canon_300d
canon_300d (üye)
İstanbul / Amatör

Öğrencilerin E-okul İçin Vesikalık Fotoğrafları

Merhaba,
Canon EOS 1200D makinamız var.
uygun fiyatlı paraflash alıp öğrencilerin E-Okul için vesikalık fotoğraflarını kendimiz çekmek aynı zamanda bunların büyük hallerini etkinliklerde vb. kullanmak istiyoruz.

Vesikalık için perde ışık vb. en uygun kullanılabilir türde sıfır ya da ikinci el iş görür malzemeleri nerden alabilirim.

belirli bir bütçemiz yok kısıtlı imkanlarla böyle bir kulüp kurup bir yerden başlamak amaçlı önerilerinizi bekliyoruz

Tarih: 23 Ekim 2015, 21:13 - İp: 85.***.**1.146
mustafa_ozdag
mustafa_ozdag (üye)
Antalya / Meraklı

Bundan 9-10 sene önce (sanırım e-okul yeni kurulduğu yıllardı) çalıştığım okuldaki öğrencilerin e-okul için fotoğraflarını çekmiş ve küçültmüştüm. Şimdi müdür yardımcısı arkadaşlar cep telefonu ile çekiveriyorlar hemen. Yani e-okul için çok uğraşmaya gerek yok zira o kadar küçük (sanırım ölçüsü 133x171) bir fotoğraf çekmek için profesyonel makinelere pahalı donanımlara falan gerek yok sanırım. Ben projeksiyon perdesini kullanmıştım fon için. Laboratuvarda pencerenin karşısında çekmiştim kompakt bir makine ve tripod kullanmıştım. Yine de ikinci el için sahibinden.com gibi siteler veya bu sitenin ikinci el kısmına bakabilirisniz. sahibinden.com dan zamanında 2 tane paraflaş almıştım ayakları ve softboxlarıyla birlikte. Ama dediğiniz iş için sanırım çok yatırım yapmaya gerek yok.(Eğer fotoğrafçı değilseniz, yani bu işten para kazanmayacaksanız.Ben beleşe yapmıştım zira. Kolay gelsin.

 

Tarih: 24 Ekim 2015, 00:05 - İp: 176.***.**4.168
canon_300d
canon_300d (üye)
İstanbul / Amatör

Amacım yüksek çözünürlüklü ve kaliteli çekimler yapmak bunlardan albümler ve mezuniyet ve etkinlik resimleri için büyük boyutlarda çıktılar almak ve e-okula yüklemek..yani sadece e-okul için değil. Kısacası okulda fotoğrafçılık kulübünün alt yapısını oluşturmak ve bu arada vesikalıkları burada çekmek

 

Tarih: 24 Ekim 2015, 00:12 - İp: 85.***.**1.146
fototekinbodrm
fototekinbodrm (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

Merhaba Sn. Canon_300d görünümlü 1200d !
Maaşını fotoğrafçılara bağışlarsan (ki onlarında sizin gibi ekmeğe ihtiyacı var) tüm tekniklerini öğretiriz. Biraz ustalara, insanlara emeğe saygı. Yuh yani, hırsızlık için metot sorulur mu? yapacağınız iş illegaldir. Bir fotoğrafçı esnafının ekmeğini çalmaktır. vergisiz ve kayıtsız bu işi yapanlara da korsan ve hırsız deriz biz fotoğrafçılar. Milli eğitim iyi öğretiyor diye yoldan geçene öğretmen maaşı bağlıyor mu? Lisans, kpss soruyor, Fotoğraf işi içinde lisans veya ustalık belgesi şartı var. Gidin dağlarda çiçek böcek çekin. Öğrenci velisi olan fotoğrafçılara indirimli yaptırın ama herkes anladığı işi yapsın arkadaş. Araba alınca hemen taksicilik yapabiliyor musunuz? Ekmeğe ve emeğe saygı lütfen.

 

Tarih: 29 Şubat 2016, 17:54 - İp: 81.***.**6.27
  • 1