
sizin için epeyi yuksek maliyetli bir hata olmus..
fotografları gormeden birsey soylemek mumkun degil.
ama sitesinden inceledigim kadarıyla aklımda bir fikir olustu..
hakkınızı aramanızı oneririm,8000 lira az para degil..
umarım aradıgınız gibi bir fotografcı bulursunuz..
bir dahaki sefere,referans alıp,fotografcıyla bir konsept belirleyip buna yonelik calısırsanız ikinci bir hayalkırıklıgı yasamazsınız.
merhabahaba istersenız sizinle calışa biliriz bılgi icin www.photo-dolce.com saygılarımla Hüseyin Dölcü
Valla kusura bakmayın ama ben Bülent Ünsal'a yillarca asistanlık yapmiş biri olarak kendisini çok yakından tanırım, nasıl çalıştığını, işindeki ustalığını, titizliğini çok iyi bilirim. Bülent Ünsal'ın bu hanımın resimlerini çekmesi onun için bir lütuftur bana göre...
Şimdi Bülent Ünsal'ın kim olduğunu merak edenler web sitesinin adresini yazıyorum. Lütfen bir inceleyin ve ondan sonra burada ahkam kesin.
http://www.bulentunsal.net
Bir de Katresu Hanım çekilen resimlerden bir ikisini burada yayınlasında 8000 TL nin neden boşa gittigimi ve ne demek istediğinı daha iyi anlarız.
evet, ornek gormeden birsey soylemek mumkun degil.. ornek gormeyı bende isterim ,ama acık konusmak gerekirse naomi campbellı fotograflara falan bakınca arka fon,photoshop işlemesi vs ile kosedeki fotografcıdan cok fazla fark goremedim..
----------------------------
katre hanım konuyu acıp yokoldu gerci ama birkac ornek fotografla (enazından 400 un en iyileri) daha dogru bir degerlendirme yapılır diye dusunuyorum..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
098628 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
Aile Fotoğraf Albümündeki Fotoğrafları Nasıl Sökebilirim?
04 Tem. 2022, 20:59 merakli34
0160404 Tem. 2022, 21:00
merakli34 -
-
-
-
-
-
-
-