netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Sevgili Uğur ZEUS çok sevimli. Çekimlere de götürüyormusun ?

Kaptan bu sezonda oralara kadar çıkmanız bile çok iyi.

Avşar Mısır kareleri mükemmel. Biz de gezmiş kadar oluyoruz. Devamını bekliyoruz.

Sevgili Kadir. Koca İzmir'de üstelik üniversitesi de var bu kadar fotoğraf aşığı insana grup arkadaşı bulunmaması gerçekten üzücü. Sen tek başına bunca yer gezerken bir de şöyle meraklı arkadaşlar olsa tozunu atarsınız Ege'nin.
Benden kitap soruyordun. Michael Freeman'ın dört kitabı var. Ben ikisini aldım. Onları bir devireyim diğer ikisini de alacağım. Bunlar:
Close-up photography (aldım)
Photographing people (aldım)
landscape & Nature
Light & Lighting
www-ilex-press.com kitapların baskıları da mükemmel.

Tarih: 29 Aralık 2007, 13:32 - İp: 85.***.**4.57
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Erhan abi öncelikle bize karşı kullandığınız öğretici ve saygı değer uslubunuz için, engin bilgileriniz doğrultusunda yaptığınız yorumlar için önünüzde saygıyla eğiliyor teşekkürlerimi iletiyorum.

Fotoğrafları bayramın son günü Serkan ve stahl ile yaptığımız Büyük ada gezisinde çekmiştik, srgb kullandım, benim bilgisayarımda renk tayfı ayarsız görünüyor aslında, kenarlardaki ton farkına gelince sanırım clarity'i biraz fazla kaçırmışım Erhan abi

Raw'da reset dediğimde ben de ilk ayarları açıyor, belki de yanılıyorumdur. Cache'i temizletiyorsunuz, iyi ki programlarla amatör olarak ilgileniyorsunuz. Profesyonel olarak ilgilenseniz nasıl olacak? Bilemiyorum.

Yemek fotoğraflarına gelince sadece kompozisyonu ayarlamak için bile binlerce dolar para alan insanlar var yani her şeyde olduğu gibi bu da bütçe işi

Tarih: 29 Aralık 2007, 13:32 - İp: 85.***.**8.78
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

erol abi karlı fotoğrafların iç açıcı.. ellerine sağlık, çok güzeller.

uğur abi, walla utandım exif'e bakınca jeton düştü..
özür dilerim.

avsar abi, 10-20 ile yakından çektiği piramitler çok güzel. ön tarafta büyük görünen kayalar arka tarafa doğru küçülerek piramitin noktaları haline geliyor.. çok güzel olmuş..
biraz da tanıtırsan seyri daha güzel ve anlamlı olacaktır ellerine sağlık..

eveet, bugün jessops marka uzatma tüplerim geldi..

kötü haber.. malesef diyafram'ı, milimetreyi okumuyor.. otomatik pozlama yapabiliyor ama yanlış yapıyor, -2de falan doğru tutuyor.. tam emin değilim..

diyafram ayarlanabiliyor, önizleme yaparken, çekerken diyafram yapraklarını kısabiliyor.. yani asıl istediğim özellik oldu ama yine de eksik yanları var. kesinlikle otomatik fokus gibi bir imkanı yok.. 150$a kenko set çok daha mantıklı görünüyor.. ama yine de benim işimi görür..
birazdan bir deneme çekimine çıkacağım sanırım :D

Tarih: 29 Aralık 2007, 16:14 - İp: 85.***.**1.248
kobak1
kobak1 (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba herkese;
Artık makinamı her yere götürüyorum. Tripotta bagajda zaten.

Tarih: 29 Aralık 2007, 16:30 - İp: 85.***.**6.173
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

az önce çektiklerime önizlemelede baktım.. diyafram değerini imaja yazıyor ama üst lcd'de göstermiyor. lenslerden A olanda da DA olanda da üst lcd'de vizörde diyaframı göstermiyor ama dial ile ayarladığınız diyaframı uyguluyor, hatta exif e bile yazıyor..

incelemeler devam ediyor

Tarih: 29 Aralık 2007, 16:38 - İp: 85.***.**1.248
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Ali sen de gece çekimleri uzmanı olacaksın. Net ve pozlaması çok tadında olmuş.Eline sağlık.

Tarih: 29 Aralık 2007, 21:01 - İp: 85.***.**4.57
saikou
saikou (üye)
Yurtdışı / Amatör

Fotograf ekipmani takintisinin yan etkilerinden birisi: Fotograf ekipmanina para ve zaman ayirmaktan bilgisayarinizi yenileme isini surekli erteliyorsunuz. Sonra bir gun kendi kendini imha edince 2-3 gun boyunca dosyalarinizi kurtarmaya calisip yeni aldiginiz makinayi ayaga kaldirmaya calisiyorsunuz
Genelde benim izledigim forumlar pembe dizi formatinda ilerliyordu. 2-3 gun ugramasaniz da son mesajlari hemen okuyup kaldiginiz yerden devam edebiliyordunuz Burasi Lost formatinda ilerliyormus

Sedat Bey,
Ben makro isinde cok yeni sayilirim. Bende de K mount 50mm pentax ext. tube ile denemeler yapiyorum. Daha kayda deger bir sonuc alamadim. Ahmed Bey'in bazi onerileri olmustu onlari deneyecegim. Ama merak ettigim birsey var, siz elinizdeki Auto olmayan ext tube ile niye sorun yasadiginizi anlayamadim. Zaten ext tube ile yapilan cekimler sakin sakin, zamani kullanarak ve hem nesnenin hem de makinanin mukemmel sabitlendigi ortamlarda yapilmiyor mu? Siz elde yaptiginiz cekimleri begenmemissiniz ama zaten alan derinligi mm seviyesinde degil mi?

Adnan Bey, ates fotografinizin 756. sayfadaki versiyonu gercek ustu olmus. World of Warcraft trailerdeki yangin-ates sahnelerini hatirlatti bana. http://www.youtube.com/watch?v=W9U4rTwcpww

Bu arada, Komutan, Ahmed Bey, bundan sonra yukleyeceginiz yemek fotograflarini filitreli koyun bakmak isteyenler baksin Ya da o kadar cekici olmasin yukledikleriniz. Burda bulan var bulamayan var demi ama Ben size limited virinlerinin fotograflarini koyuyor muyum

Erhan Bey, tesekkur ederim. Daha once katilsaydim aileye keske dedim. Yorumlariniz icin izninizle ben de acemi38 kadar alkis gondemek istiyorum

Avs, piramit fotograflariniz cok guzel olmus. Benzer durumlarda gokyuzunu patlatmadan cekmeyi daha pek beceremiyorum malesef

Portatif depolama olarak ben sunu kullaniyorum: http://www.tomshardware.com/2006/10/02/thecus_yes_nano_n1050_otg/
Fiyat olarak, basit harddisk kutulari kadardi (30$ falan). Guzel tarafi, uzerinde hic kart okuyucusu yok. Onun yerine USB girisi var. O girise ne takarsaniz, USB host olarak davranip takilan medyada (direk kamerayi da takabilirsiniz)
ne var ne yok kendine kopyaliyor. Benim denemelerimde kart okuyucular sorunsuz kopyalaniyor ama fuji F31'de kopyalama 1 kere yarim kalmisti.

Tarih: 29 Aralık 2007, 21:33 - İp: 221.***.**1.92
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

ali bey, ben de daha önce burda olmanızı isterdim..

bu arada tüp olayına dönecek olursak..

uzatma tüpü çok ışık kaybına neden olduğundan sabit ve vakitli çekimlerde performans verecektir fakat ben macro objektifim olmadığı için manuel bir objektifimi macro olarak kullanmaya çalışıyordum. macrolarımı hep bu şekilde çekiyordum. doğa çekimlerinde (kız böceği, çiçek farkemiyor) elde çekiyordum (henüz tripodum yok).. bu yüzden zoomu, netlemeyi, diyaframı, pozlamayı ve flaşın açısını elle ayarlıyordum ve çok vakit kaybediyordum, çok yorucu oluyordu.. şimdi otomatik tüp aldım (tam otomatik çalışmasa da) ve böylece bu yorucu süreci biraz daha kısaltmış olacağım..

Tarih: 29 Aralık 2007, 22:30 - İp: 85.***.**1.248
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

fotolar güzel =) erhan abi teşekkürler,

avs :D develi piramit güzel olmuş

Kobak1 abi yazılar fotoları bozuyor,çerçeve üstünde bile minik ve trasnsparan olması çok daha iyi,

ironsailor :=) kış gelmiş anlaşılan,pozlamayı biraz kısmak olabilirdi diye düşündüm.

Tarih: 29 Aralık 2007, 23:24 - İp: 85.***.**9.114
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Merhabalar,
manuel lensleri çok merak ettiğim için bugün dayanamayıp 3 adet aldım.
Daha önce bilenler varsa ,nasıl bir lens oldukları hakkında bilgi verebilir misiniz?
-Tokina 60-120 (2,8)
-Auto Revuenon 50 mm (1,4)
-Sigma 28 mm makro(2,8)

serkan mesajda belirttiğim hakan bey i de topiğe davet edelim,oda benimle beraber 50 mm aldı ama makinede çalıştıramıştık.yardımcı olalım.

Tarih: 29 Aralık 2007, 23:39 - İp: 88.***.**4.200