ni
ni (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A100 Ve Lensler

Merhaba,uzun süredir(sanırım ilk çıktığından beri)sony 707'yi kullanıyorum.Geçen süre içinde makinem eskidi ve yetersiz gelmeye başladı ve SRL bir makina almaya karar verdim.Yaptığım araştırmalar sonucu sonyA100 ile nikon d80 arasında kararsız kaldım,kısa süre içinde sipariş vermem gerekiyor çünkü makineyi yurtdışından getirtme olanağı buldum.Eski bir sony kullanıcısı olarak arayüzüne aşina olduğum için ve A100 hakkında olumlu yorumlar okuduğum için,A100 de karar kıldım.Sizce doğru bir karar mıdır? Ayrıca 2 tane de lens siparişi vermeyi düşünüyorum.Macro çekimlerine meraklıyım,ancak makinanın kendi makrosu yeterli midir yoksa makro lens almak şart mıdır bilemiyorum.Wide-angel lensler de ilgimi çekiyor.Sonuç olarak kendime iyi bir başlangıç slr makinası,bir adet
zoom yapmak için bir adet de farklı çekim teknikleri deneyebileceğim lens almayı istiyorum.Öneri yada yorum yaparsanız sevinirim.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 02:43 - İp: 88.***.**7.158
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Nikon'u Amerikadan almak mantikli olabilir. Yalniz D80 lafi cikali daha 1 ay olmadi. Herkes D80'i ekimde "lafta" degil gercek madde olarak rafta ekimde falan gorecegini umuyor. Nikon'un yeni makinasini anons etmesiyle piyasaya surmesi arasindaki zaman dilimi hic bu kadar kisa olmamis. Nikon'un bu huyunu bilenler Ocaktan once gelmez diyorlar.

Sony A100 icin Amerikalara gitme, alacaksan garantili servisli buradan al. Orada 1000 USD, burada yaklasik 1000 Euro (KDV dahil). Aradaki farka kesinlikle degmez. Kaldiki orada 1000 USD diye satilan seyleri almaya kalktiginda eyaletine gore vergi falan biniyor, dikkat et.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 03:32 - İp: 88.***.**0.107
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A100 ün ve bütün DSLR makinelerin kendi macrosu yoktur. Alacağın lens makineye macro özelliği kazandırır. Macro meraklısıysan iyi bir macro lens alman gerekir.

Sony A100 kullanalardaki genel görüş, makinenin kendi 17-70 kit lensinin performansından pek memnun değiller, onun yerine Sigma 17-70 tercih edilebilir.

Nikon D80 içinde biraz beklemek gerekir. Şunu unutmayinki hangisini alırsanız alın pişman olmassınız. İkiside son teknoloji ürünü kaliteli cihazlar. Bütçenize uygun olanı ve gözünüze hoş geleni alın derim.

Tarih: 22 Ağustos 2006, 09:01 - İp: 212.***.**0.50
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Makro için Minolta yada sony 50mm2.8 macro lensi önerebilirim. Macro yanında portre için de iyi sonuçlar veren bir lens.

ORNEKLER BURADA

Tarih: 22 Ağustos 2006, 11:18 - İp: 85.***.**9.56
ceyhun79
ceyhun79 (üye)
İstanbul / Firma

arkadaşlarımın dediklerine katılıyorum sony i yurtdışından almak akıllı birşey değil çünkü sony 18-70mm + 75-300mm lenslelerle birlikte 2150 peşin-2400 10 taksit alabilirsin bizde sony bayisiyiz bu ürünün burda 2 yıl garantili yurtdışında garantisiz olacaktır saygılar

ayrıntılı bilgi için sony.com.tr
nikon d80 nikondan aldığım bilgiye göre türkiyey gelmesi 2,5 - 3 aydan aşağıya gelmeyeceği duyumunu aldım

Tarih: 22 Ağustos 2006, 11:47 - İp: 85.***.**6.123
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili ceyhun79 nikon hakkında yetkili biyerden bilgi aldığını söylemiştin.(başka bir konuda görmüştüm ama hangisi hatırlamıyorum ).O bilgiyi aldığın yerden fiyat konusunda da bilgi aldın mı?Yada alabilirmisin?

Tarih: 22 Ağustos 2006, 18:11 - İp: 85.***.**7.213
pervince
pervince (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Tesekurler Fotoman arkadasım, verdiğin linkteki makrolar süper olmuş. Lensin performansına diyecek yok.

Bu 50mm 2.8 makronun fiyatı nedir acaba bilen varmı?

Tarih: 22 Ağustos 2006, 20:57 - İp: 81.***.**7.205
ni
ni (üye)
İstanbul / Amatör

Sony A100 ü bugün aldım,şu anda şarj oluyor,ben de kullanma klavuzunu inceliyorum.Yalçınlarda çift lensli kampanya sona ermiş,ellerinde kalmamasından dolayı,18-70 lik lens aldım,makineyi öğrendikçe yeni lensler almak umuduyla.teşekkürler

Tarih: 23 Ağustos 2006, 21:36 - İp: 88.***.**6.226
osmanlı
osmanlı (üye)
İzmir / Amatör

Ni iyi bir tercih yapmışsın.Tele lensini alamadığın için üzüldüm.Onuda bir yerlerden bulabilirsin.

Fotoğraflarını merakla bekliyoruz sitede.

Tarih: 23 Ağustos 2006, 21:51 - İp: 85.***.**3.215
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

hayırlı olsun osmanlının dediği gibi fotoları bekliyoruz

Tarih: 23 Ağustos 2006, 22:05 - İp: 85.***.**7.213
  • 1