Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Hakan Bey, siyah-beyaz ilk fotografa yakismis.
Endorf, hangi lensle DOF preview yaptiginizi bilmiyorum ama optik DOF'un net anlasilabilmesi icin kullandiginiz lensin F/1.4-2 falan olmasi lazim. Daha kucuk diyaframli lenslerde alan derinligi zaten fazla oldugu icin digital preview daha kullanisli olabilir. Bir de alan derinligi onizlemeyi zaten lensin en acik diyaframlarinda yapiyorsaniz fark gormemeniz normal.
DSLR vizorleri SLR vizorlerinden kucuk oldugundan, ureticiler vizorlerin aydinlik gorunmesi icin vizorlerden gorunen alan derinligi ile vizor parlakligi arasinda bir optimizasyon yapiyorlar. K10Dnin vizoru de en aydinlik vizorlerden. Yani aslinda bizim vizorden gordugumuz alan derinligi ile sensorun gordugu alan derinligi tam ayni degil. Biz daha fazla alan derinligi goruyoruz sensorun gordugunden. Bazi yan sanayi vizor camlari manual netlemede ve alan derinligini gorme konusunda daha basarililar. Ama makinanin isik olcumunu etkiliyebiliyor onlar da. Surekli +EV yapmak gerekebiliyor.
bizim vizör içinde gördüğümüğz çizgi şekli değiştirilebiliyor değil mi?nerden temin edilebilinir?
Anolog makinelerin vizör görüntüleri daha güzel geliyor bana,geri plandaki fluluk daha iyi sanki.
http://www.katzeyeoptics.com/page--Grid-Crop-Lines--gridlines.html
Edit: K10Dnin orjinal camlarinda hem split screen yok hem de uzerinde gelen camdan tek farki, klavuz cizgiler.
#bozbey' tarafından 02.01.2008 15:36:48 tarihinde düzenlendi.
endorf teşekkürler
Tesekkurler Erhan ağbi. Sizin fotograflar tek kelime ile harika olmuş. Fotograflardaki, keskinlik ve renkler, özelliklede ilk sarı çiçek
Selahattin agbi senin merdivenlerde güzel olmuş
Shn58, Bozbey kuslar
Slavezero, bu şekilde ustalarla takılmaya devam ettikçe kısa zamanda kendini geliştireceğinden eminim.
Sevgili bozbey kit lens ile denedim, ne optik ne de dijital önizleme farketmiyor ikisinde de denedim ayrıca tüm modları, F leri de denedim, demek istediğim ne görmem gerekiyor bir data mı grafik mi nedir işin aslı?
endorf aynı şeyi ben de soracağım ama çekindim açıkcası.
ben mi göremiyorum,yoksa başka şey mi arıyorum bilemedim.
inan rüyamda sırf bununla uğraştım.
http://www.photozone.de/3Technology/demos/DOFbutton.htm
Farenizi bu sayfadaki 3 resimden ortadakinin altindaki f/2.8, f/5.6, f/11 uzerine getirirseniz DOF dugmesine basinca nasil birsey gormeniz gerektigini gorursunuz. En sagdaki da secilen diyafram degerinde cekilen fotografin nasil olacagi var.
Muhtemelen siz DOFu P modda falan yapiyorsunuz. AV modunda mesela F/16'ya alip deneyin bir de. (Ayarlardan optik preview sectikten sonra)
Ken Rockwell de anlatmis birseyler:
http://www.kenrockwell.com/tech/dof-button.htm
Ilk cumleye dikkat:
This button confuses most people.
Edit: http://www.photozone.de/3Technology/demos/depth.htm sayfasinda da DOF demosu var. Bende java kurulu degildi onun icin nasil birsey bilmiyorum ama
#bozbey' tarafından 02.01.2008 18:53:34 tarihinde düzenlendi.
Kadir, Endorf,
Yanlış biliyor olabilirim aklımda kalanı yazayım.
makinede : menü/custom setting/preview method girip optical'i seçersen deklanşörün önündeki açma kapama düğmesini diyafram işaretine getirdiğinde vizörden, digital preview'e getirdiğinden LCD ekrandan alan derinliğini kontrol edebilirsiniz.
diye biliyorum
Kadir, Endorf
Mesela asagidaki fotografta DOF dugmesini kullandim. Cicegin tamamini net sanmistim DOF dugmesine basinca. Kisik diyaframlarda vizor karardigi icin tam guvenilir olmuyor.
1s f/16.0 at 100.0mm iso100
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
07618 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?