scamp
scamp (üye)
İstanbul / Amatör

Takı Çekimi

slm arkadaşlar ben yeni üyeyim sizden ricam bana yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler...

ben gümüş takı çekimi yapıcam ama hangi makine ve lensi alıcagımı bilmiyorum. şöyle kısaca çekilecek ürünleri anlatıyım genelde şeffaf ve küçük taşı ürünler. bu arada acemiyim bütçe olarakta 3000 TL kadar olabilir.

Tarih: 11 Kasım 2009, 00:05 - İp: 88.***.**0.157
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

paranı cebine koyup profesyonel hizmet veren studyolara gidin onlar size en ucuza en kaliteli hizmeti verirler.

 

Tarih: 11 Kasım 2009, 00:36 - İp: 88.***.**4.199
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

remi5861 haksız değil, bu tür çekim alet edevattan çok ışıkla ilgili, tecrübe ile ilgili.

Beri taraftan sizin elinize her allahın günü yeni modeller geliyorsa, gelen herşey için fotografçıya koşturmak sizi bezdirecektir.

Uzun lafın kısası 3000 YTL bayılmakla iş bitmeyecek, işi öğrenmek için bayağı emek harcamanız gerekecek.

Bunları bir yere kaydettikten sonra gelelim sadede, yani sizin duymak istediklerinize (işe koyulur koyulmaz, aslında olayın o kadar da basit olmadığını farkettiğinizde yukarıdaki satırları bir daha okursunuz artık)

Size 100mm veya üstü "Macro" lens lazım ( Nikon terminolojisinde Macro yerine "Micro" diyorlar ). En fazla parayı buna harcayacaksınız, sıfırı 1300-1600 YTL civarlarında, spot piyasaya veya ikinci ele de bakabilirsiniz.

Bir kere lensi aldıktan sonra lensinize uygun piyasadaki en ucuz DSLR'ı alın, 1000-1200 YTL civarında. Pahalı DSLRlar daha hızlı çekim içindir, daha hızlı fokuslamak içindir, kısacası hareketli konuları rahatça yakalayabilmek içindir. Dükkanınızda sattığınız gümüş ürünlerin pek acelesi yok anladığım kadarıyla.

Işık alın, bol bol ışık alın. Işığı yumuşatmak için beyaz perdeler, çarşaflar vs. alın. Unutmayın bunların stüdyolar için üretilmiş modelleri çok para, bütçenizi altüst olabilir. Nasıl kullanacağınızı biliyorsanız avize dükkanından alacağınız alelade ışık da işinizi görür.

Işıklandırmada floresan ve benzeri lambalar kullanmayın. Bizim gözümüz farketmez ama floresan 50Hz.lik şebeke elektriğinin etkisiyle saniyede 50 defa renk değiştirir. 1/25 saniyeden daha hızlı çekimlerde rengi tutturamazsınız.

Çekim yapacağınız mekanı aydınlatın. İşte tam bu aşamada işin içine bilgi ve tecrübe giriyor. Doğru aydınlatmayı bulana kadar bolca uğraşmanız gerekecek.

Sağlam bir tripod alın. Pahalı birşey almanıza gerek yok, sadece pahalı lensinizi ve makinanızı sağalm tutsun.

DSLR+Macro lense biraz daha ucuz bir altenatif, macro çekim yapabilen, manuel fokuslanabilen bir DSLR-like olabilir. DSLR kadar seri olmayacaktır, DSLR kadar kötü ışık koşullarında çalışmayacaktır ama sizin resimleyeceğiniz şeyler durağan, ortamınızdaki ışık ise kontrollü.

Bol şans, bol sabır.

 

Tarih: 11 Kasım 2009, 01:35 - İp: 88.***.**3.4
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Serbest Kürsü - Fotograf Üzerine bölümünde , Makara nickli arkadaş bu konuda yaşadığı zorlukları anlatmış - " D80'in laneti " adlı topiğinde ...

 

Tarih: 11 Kasım 2009, 03:14 - İp: 96.***.**9.175
  • 1