lifelover
lifelover (üye)
Ankara / Amatör

Sevgiyle Fotoğraf Çektirecek Makine

Herkese merhaba,
Öncelikle bilgilendirici cevaplarınızı merakla beklediğimi belirterek başlamak istiyorum.

20'li yaşlarımda olmama rağmen dünyanın bir çok güzel yerini malesef ki bir kompakt makine ile dolaştım. Bütün bütçe dolaşma kısmına aktarıldığı ve seyehatler hep birbirini izlediği için bir makine almaya hiçbir zaman bütçe ayırma fırsatım olmadı. Şu sıralarda yeni bir blog için hazırlanma evresindeyim ve artık yeni başlayan biri olarak sıfır olmak şartıyla kapalı alanda etkin şekilde kullanabileceğim bir makine almak istiyorum. Gönül ister ki 550d falan alayım ama maksimum 600-700TL'lik bir bütçe ayırabilirim şartları zorlayarak. Sıradan bir kompakt makine alsam parama yazık olur diye düşünüyorum. Ayırdığım bütçenin iyi makine için az kötü makine için fazla olduğunun farkındayım yine de sormak istedim. Bu fiyatta önerileriniz neler olabilir?

İkinci sorum da şöyle olacak. Aslında ben fotoğrafa yeni başlayan değil digitale yeni başlayan bir kişiyim. Uzun süre kalpten bağlı olduğum makinem Nikon FM2 ile hem renkli hem siyah beyaz çok güzel anlar fotoğrafladım. Elimde de bu analog makinenin lensleri var. Şöyle ki:
Nikon Lens Series E 28mm 1:2.8
Nikon Nikkor 50mm 1:1.8
Tamron 1:4/210 1:3.80-210 mm
Tamron for Nikon MC TELE CONVERTER 2X FOR N/Al (bunu bilmiyorum)
Bu parçaları herhangi bir digital body'de kullanma şansım var mı?

Fotoğraf çekmek 36 pozla sınırlı olduğunuz ve en güzel anı yakalamak için tek şansınızın olduğu-onlarcasını çekip aralarından beğendiğinizi seçmediğiniz- zamanlarda ayrı bir güzeldi. Nikon makinemle sonrasında banyo ettiğim ve karta bastığım fotoğrafları sevgiyle çektim. Yine aynı şekilde sevgiyle fotoğraf çektirecek makineyi arıyorum. Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum.

Sevgiler

Tarih: 10 Aralık 2011, 12:14 - İp: 94.***.**1.44
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

bak guzel kardeşim nikon d7000 im var ama fotograf çekerken hala öncelikle 3 sene önce aldığım olympus e-510 umu ve zuiko objektiflerimi tercih ediyorum ilk etapta marka hiçbirşeydir sadece imajdır gerçek kalite laf salatasından reklamdan daha daha başka yerdedir... bir ara olympusumu ve objektiflerimi satayımmı diye düşünmüştüm şuanda asla o makinayı satmayı düşünmem... yani olaya reklam bazında bakıpda kendinide kandıran bir sürü insan var... iyi makine kriterleri sadece markadan ibaret değildir... seçimini yaparken makinayı eline alıp denemeden yapma... benden dost tavsiyesi...kimsenin dolduruşunuda gelme...

Tarih: 10 Aralık 2011, 22:22 - İp: 78.***.**9.64
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Buzlucam a katilmak zorundayim cunku makina kullanicisi ile bir butun olusturdukca bu isin zevki cikar.Kotu makina pek yok artik gunumuzde cunku barinmalari mumkun olmaz bu piyasada.Senin olayin butcene uygun,ilk bakisinda yada ele alisinda memnuniyetsizlik uyandirmayacak,on yargilarin var ise bunlarinda iceriginde olmayan hos bir makina secimi.Ben simdi gidip on yargim ile bir SONY alsam,her hatali cekimde makinaya atarim mesela sucu,bilmem anlatabildim mi Cogu insan bir markanin en dandik ucuz urununu alir,sonra memnun kalmaz ve akabinde cikar ayni markanin kral urunune laf atar mesela ...Onyargilar sanirim boyle olusuyor...

Tarih: 10 Aralık 2011, 22:41 - İp: 78.***.**1.204
mavi_izci
mavi_izci (Objektif)
Ankara / Amatör

Merhaba hocam siz seyahat edecekseniz bence size insanları ürkütmeden çekebileceğiniz, ilgi uyandırmayan ve hafif bir sistem kamerası gerekiyor.

3 sene önce olsaydı size Canon 400d bulun ikinci elden derdim ama artık bir şansınız var mikro sistem aynası kameralar. 3 marka bu işte iyi Olympus, Panasonic ve Sony...

Olympus E-p1 E-p2 gibi gövdeleri ikinci elde ucuz fiyata bulunabiliyor. Keza Panasonic için de ilk çıkardıkları aynasız makinalar ucuz fiyatlardan gidiyor.Sony de ise NEX5 NEX5N ve Nex7 var bulsanız ucuza ancak NEX5 bulursunuz.

Lens masrafı da yapmanıza gerek yok elinizdeki lensleri kullanabilirsiniz ancak, 28mm nin Panasonic ve Olympus üzerinde 56mm gibi davranacağını unutmayın. (2x çarpan)

Benim önerim kit lensi ile NEX5 ya da Olympus EP1 alıp uygun ucuz adaptörler yardımıyla elinizdeki Nikon lensleri kullanmanız... Ufak bir çantaya sığan ve kalitede DSLR makinalardan geri kalmayan şeyler üreteceksiniz...

Bir araştırın dediklerim üzerinden...

Tarih: 14 Aralık 2011, 14:11 - İp: 144.***.**8.216
  • 1