umutbarant
umutbarant (üye)
İstanbul / Amatör

Sony Alfa A 100 Dslr Makina Aldım

Arkadaşlar doğubanktan, Sony alfa a 100 dslr makina aldım, aldıktan sonra hayyam pasajına bir gideyim dedim. acaba fiyatları doğubvank ile aynımı diye sorayım dedim. çünkü hayyam pasajı ile sirkecideki diğer fotoğrafçılarda fiyatlar daha pahalıdır. fotoğrafçılık ile uğraşanlar bilir. ancak hayyam pasajından girince karşıdaki ilk dükkanın sahibi sen delimisin, sony alınırmı hiç? ya canon ya nikon dedi. demekki fotoğrafçılıktan anlamıyorsun dedi. gerçi ben fotoğrafçılığa yeni merak salan amatör biriyim. ama sonuçta kafamı bundırdı. sizce bu aldığıum makineyi satıp canon 400D mi alayım ne dersiniz? hangi makina daha iyi. daha doğrusu. büyük ebatlı dijital baskılarda hangisi daha iyi sonuç verir? sony a100 136cm x 91 cm orijinal ebatı var ne dersiniz? sony a 100 mü yoksa canon 400d mi? cevaplarınız için şimdien teşekkürler.

Tarih: 28 Haziran 2007, 00:53 - İp: 88.***.**9.18
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Evet ben deliyim Sony aldım deseydin Ya, yeni almışsın niye satıyorsun...Baskı kalitesi sadece gövdeyle değil objektifle de yakından ilgili bunu biliyorsun değil mi?

http://forum.netfotograf.com/sony.asp

Bu adresteki konulara göz at, özellikle A100 ilk izlenimlerim ve 60 günlük sony macerası konularına.

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:05 - İp: 88.***.**2.0
umutbarant
umutbarant (üye)
İstanbul / Amatör

bu arada makinayı ne kadara aldığımı yazayım. kutusunda ne varsa standart lensi, gövdesi, bilgisayar kabloları, 1 adet şarj ve şarj makinesi askılık ve 1 adet çanta ile birlikte doğubanktan spot olarak 1.150 YTL ye aldım.

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:06 - İp: 88.***.**9.18
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

garantili olarak da 1300 liraya filan alınıyor aslında. keşke biraz daha verip garantili alsaymışsın, ama sağlık olsun.

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:08 - İp: 88.***.**2.0
umutbarant
umutbarant (üye)
İstanbul / Amatör

buffalo hocam adamla tartışmaya girmek istemedim. forumdaki ilgili konuların hepsini okudum. genel olarak a 100 ü beğeniyorlar. tabikiileride çeşitli lensler de alacağım ama sonuç olarak sony a 100 mü yada canon 400 d mi? cevap yazarsan sevinirim.

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:09 - İp: 88.***.**9.18
umutbaran
umutbaran (üye)
İstanbul / Amatör

adam iyice kafamı bulandırdı, bende sony snydir dedim aldım. alt katta aynı makinaya 1.650 fiyat verince kaçırmayayıım dedim. zatena adamın elinde şimdi sadece 1 tane kaldı.

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:14 - İp: 88.***.**9.18
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

umutbarant,
az önce başka bir başlıkta da yazdım.
Hayyam esnafının gıcık tavrı yüzünden inat olsun diye a-100 aldım.
Tabi mesele, a-100'ü spot bulup satamıyorlar.
Ben makinemi doğubanktan yıllardır alışveriş yaptığım bir dükkandan aldım.
Hatta yalvardım farantisiz bul fiyatı az olsun diye ve arkadaşım garantisiz sony bulamadığı için (o günün şartlarında) mecburen garantili aldım. O arkadaş ta söyledi hayyam esnafının bu tavrını.
Netice itibariyle makine iyi kit lensin kötü.
Saten canon alsaydın da aynı şey geçerli olacaktı. Bİr farkla "kit lens daha da kötü" (diyorlar!)
Bir kere fotoğrafçılıktan anlamayanların kim olduğu ortada,
Buyurun size hbaykal'ın 80 küsür sayfayı bulan başlığınıdaki ilk mesajından bir cümle:
"Öncelikle makinayı ilk elime aldığımda “Bu bir MİNOLTA “ diye düşündüm, menulerine girdikçe bu izlenimim daha da kuvvetlendi Menu oldukça sade ve iyi tasarlanmış, Sıklıkla kullanılan özelliklerin Function düğmesinde yer alması kullanımı daha da rahatlatmış, menude boşuna zaman kaybetmeyi önlüyor"
Demek ki neymiş bu makine aslında minolta tasarımı ve onun tecrübesini taşıyor.
Şimdi siz Samsung GX10 alsaydınız "Samsung ne anlar makineden, samsung alan da ne anlar fotoğrafçılıktan" derlerdi muhtemelen. Halbuki bu makine pentax K10D nin aynısı .
Kısaca umutbarant iyi iş yappmışsın.
Boşver Hayyam'ı onlar da netice itibariyle fotoğraf sanatçısı değil fotoğraf malzemesi esnafı.
Şimdi hiç ara vermeden bu makineye güzel bir iki de lens al ve yola devam et.
Kafayı karıştırır enseyi karartırsan hayatın alışveriş sitelerinde veya sirkecide geçer.Her aldığından da seni pişman edecek bir iki .... çıkar.

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:39 - İp: 88.***.**0.23
umutbaran
umutbaran (üye)
İstanbul / Amatör

fipar usta teşekkür ederim içimi rahatlattın. lens almamı tavsiye etmişsin ama nasıl bir lens alayım. daha doğrusu hangi numaralar ne işe yarıyor? örneğin makro çekim, geniş açılı çekim, hareketli nesneleri anlık yakalama çekimleri, durağan manzara - doğa çekimleri, yüksek zoomlu çekimler ve benim daha bilmediğim diğer çekim teknikleri için hangi lensler lazım. ayrıca sony nin ortağı carl-zeis markasımı? sigma yada sony nin kendi çıkardığı (varsa) lensleri mi tercih etmeliyiz. bildiğim kadarıyla sony' ye her marka lens uymuyormuş, sigma ve minolta lennsleri uyuyormuş, bu bilgiler doğrumu, ve tavsiyeleriniz nedir sayın hocam?

Tarih: 28 Haziran 2007, 01:49 - İp: 88.***.**9.18
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

önce bir müddet kit lens ile çekime devam edelim.Ve makineyi tanıyalım bence.
Sonra üç grup lense bakabilirsin:
a)sürekli kullanım için 17-70 aralığında bir lensw
b)tele objektif olarak 70-300 gibi bir lens ve
c)bir adet macro lens.

fakat öncelikle a) kategorisinden sigma 17-70 veya b) kategorisinden 70-300 alırsan kısmen macro meselesini de çözmüş olursun.
Böylece C) kategorisinden bir lense bir müddet ihtiyacın olmaz.
Bu arada arkadaşlar tamron 16-50 bir lensi de öneriyorlar.
Zeiss 16-80 iyi ama oldukça pahalı.
Sen zaten İstanbul'da olduğuna göre hiç acele etme ve eski "minolta AF" lensleri araştır.
Ben iki tane Minolta AF lensi aldım bile
Sony topiklerine takılırsan, yardımlaşma inanılmaz.
Ben her iki minolta lensi de (ayrıca tamron 200-400 teleyi) bu başlıklarda tanıştığım (ama ismini bile şu anda bilmediğim) pollyteks sayesinde aldım.
Sen de İstanbul'da eminim bulabilirsin.
Sony marka başlığına gel ve hbaykal ile ocaklilar isimli üyelerin açtığı başlıkları ilk sayfadan başlayarak sonuna kadar oku.(Her biri yaklaşık 100 sayfa!)
Makineyi tanıyacak ve özelliklerini öğreneceksin (tahminim, tanıdıkça da seversin ve almakla ne iyi bir yapmış olduğunu anlarsın)
ha, canon 400D alsan da iyi iş yapmış olurdun. Veya pentax k10 D alsan da.
Ama sony almışsın ve hiç pişman olmamalısın.
Sarece makine gövdesinde bulunan titreşim engelleme özelliği bile son derece güzel.

Tarih: 28 Haziran 2007, 02:02 - İp: 88.***.**0.23
umutbaran
umutbaran (üye)
İstanbul / Amatör

fibar hocam verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

Tarih: 28 Haziran 2007, 02:10 - İp: 88.***.**9.18
bordoblue
bordoblue (üye)
Trabzon / Amatör

umutbarant senin başina gelen olayin bir benzeri benim başima geldi ben trabzonun sürmene ilçesinde yaşiyorum nasipse yarin ilk dslr makinam sony a 100 gelicek (cumadan beri bekliyorum da) bundan önce fuji s5600 kulaniyordum ilk makina alacam zaman hiçbir bilgim yoktu kime sorsam mp yuksek olsun diyordu.sonra bu siteden özzeliklede bu forumdan araştirdim mp nerdeyse aranilan özeliklerin en sonunda geliyor desem abartmazdim akıl aldığım kişilerin hiçbirşey bilmediğini zaman bana gösterdi.gerek bu siteden gerekse internetten indirdiğim ders notlari dergiler amatör olarak sürdürdüğüm bu hobimde beni bilgi sahibi etti.sony almaya karar vermeden önce çok samimi bir fotograci arkadasim ki (dede mesleği 3 kuşak fotografcilar) bana hep sattiği bayisi olduğu makineleri övdü sony alacami söylediğim zaman ayni hayyamda sana söyleneni bana dedi ya nikon yada canon yakin zaman da sony bayiliğini aldi.cuma gunu kendisine 500ytl peşin 1300ytl ye 10 ay taksitli çift lensi( 18 70. 75 300)lensi ile birlikte bana satti şimdi makinayi öve öve bitiremiyor.bende esnafim bazı ticari taktikler vardir.hayyamdaki arkadasda sana o yüzden öyle demiş ya sony satmiyor yada sony zaten kendi kendini satirdiği için diğer modellere yönlendirmeye çalışmış.bana sony kötüleyen arkadas yarin benim makina gelince studyoda deniyecek eğer beğenirsem bende studyaya bundan alabilirim diyor şimdi bana o yüzden bu tür şeyleri fazla kafana takmamani öneririm makinani güle güle kullan

çift lens peşin fiyati sony garantili 1720ytl dedi bana arkadaş 80ytl yi kardan çektiğim için vade farki saydi

Tarih: 28 Haziran 2007, 02:19 - İp: 88.***.**3.176