kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

Top Pişmaniye Katalog Çekimi

Can Pismaniye olarak kendi ambalajlarimizi kendi matbaamizda basmamizin yanisira, kendi tasarimlarimizi da iMac G5 ile yapmaya basladik ve simdi de kendi fotograflarimizi cekmek istiyoruz. Cekecegimiz top pismaniye ve cesitli ambalaj fotograflari; katalog, ofset baski ve arac giydirme gibi islemlerde kullanilacak.

Bir adet Canon EOS 350D makinamiz, bir uzun ayakli tripodumuz ve 18-55 lensimiz var. Bu konularda amator sayiliriz. Bizim icin en iyi fotograf, 1 adet top pismaniyenin en ince ayrintisi ile cekilmis (lifleri cok guzel belli olan) fotograftir.

1-) Macro lens almamiza gerek var mi yoksa elimizdeki 18-55 lens ile, tripod ve uygun isikla 20 cm'den cekecegimiz fotograflar istedigimiz ayrintilari sunabilir mi?

2-) Isik olayini ne sekilde halletmeliyiz? Studyo gibi buyuk flaslar ve semsiyelere ihtiyacimiz var mi? Yoksa sag,sol ve ustten vurduracagimiz isiklarla golge olayini halledebilir miyiz? Eger bu sekilde hallolursa ampul flas mi kullanmamiz gerekir? Gerekirse kac watt olmasi gerekir? Ampul flas ile olmayacaksa ne kullanabiliriz?

En buyuk sorunumuz isik. Bu arada "P" modunda diger ayarlarimiz neler olmalidir? ISO ayari vs.

Siz ustadlar bu amatore yardimci olabilirseniz cok sevinirim. Iyi calismalar

Tarih: 12 Kasım 2005, 00:22 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



#mete007' tarafyndan 16.12.2005 12:55:15 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 11:24 - İp: yok
kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

Eksik olmayin, herkes kararinca bir oneride,elestiride, yardimda bulundu. tesekkur ederim. ama herkes kendi isini yapacaksa o zaman forumun amaci ne? o zaman kim soru sorsa "birak bu isleri. sen beceremezsin. herkes kendi isini yapmali. bize ihtiyaciniz var" gibi yaklasimda bulunulsun.

Bana deseniz ki "bak arkadas. elbette sana yardimci olmaya calisiriz. ama senin sordugun olay bir amator icin kolay seyler degil. Ve soyleyeceklerimiz yazi ile anlatildiginda sana faydasi zor olur. Sen en iyisi profesyonel bir fotografcidan yardim iste. Senin icin en hizli ve en kolay cozum bu olur. Aksi takdirde cok deneme yanilma yapman gerekir ve istedigin sonuca ulasmanin garantisi de yoktur".

Bu sekilde bir ifade inanin daha kibar olur. Ama "seni yadirgiyorum", "herkes kendi isini yapsin" gibi ifadeler
daha az kibar oluyor

Elbette sizler bu isten ekmek yiyorsunuz. Ama biz de elimizden geldigi kadar, yapabilecegimiz oranda kendi isimizi kendimiz halletmek istiyoruz.

Yine de herkese tesekkurler...

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 11:36 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



#mete007' tarafyndan 16.12.2005 12:56:48 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 14:51 - İp: yok
kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

haklısın mete007. daha sonrasında verdiğin bilgiler için teşekkür etmeyi unutmuşum sana. yazışmalar başka tarafa kayınca kaynamış arada. tekrar teşekkürler...

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 18:56 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



#mete007' tarafyndan 16.12.2005 12:58:13 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 19:02 - İp: yok
ceko
ceko (üye)
İstanbul / Haber Fotoğrafçısı

Aslında en güzel örneği siz kendiniz vermişsiniz kochero. Yani arabanız bozulunca servisteki arkadaşlara ya şunu bi anlatta yapıvereyim demezsiniz heralde. Ayrıca lastik patlama olayında da haklısınız lastiğinizi kendiniz değiştirebilirsiniz bunun için tamirci çağırmanıza gerek yok. Ama ben ürün çekimi yapmak istiyorum diyorsunuz, yani işin kolay olan kısmı değil aksine arabanın motorunu ve şanzımanını tarifle indiririm diyorsunuz. Bunu anlatmak gerçekten zor. Tabi bu durum zannedersem madi durumunuzla alakalı. Yani bir fotoğrafçıya para verip çektirmek size maliyetli geliyor olabilir.

Maalesef çoğu kişi bu işi meslek olarak bile görmüyor. Yani ne olacak ki bende çekerim benden fazla yaptığı neyki diyerek çekmeye çalışan insan dolu ortada. sonuçlarda tabi bi o kadar vahim oluyor. Bana bile bazen insanlar ya şöle bi iş var çekiver bi yemek ısmarlarız diyebiliyorlar, bunu bir tamirciye diyin bakalım adam size ne yapıyor. Gerçi bende tamirciden aşağı kalmıyorum ama

 

Tarih: 15 Kasım 2005, 23:31 - İp: yok
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

4 ekim tarihinde halı fotğrafı çekimi ile ilgili bir forum sayfası var o günlerde düğün sezonunun sonu ve benim uyku saatlerimin daralma zamanı olduğu için fikrimi açamadım tabi. ilginçtir ışıklandırma tavsiyem pişmaniye ile aynı olurdu. Hayal gücü.... Tek başımıza değil tabi birbirimizden ilham alarak.. Evde ne yapabilirim başlığını atan ugur-ben arkadaş elektronikçi olduğunu, potansiyometrelerle halojen ampullerin güçlerini ayarlayabileceğini yazmış. Bir bilen onu uyarmalıydı... gücünü kıstığın halojen lamba gitgide kızılrenge dönüşür.

#mete007' tarafyndan 16.11.2005 14:40:12 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 14:37 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

herkes işini yapsın demeyi ben çok da hoş karşılamıyorum.Herkes işini yapsın ama başkalarının işinden de az-buçuk anlasın derim.Bu mesleğin elden gitmesi değil mesleğe kalite gelmesi demektir....Ben servisime bir çok meslektaşlarımın aksine müşterilerimi alıyor onlara makineleri üzerinde ne gibi işlemler yaptığımı anlatıyorum zira bakmakla usta olunsaydı kediler şimdiye kadar çokataaaan ......

 

Tarih: 16 Kasım 2005, 16:35 - İp: yok
mba
mba (üye)
İstanbul / Meraklı

Arkadaşlar, konuyu açan kişi sizce ben bu işi yapayım mı amatörce yoksa bir profesyonele mi gideyim diye sormuyor ki!
Kendi çekmeyi istiyor, belki bunu kendi yapmaktan zevk alıyor. Zaten makinesi gayet güzel biraz uğraşırsa bir profesyonel gibi bir kare yakalayabilir. Sonuçta hiçbir profesyonel bu işe 4-5 gün ayırmaz. Para versen de ayırmaz. Ama insan kendi işiyle keyiflice uğraşır.
Kochero bence 350d ni iyi ekranlı bir bilgisayara bağla, ekranın ren ayarını adobe gama veya başka bir programla yap, sonra aklına gelenleri dene her çektiğin kare karta değil anında ekrana çıkacağı için o anda bakıp beğenmezsen silersin, yani sorduklarının hepsini dene.
Selamlar

 

Tarih: 21 Kasım 2005, 23:50 - İp: yok
kochero
kochero (üye)
Kocaeli / Amatör

onerilerin icin tesekkurler MBA.

 

Tarih: 23 Kasım 2005, 00:35 - İp: 81.***.**2.147