Fotoğrafçılık Forumları
Sony A100 İçin Hangi Objektif.
Arkadaşlar sanırım sona geldim.
kit objektiflerimi alayım, yoksa 18-200 alıp geçeyim mi.
Bu ikisinin arasındaki fiyat farkını bilen varmı.
Birde hangi makro objektifi alacağım bununla.
Saygılarımla.
Not: En az 20 taksitle satan bir yer lazım.
#pazarbey' tarafından 22.09.2006 23:43:30 tarihinde düzenlendi.
Yanlış anlaşılmış, netlik değil keskinlik ile ilgili sorunlar yaşıyorum mevcut lensle. Yoksa benim gibi bir amatör için netlemede fazlasıyla seçeneğim var ve hata yapma şansı pek kalmıyor. Gerçi önceki cümlemde de yazdığım gibi bir amatör olduğumdan belki (hatta belki fazla kesinlikle diyelim) lensin hakkını veremiyorumdur. Buraya yazdıktan sonra www.popphoto.com da testlerini buldum ve benim dediğimin aksine distortion oranının çok düşük olduğundan bahsedilmiş.
cazip birkac yorumunu okudumda sana pek katılamıyorum be hocam, neyse hadi ii geceler..
Allah aşkına, o ne demek, yok N70 alsaymışım.. Zaten bi' tane Canon A80 kompakt makinam var - ki temel manual ayarları bile var. Bundan sonra cep telefonuna geçmek... cık cık cık. duymamış olayım
Sony 18-70'in pek de iyi olmadığını okumuştum, ama kit olarak alınca 150 YTL gibi bir fiyata geliyor. Sigma 18-50'nin (Fotozeynep'te gördüğüm kadarıyla) bayonet tipi Sony uyumlu değil
Sony 70-300'ün de iyice olduğunu okuyorum, ama Sigma olan Macro ve APO değil mi? Sanki az bi farkla daha iyi olacakmış gibi geliyor..
Sigma olan Macro ve APO değil mi? Sanki az bi farkla daha iyi olacakmış gibi geliyor..
Sigma 70-300'ün APO olan ve olmayan iki modeli vardır. Her ikisinde de makro var.
cüneyt abi minoltanın filan ucuza güzel bir geniş acısını bulabilirmiyiz...10mm filan
birde 50mm portre cekimlerinde en ideal lens denildi..ama birde 135 mm diye duydum ucuza en kurtarır nedir bilgin varmı acaba.
(ankarada olupda sony nin kendi lenslerini ve makineyi görmek isteyen olursa bana ulassın....uygun zamanımda deneriz beraber.)
Sanki ben lenslerden çok anlarım da.
"10mm geniş açı" ile "ucuz" tabirlerini her hangi bir lenste yanyana görmek pek mümkün değil sanıyorum.
Sigma'nın 10-20'si var çok kaliteli (hbaykal gayet güzel bir şekilde gösterdi) gördük imrendik, ama fiyatı da kalitesiyle orantılı tabi.
Bende eskiden kalma bir Minolta 50mm f/1.7 var. Valla keskinlik yönünden Sigma 17-70 ile aşık atıyor diyebilirim. Temiz bir ikinci elini bulabilirseniz kaçırmayın derim.
Sigma 70-300'ün APO olan ve olmayan iki modeli vardır. Her ikisinde de makro var.
Evet aslında, aradaki farka göre APO olmayanı bile alabilirim
Bi' de, Sayın Ocaklılar, acaba Makro almamın herhangi bir dezavantajı olur mu? Son olarak, bunlarda EX ifadesini görmedim, bilginiz var mı, TC bağlayabiliyor muyuz?
"EX (EX Lens): Yeni lens ve mekanik tasarımları:üstün performans, mükemmel ergonomi, dayanıklılık gibi Sigma'nın mükemmel özellikleri ile donatılmış lensler EX işareti ile gösterilmiştir."
der Sigma. 70-300'ler EX değil.
Makro'lu almanızın bence dezavantaj değil, avantajı olur. 1:1.2 büyütme oranı sizi tatmin edecekse, ayrıca makro bir lens almazsınız.
70-300mm lensin diyafram aralıkları f/4-5.6 olduğundan, TC ile kullanılması pek tavsiye edilmiyor diye biliyorum. Ama Barış arkadaşımız takmış kullanmış, TC'siz ve TC'li çektiği fotoğrafların orjinal boyutlarını bana da göndermişti. Açıkçası sonuçlar benim beklediğimden daha iyi idi diyebilirim. TC'nin kalitesine de bağlı sanıyorum biraz.
cazip birkac yorumunu okudumda sana pek katılamıyorum be hocam, neyse hadi ii geceler..
----------------------------------------------------------
yanlış bir yorum yaptımsa bana hatırtatki bileyim.
keskinliğin tabiki lens ile alakası yoktur,bütün iş focus ayarını ve ışığı iyi almada.
nerdenmi biliyorum senelerce revue marka slr ile çekim yaptım manuel focus olduğu için bir türlü keskinliği yakalayamıyordum her defasında.ama auto focuslu makinalar çıkınca baktık ki hata makinada değil bizim gözümüzdeymiş.insanın vizörden çok net gördüğü nesne makinanın sensörüne aynı yansımıyor demekki ha bide şu var belki bazı objektiflerde focus netleme alanı çok dar olabilir yada netleme dişli sistemi hatvesi büyüktür ondan kaynaklanır.birkaç tane lens tamir ettiğim için söylüyorum.
front focus ve back focus haric keskinligin en ama en onemli kriteri lenstir, binlerce ornegini gosterebilirim bunun.. neyse seninde gozlerinde sorun var sanırım benim gibi mf yi rahat kullanamadıgına gore, ama sakın lensle keskinligin alakası yoktur deme bence.. al bide link vereyim ben sana sayfanın altında 100-400mm le 400mm lenslerin karsılastırması var.. gerci 100-400 netleyememis dersinde neyse..
link
İlgili olabilecek konular
-
-
Sony Ccd-tr502e Pal Handycam Kristal Sorunu
28 Eki. 2024, 23:57 romantikhaydut
259429 Eki. 2024, 15:14
romantikhaydut -
Usb'ye Müzik Kopyalama Araba İçin Flash Bellek Yapma
13 Eki. 2024, 15:47 prodersler
057213 Eki. 2024, 15:48
prodersler -