Fotoğrafçılık Forumları
Sony Dsc R1 2. Bölüm. Yorumlar.
Arkadaşlar Sony DSC-R1 Test İlk İzlenimler topiği sayfa okunma sayısının 51000 e mesaj sayısınında 3500 e yaklaşmasından dolayı kullanımı zorlaşmış sayfalar çok yavaş açılmaya başlamıştı.Son sayfada yaşanan sayfa yapısındaki bozulmadan sonra topiğe 2 bölüm yorumlar adı altında devam etme zorunluluğumuz doğdu.Bundan sonra mesaj ve örnek fotoğraflarımız bu başlık altında devam edecek.
Kamuoyuna duyurulur.
Sony DSC-R1

#as' tarafından 18.08.2006 00:15:37 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar (özellikle sevgili as ve osmanlı) çokk zamandır aranızda diilim. Hiç haber vermeden gittiğim için özür dilerim sizden.. Ancak gerçekten ciddi bir durum vardıı.. bu durum sebebiyle yeni makine hayalide uzuunca bir süre iptal oldu.. hayatta kaldık ya bunada şükürr... sağlığıma ta olarak kavuştuğum zaman tekrar geleceğim. beni özleyin...
gantry, ahhh ahh, keske gelebilseydim valla.. cok ozledim muhabbeti..
sen bu arada ustundeki cekingenligi attin degil mi? fz30'un var diye utanmana kesinlikle gerek yok gantry'cigim..
bulent haklisin; r1 artik efsane oldu.. ozellikle n91 ile kapistirdigimiz zamanlarda yildizi iyice parlamisti..
kivanc, hangi r1, L'i kaybetmiste sony bulmus?.. r1'in L lensi yok, acikca goruldugu gibi R lensi var..
adnan, makinenin ismini ve lensini soylemeyecegine gore demek ki dslr almayi dusunuyorsun.. yani en azindan r1 olmadigini bildik..
eee, seni de dslr'cilar kervanina kattik ya, ben artik rahat rahat olebilirim..
adnan, 5d ile cekilmis fotografa kotu diyebilirim tabii ki.. yani r1 ile mi cekildi diye sorabilirim.. bunun nedeni de kotu lens takilmis olabileceginden..
mesela 28-80 gibi bir lens takip da cekerse bulent, r1 ile mi cekildi diye sorarim hemen..
sonra da ayip olmasin diye tebrik ederim..
ama ki 28-80'den baska bir lens takilmissa, yani en kotu lens yoksa uzerinde; 5d oldugunu sip diye anlarim..
speed'cigim sana da cok tesekkurler.. bak herkese rezil oldum.. niye bisikletinden inip de cekmedin fotografi?..
oyle olunca hakli olarak r1 ile mi diye sordum.. ama bilseydim bisikletin uzerinde, saatte 70km hizla giderken cektin fotograflari; hemen derdim hangi dslr diye..
ilker benim hatırladıgım kadarıyla sadece r1 i degil, canonun en iyi makinalarından biri olan 5D yi de ve yine canonun en vasat olan 350D sini de cep telefonuyla kıyaslamıslardı. cep telefonunun markasını hatırlatmama gerek yok, cunku unutmus olmana ihtimal vermiyorum.
nedenini merak eden arkadaslara birkez daha hatırlatayım..
bu karsılastırmada 5D kıl payı birinci geliyor..
ama maalesef 350d sonuncu oluyor
cep telefonu ise 2.
iste arkadaslar ilkerin cep telefonlarına neden takıldıgını ve hemen gidip kaliteli bir cep telefonu neden aldıgının hikayesi
herkeze merhaba izinde cekmis oldugum bir kac fotografi sizinle paylasmak istedim malcom sen ankaralisin galiba bunleri DIKMEN KEKLIKPINARI oradan cektim zoom mesafesini sen tahmin edersin tripod kullamnadim (bisikletede binmedim)ilker umarim bu sefer senin yuzunu kara cikarmam
1.resim 18mm(ikinci resimdeki 3 tane uzun apartman balkon demirlerinin arasinda gozukuyor)
2.resim 70mm
3.resim 300mm
4.resim crop
speed bunlar R1 ile çekilmişlerse netlik ve renkler süper ,çok güzeller ,DSLR ile çekilmişlerse biraz netlik sorunu var, renklerde pek doğal durmuyor.
Hele 350D ile çekilmişlerse kötüler.
Aynı İlker gibi yorum yaptım.
#as' tarafyndan 02.09.2006 22:19:35 tarihinde düzenlendi.
mehmetklyr mesajını şimdi gördüm.Neler olduğunu anlatmamışsın ama yinede geçmiş olsun.Siteye de tekrar hoşgeldin.
Selam arkadaşlar.
Bu makineye göre yorum olayı başlamış. İlker yeni bir ekol yaratmışsın. Kimse makimesinin ne olduğunu söylemiycek senin yorumunu almadan önce.
İlker bendede artık DSLR olduğuna göre rahatlıkla yorumlarını alabilirim.
ilker insan doğal olarak senin yanında cekingen gibi kalıyor.herkezde o cene ve 350D YOK.
Can selam.Senden hiç A100 fotoğrafı göremedik hocam piller hala şarjdamı.
evet bende a100 resimlerini ozellikle 75-300 lemsi merak ediyorum
İlgili olabilecek konular
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
249529 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0136427 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1236219 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony Up Cr-10l Snaplab Termal Fotoğraf Baskı Makinesi
25 Ara. 2021, 20:32 mtuncel06
0314525 Ara. 2021, 20:33
mtuncel06 -
-
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1335514 Şub. 2021, 16:41
mete007 -