Fotoğrafçılık Forumları
Ürün Çekimi İçin Tavsiyeleriniz
Merhabalar, tişört ve gömlek gibi ürünlerin resmini çekeceğiz.Net'e koyacağımız dan ürünlerin renkleri aynı olmalı, ton ları (lcd ekrana aşağıdan yukarı bakar gibi) az da oynayabilir zaten birçok lcd vb ekranlar farklı farklı renkler gösteriyor.
En azından çektiğimiz ürünlerin resimleri numunelerdeki örneklere uymalı kaliteli crt ekranlarda örtüşmesini istiyoruz.
Fotografcılığın birçok tekniği bilmek, ve deneyim den geçen uğraş olduğunun farkında yım.
Yukarda yazdıklarımı da göz önüne alarak aşağıdaki sorularımı uanıtlarsanız memnun olurum.
1-Renkleri doğru çekebilecek 500-700 tl arasın da hangi dslr cihazı önerirsiniz.
2-Ürünleri jelatin de çekersek parlaklıkları polarize filtre ile yok etmek mümkünmüş bu Işık kaynağına mı yoksa lens'e mi takılır pahalımıdır orjinal renklerde oyna ma yapar mı?
3-Beyaz ışık ayarı,Iso ayarları gibi detaylara girmeden ürün resmi çekilmeyeceğini biliyorum hele hele Otomatik hazır modlar da renklerin tutmadığını da biliyorum. Bunu da göz önüne alarak giriş seviyesi bir makine önerisi istiyorum.
Ben 500-700 yazdım. Ha siz dersiniz ki 500 lük de işini görür
(orjinal renkleri çekme açısından ) ama 700-800 lük olan cihazı ürün resimi çekimlerinde faydalı diğer özellikleri vardır onu tavsiye de edebilirsiniz.
4-Seneler önce akrabam Fuji finepix S5800 yada 5600 almıştı gayet çok güzel di.
Aynı benzer bir modeli pclabs sitesi incelemiş olumlu not almıştı.
Şimdi de 500 tl seviyesin de Finepix S1500 adlı model var bunu önerirmisiniz.
Şimdiden bilgisini tecrübesini paylaşacak arkadaşlara teşekkür ederim.
İlgili olabilecek konular
-
Güneşli Havada Dış Çekim Potre
06 Tem. 2025, 10:57 ronaldo1727
016706 Tem. 2025, 10:58
ronaldo1727 -
-
-
-
-
-
-