border
border (üye)
İstanbul / Amatör

Ring İle Manuel Zoom Ve Focus

aylar süren amatör araştırmalar sonucu makine alamadım ve paramı yeni bir pc'ye yatırdım. ancak şimdi amerika'dan gelen bir arkadaş olduğundan borç harç alma düşüncesi yeniden oluştu. kararsızlığın makine almayı engellediğini ve kaybın çekilecek kareler olduğunu da gördüm bu arada...
yardımcı olmanızı istediğim konu şu:
istediğim makinede olmazsa olmaz özellikler şunlar, bu kategoride önerilerinizi bekliyorum.
1. slr olmasın. (lens değişmesin)
2. video 640 x 480 30 fps kart hafızası süresince
3. vee en önemlisi objektif üzerindeki ring ile manuel focus ve zoom yapabilsin istiyorum.

(diğer parametreler hakkında bilgim var, saniyede çekim hızı, raw war mı, pil ömrü, video formatı, sensöt boyutu vb. ortaya çıkacak dar listede kıyaslayabilirim. ama özellik listelerinde ring ile focus ve zoom belirtilmiyor, tek tek tüm makinelerin prewievlerine bakmaktansa sizlere sorayım istedim.)

aslında aklımdaki makine fz 30. henüz satışa sürülmedi sanırım. buna alternatif olabilecek makineler nelerdir?

Tarih: 5 Eylül 2005, 15:16 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

selam polaris..

"aslinda bu objektifin maksimum odak uzunlugu degeri 88 mm. sanirim siz canon rebel xt kullaniyorsunuz. eger canonla 88mm 'lik fotograf cekerseniz (ki aslinda 35 mm ye gore bu yaklasik 130mm gibi bir deger olacak) sonrada bu fotoyu biraz croplarsaniz nerdeyse bu degerlere ulasabilirsiniz."

yani aslinda 88mm'lik bir objektifin verecegini mi aliriz diyorsun? 400mm gibi zoom yapilmaz mi?
yaniliyorsun polaris.. bir 1DsmarkII ile 400mm objektifi kullandigini dusun.. yaklasik 6 derecelik bir aciyi gorursun.. iste o 6 derecelik aciya, sen 16.7 milyon pixeli barindirirsin.. ayni sekilde bir fz30 icin; 1/1.8" sensorunden dolayi 80-85mm'de ayni aciyi gorursun.. ve iste o aciya 8 milyonu atar ve fotograf yapar..
fz30'nun, 35mm'deki denkligi 420mm ise ayni 420mm zoom yapmis gibi oluyorsun.. yoksa 90mm bir zoom yapilmis olurdu ki bayagi bir abes kacardi...
onemli olanin field-of-view oldugunu dusunursek soylediklerim yalan olmaz..

hangi acida goruldugunu gormek icin su adrese bakabilirsin..

...

valla bazi insanlar icin dslr cok gereksiz bir makine olur.. lenslerin fiyatlari cok yuksek.. bir compact kadar kolay tasinabilir degiller.. video kaydedemiyorlar.. bence bir dslr alinsa bile compact makineye her zaman ihtiyac var.. o yuzden once compact alip sonrasinda daha da gelistirmek istenirse dslr alinmaya gidilmeli..

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 18:27 - İp: yok
polaris
polaris (üye)
Yurtdışı / Meraklı



hayir ben bunu croplayip cok daha iyi kalite olur ayni olur maksadiyla yazmadim, orada anlatmak istedigim kucuk sensorlerle elde edilen buyuk equivalent telezoom etkilerinin
kritigiydi. sanirim firmalar kucuk ccd'leri kucuk odak uzakliklariyla buyuk zoom araliklari elde etmek icin kullaniyorlar. sanirim bu onuda yanlis degilim. 7.32x5.18mm.lik bir alana 8 megapiksel sikistirilmasinin etkilerini makinanin noise seviyesiyle anlayabiliyoruz.

elbet bazi insanlarin dslr ihtiyaci yok. sadece tatilde, bazi ozel gunlerde fotograf ceken bir insanin icin slr makina sadece bir kulfet. hatta slr makina kullanip sonuclarindan hic memnun olmayan, sonuclarini 3 megapiksellik eski compact makinasindan daha kotu oldugunu iddia eden insanlarda taniyorum.

ancak sozu edilen makina biraz compact sinifinda disinda kaliyor. ve bu sinftada her fimanin cok guzel ve dslr'ye alternatif olabilecek urunleri var. benim tek dusuncem bu makinaya alternatif olabilecek nerdeyse ayni odak uzakliklarina sahip, 30fps video kayit yapan nikon 8800 veya canon s2 olur.

 

Tarih: 7 Eylül 2005, 23:34 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

tabii ki o kadarcik bir sensore o kadar megapixeli sigdirmalari sonucu noise buyuk sorun teskil ediyor..
bu arada crop faktoru kuculdukce fotograf cekmek daha cok kolaylasiyor.. cunku crop faktorune bagli olarak alan derinligi degisiyor.. dusuk crop faktorune sahip makinelerde alan derinligi minimuma iniyor.. neyse.. sonucta gercekten de 3 megapixellik compact makine ile daha iyi sonuc alabilen insanlarin olmasi gayet normal.. dslr makinelere alisma suresi cok daha uzun.. sabirli olmak gerekiyor..
nikon 8800'in sensoru 4/3" sanirim.. tabii cok daha buyuk bir fz30'ye gore.. tabii fiyatlari ile sonuclari arasinda arasindaki farklilik dahilinde secime gitmek gerekir.. 8800 biraz daha pahali olmasi gerekir fz30'ye gore.. veya s9500'e gore..
s9500 aslinda bayagi hos bir makine sen ne dersin?

 

Tarih: 8 Eylül 2005, 14:46 - İp: yok