intuitioner
intuitioner (üye)
İstanbul / Amatör

Strobist Ekipman Hakkında Yardım

arkadaşlar moda çekimleri ve bir çok çekimler için kullanışlı ve fotoğrafa oldukça katkısı olan strobiste başlamaya karar verdim.

lakin bu konuda pek bir bilgim yoktur. elimde nikon Sb-600 flaş d300s ve d70s makineler mevcut. ben gümüş renginde şemsiye almaya karar verdim. sizce bu doğru mudur? başlangıç olarak en iyi tercih gümüş rengi midir? flaş tetikleyicilerin parasal bakımda 300 tl ye de 50 tl ye de bulabilme olanağımız var.aralarındaki fark nedir? şemsiye tutucusu ve ayağı ucuza almayı düşünüyorum. ayaklarına kum torbası koyup uçmamasını sağlayabileceğimi düşünüyorum. sizce ucuza kapatıp bu şekilde yapmam doğru mu?

NOT: araştırma yaptım fakat aklımda böyle sorular kaldı

Tarih: 31 Mart 2013, 20:51 - İp: 88.***.**2.131
sfkbay
sfkbay (üye)
Ankara / Amatör

Merhaba arkadaşım,

Strobist çekimler için en az 2 yada 3 tane flaşın ihtiyacın olacak.Şu an elinde bulunan flaşın oldukça güzel.Strobist uğraşacam diyorsan TTL flaşa ihtiyacın yok ve o açıdan sana ucuz yollu ve oldukça güçlü YN 560 mark2 flaşları tavsiye ederim.Ben kullanıyorum oldukça memnunum.
Flaş tetikleyici olarakta yine YN RF603 tetikleyicileri alabilirsin,ancak bu tetikleyiciler SB 600 flaşını tetiklemez,çünkü tetikleyici TTL değil hemde flaşında slave modu yok.Yada fiyatları biraz yüksek ama TTL flaş tetikleyici alacaksın bu durumda tüm flaşlarını şöyle kontrol edebilirsin.Ana flaşın SB600 olacak diğer flaşlarını ise slave modunda kullanacaksın.

İkinci bir öneri ise Nikon muadili Phottix SC27-28 yada 29, 10 metrelik TTL kablolu tetikleyici alıp SB600 flaşına bağlayıp,diğer flaşlarını slave modunda kullanmak kaydıyla kullanabilirsin.

Şemsiyelere gelecek olursak gümüş renk şemsiye ışığı genellikle ortama dağıtmak için kullanılır.Porte çekimlerinde özellikle yakın çekimlerde genellikle beyaz şemsiye kullanılır,ben öyle yapıyorum,beyaz şemsiye modelin yüzüne gelecek ışığı yumuşatarak verir.
Şimdilik bu kadar,iyi günler.

 

Tarih: 1 Nisan 2013, 20:14 - İp: 94.***.**6.228
  • 1