sepang
sepang (üye)
Ankara / Meraklı

Sony Dsc-r1

meraba ben sony DSC-R1 almayı düşünüyorum ama daha tam karar veremedim,..bana yardımcı olur ve biraz bilği verirseniz sevinirim

Tarih: 13 Şubat 2006, 01:48 - İp: yok
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Merhaba sepang.
Önceki forumlardan alıntı yazarak sana r1 hakkında bir şeyler söyliyeyim.
*fevkalade kaliteli 24 - 120 mm F2.8 - F4.8 lens yalniz basina degeri 900 dolardan fazla eder.
*canon 350d'den hafifce daha iyi yuksek cozunurluk.
*parlak canli renk tepkisi(phil amca belki bunun herkeze ayni lezzeti vermeyecegini belirtiyor.
*-simdi buraya dikkat::: 400 iso'da dusuk noise, noise reduction 800 iso'da etkili ve kullanilabilir, 1600 ise gurultulu(bence phil amca bu konuda oldukca olumlu karsilastirilan makinalarin slr makinalar olduguna bakarsaniz mukemmel bir sonuc)
*basit ve kolay ogrenilen kontrol sistemi
*bir esi daha olmayan aps-c sensorlu sabit objektifli bir sistem olmasi
*manual kontrol edilen focus sistemi
*ayna probleminin, toz probleminin olmamasi, perdenin dusuk ses seviyesi.
*flash senkronizasyon hizinin en yuksek perde hizina cikabilmesi(bu ozellikle macro, hareketli ve yuksek isik gucu altinda dolgu flash kullananlar icin cok guzel bir ozellik)
*akillica tasarlanmis b mode'u yonetimi (ilk basis baslatiyor,ikincisi kapatiyor+timer fonksiyonu)
*uzun sureli pozlamalar icin noise reduction etkili olmasi, 3 dakikanin ustundeki pozlamalar imkanli
*secilebilir renk araliklari (adobe rgb ve srgb)
*iyi ayarlanabilir beyaz dengesi ozelligi
*cok iyi govde kalitesi, hafifce buyuk olsada cok iyi kavrama ,tutus.
*iki hafiza ortamini desteklemesi (sony memory stick ve compact flash)
*ayarlari lcd ve vizor uzerinde gosterme
*mukemmel ve duzgun calisan mekanik zoom
*paket iyi bir raw cevirici programa sahip ama biraz yavas.
*ne aldindigi goz onune alinirsa paranin degeri bir makina.
Yukarıdaki yazı polaris tarafından dpreview den çevrilmiş.
http://www.imaging-resource.com/PRODS/R1/R1P.HTM sayfasındada Sony R1 in foto detayında Canon EOS 20D ve Nikon D2X ile karşılaştırması var.
24-120mm.F2.8-F4.8 lik bir lens profesyonellerin dışında bir çok kişinin işini rahatlıkla görür.Sony R1 şuanda D-SLR like makinalar içinde rakipsiz duruyor.
Steves-digicams te semi profesyonel makinalar arasında en iyisi olarak görülüyor.
Özellikle APS size sensörü ile prosumer dslr-like makinalar için de tek makina.
Ben de 10-15 güne kadar bu makinadan alacağım için epey araştırdım.o yüzden tavsiye ediyorum.

Tarih: 13 Şubat 2006, 17:13 - İp: 85.***.**7.228
mbkose91
mbkose91 (üye)
Aksaray / Amatör

sony R-1 iyi bir makina fakat dslr-like olması çok büyük bir dezavantaj yaratabilir.Eğer bu işde daha iyi ilerlemeyi düşünüyorsanız size dslr makineleri öneririm

Tarih: 13 Şubat 2006, 17:38 - İp: 85.***.**8.25
ahmeterhan
ahmeterhan (üye)
Yurtdışı / Meraklı

merhaba sepang ben yaklaşık 2.5 aydır kullanıyorum gerçekten çok kaliteli bir makine ben aldığıma pişman olmadım zevkle kullanıyorum

Tarih: 19 Şubat 2006, 00:34 - İp: 212.***.**0.165
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Selam Sepang,

As R1'in tüm olumlu yanlarını özetlemiş. Ben de R1'in olumsuz yanlarını özetlersem faydası olur sanırım:

24mm geniş açı için, 120mm tele için yeterli gelmeyebilir ve lensi değiştirme şansı yok.

Lensin makro modu, DSLR makro lenslere göre zayıf. Minimum 25cm mesafeden makro çekim yapabiliyor.

Pentaprizm ya da pentamirror gibi bir yapı olmadığı için optik vizör yerine elektronik vizör kullanılmış.

RAW formatında çekilen fotoğraflar 20MB tutuyor ve bu durum CF'a yazılıp yeni fotoğrafın çekilebilmesi için 9sn gibi bir zaman gerektiriyor.

Seri çekim modunda ard arda sadece 3 kare çekilebiliyor.

ISO800 ve üzerinde Noise Reduction devreye giriyor ve Dpreview'de her ne kadar kullanılabilir denilsede, beni rahatsız eden miktarda gürültü ve detay kaybı.

Harici bir pil şarz cihazının olmaması da bence bir dezavantaj.

Bütün bu kötü yanları da saydıktan sonra kendi yorumumu yapayım. Eğer lenslere yatırım yapacak bütçeye sahip değilseniz, çok düşük ışıklı ortamlarda çekim yapmayacaksanız, 24-120mm sizin için yeterli bir zoom aralığı ise DSLR almaya hiç gerek yok derim.

24-120mm F2.8-F4.8'lik Carl Zeiss Lens ile aynı kalitede lensl ile DSLR makine almaya çalışırsak sanırım 500-600$ kadar daha fazla bütçe ayırmak gerekir.

Tarih: 19 Şubat 2006, 07:07 - İp: 85.***.**6.98
mimarca
mimarca (üye)
İstanbul / Amatör

sepang bıraz yazmakta gec kaldım ama
oncelıkle sunu belırtmek ısterım
ben sen ve sızler gıbı bırcok kullanıcı pro deılız hobby olarak yapıoruz bu ısı dadangast e aldanma dedıgım gıbı o canon dan maas alıyor sakın ha bu makıne bı devrım cmos sabıt lens bı devrım bu...
paranı lenslere kaptırma ve r1
hıc dusunme

Tarih: 20 Şubat 2006, 18:45 - İp: 85.***.**3.222
tekno
tekno (üye)
İstanbul / Amatör

@mimarca;
Hayır, biz öyle birine maaş vermiyoruz.
Ancak senin bu üstün gayretlerine karşı sony maaşına zam yapacak anlaşılan.

Tarih: 20 Şubat 2006, 19:32 - İp: 85.***.**0.183
gorkemkgo
gorkemkgo (üye)
Bursa / Meraklı

Evet haklısın mimarca Dada.. Canon'un kadrolu elemanı.

Zaten o yüzden bana Nikon D50 + 18-200mmVR almamı tavsiye ediyor ve forumda birçok yerde KM Maxxum5D gibi makinelerden övgüyle bahsediyor..

Tarih: 21 Şubat 2006, 01:27 - İp: 85.***.**1.136
  • 1