netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Oh oh topik coştu vallahi hepsi birbirinden güzel. Biz sık sık geziye gidelim arkadaşlar.

Ahmed son noktayı Topçular'da ay'ı çekerek koydu.Gerçekten çok güzel çıkmış. Bir de beğenmiyordun.

Tarih: 27 Kasım 2007, 21:48 - İp: 88.***.**4.220
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

weary, üstadın yakasından düşmedim gezide, sabırla sorduğum her şeyi bana anlattı.

Ufuk çizgisi yada düşeylerdeki eğriliği düzeltme konusunu bildiğim kadarıyla ben açıklayayım, üstadlar meşgul.
Geçtiğimiz sayfalarda K10D'nin mi yoksa genel olarak çoğunluğun sorunu mu bilmediğim sık yaşadığımız saat yönünde rotasyon olayına üstadlardan yanıt gelmedi, yada ben kaçırdım hızla ilerleyen sayfalar arasında...

PS CS3:
1. Camera Raw ile DNG dosyaları açarken sol üstte çıkan düğmelerden"straighten tool"u seç.
2. Mouse sol tuşuna basılı iken (yatay yada düşey) düzeltmek istediğin doğrultuda bir çizgi çiz.
3. "Open image" düğmesine tıkladığında düzeltilmiş, kroplanmış olarak karşında olacak.

Doğrudan açtığın bir dosyada PS içerisinde iken:
1. Soldaki toolbarda damlalık biçimindeki (eye dropper tool-aşağıdan yukarıya sağ sütunda 2.inci)ikona basarak biraz basılı tut çıkan alt menüden cetvel biçimli ikona sahip olan 'measure tool' u seç.

Yada "Shift" ile birlikte "I" tuşuna bas;
Yada menü bardan Analysis altında Ruler Tool seç.
2.Fotoğrafta düzeltmek istediğin eğriliğin bir yerinde sol klikleyip elini mouse dan bırakmadan eğriliğin devamı boyunca devam edip eşit olmasına istediğin ikinci noktaya geldiğinde mouse'u bırak. Seçtiğin yer doğrultusunda bir çizgi görüceksin.
3.Menüden Image/Rotate Canvas/Arbitrary seç.
4.Çizdiğin çizgi doğrultusunda ölçülen eğim değerini gösteren bir ekran gelecek. OK basıp çık, sonra da istediğin yerden kropla...

CW : Saat yönü
CCW : Saat yönünün tersi
Istersen bu değerleri Angle kutucuğuna el ile girebilirsin.

Son not: akademisyen hocalarımın söylediğine göre 90 derece ve katları olmayan her döndürme fotoğraf kalitesini azaltırmış; çalıştığın boyutta hissetmiyorsan bence sorun yok.

Tarih: 27 Kasım 2007, 21:56 - İp: 88.***.**8.32
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

fotoğraflar harika.. her şey çok güzeldi arkadaşlar
yine gelin

bu arada ahmed abi, o macrodaki bokeh tadı çok harika..

üstad, bu fotoğrafları nasıl kurtarmışsın öyle.. çok başarılı. boşuna üstad demiyoruz. bu arada jpeg leri raw arayüzünde nasıl açıyorduk? sordun soruyu gezide, sonra cevabını vermedin. ben de merak ediyordum zaten...

adnan abi, teşekkürler

şimdi de siz gittikten sonra çektiğim bir kareyi paylaşayım.
gölyazı

Tarih: 27 Kasım 2007, 22:43 - İp: 85.***.**9.18
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar, dostlar selam.
Çok güzel geçen, sizlerle tanışmaktan onur, sevinç ve mutluluk duyduğum bir gezi sonrası Ankara'ya döndüm.

Başta, bir gün öncesinden kahrımı çekmeye başlayan, yanımdan ayrılmayan, onunla olmaktan büyük keyif aldığım Sedat kardeşime teşekkür ederim.

Keza, İstanbul dönüşünde bana eşlik eden ve güzel bir sohbet geçirdiğim Recep ve Serkan kardeşlerime de teşekkür ederim. Recep aşk olsun görevli hışımla üstümüze gelirken hangi arada derede çektin Ay'ı.

Ev sahipliğini yapan Fatih bey ve eşine de ayrıca teşekkür ederim.

Günün yoğunluğunda fazlaca bir sohbet etme imkanı bulamamış olsam da ; Selahattin bey, Adnan Erol, Ahmed, Uğur (ve Canoncu dostumuz), Avs, Shn58, Barış, Sinan, Enis, Weary ve aramızda olan diğer arkadaşları görmekten, (adını unuttuğum arkadaşlarımdan özür diliyorum)tanımaktan büyük mutluluk ve keyif aldığımı belirtmek istiyorum.

İyi ki varsınız. İyi ki Pentax var böyle bir birlikteliğe vesile olduğu için.

Fotoğraflarınızda sizler gibi pırıl pırıl, tertemiz ve hepsi mükemmel.

Sevgi ve saygılar.

Tarih: 27 Kasım 2007, 22:53 - İp: 88.***.**8.84
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

ok1,sedat,barış,komutan,adnan abi yorumlar için teşekkürler.

rüzgar2,serkan,realfriend,ulyses,avs,komutan,ahmed abi,alperözkök,drk_m,melrock,kad-ir ellerinize sağlık

ister istemez fotolar birbirine benziyo

komutanın eklediği portrenin kamera arkası

#shn58' tarafından 27.11.2007 23:00:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Kasım 2007, 22:58 - İp: 88.***.**6.6
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Adnan teşekkürler. Meğer ben bu işleri kulağımı ters taraftan gösterir gibi daha zor yollardan yapıyormuşum. Arkadaşlar bu bilgiler geldikten sonra artık ufuk çizgisi eğri fotoğraf yüklersek üstadlar bizi döver.

Tarih: 27 Kasım 2007, 23:07 - İp: 88.***.**4.220
extreme_foto
extreme_foto (üye)
İstanbul / Amatör

Sedat oldu mu bu yaptığın, en iyi ışığı bizi gönderdikten sonra tek başına yakalamışsın.
Bu köpeğin yanağının ve burnunun sağ tarafındaki mavi refle nedir? Nasıl giderilir?
PS'de Filter/Distort/Lens Correction'da Chromatic Aberration çubuklarını bütün yönlere denedim değişen bir şey olmadı.
f:1.8
1/90
ISO 100

#Adnan EROL' tarafından 27.11.2007 23:41:37 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Kasım 2007, 23:14 - İp: 88.***.**8.32
fhakguder
fhakguder (üye)
Bursa / Amatör

Sevgili Foxfo'nun mesajı da geldikten sonra içim rahatladı.Hepinizin salimen evlerinize dönmüş olmanıza çok sevindim. ÇOk eğlenceli , yoğun ve oldukca yorucu bir gündü. Hepinizi tanımak, böylesine seviyeli bir topluluğun içinde olmak benim içinde gurur kaynağı oldu.

Günün kısa, gidilecek yerlerin birbirinden uzak olması maalesef zaman kaybetmemize sebep oldu. Şehir içi, şelaleler, İznik gölü, Oylat gibi yerler haliyle program dışı kaldı. Nisan-mayıs gibi tabiatın coştuğu bir zamanda Bursa'da yine bir organizasyon yapalım diyorum. Bu arada İstanbul'daki organizasyonlarada birkaç gün öncesinden haberdar olmak kaydıyla memnuniyetle katılabilirim.

Sayın foxfo ve Camoka, nazik teşekkürünüz beni mutlu etti,ancak hakedecek birşey yaptığımı sanmıyorum. Sağolun.

Hepinizi şahsen tanımış olmak çok güzel bir duygu.İyiki geldiniz. Eklediğiniz fotolar da çok çok güzeller.

Tarih: 27 Kasım 2007, 23:54 - İp: 62.***.**7.2
sdtyrdkn
sdtyrdkn (üye)
Bursa / Meraklı

foxfo(fatih abim) geldiğin için çok teşekkürler.. çok güzeldi sizinle birlikte gezmek.. bu arada ben de meraktaydım, haber alamadık..

bir panaroma ama tek kareden bozma..

Tarih: 28 Kasım 2007, 00:19 - İp: 85.***.**6.58
erex
erex (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar, merhaba.
10 gün yok oldum, maşallah topik almış başını gitmiş.
60 sayfa sohbet, paylaşım, bilgi ve süper fotoğraflar.. Ben henüz 630. sayfadayım. Keyifini çıkararak tek tek inceleyerek ve okuyarak ilerliyorum. Bu nedenle okumayı sanırım bu gece bitiremiyeceğimden bir merhaba demek istedim. Hepinizin elllerinize, gözlerinize ve yüreklerinize sağlık.

Bu arada aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza da hoşgeldiniz demek istedim.

Sanırım çok keyifli bir birliktelliği de kaçırmış bulunuyorum.

Fotoğraflara yorum yapamıyacağım ancak 630. sayfaya kadar aldığım 3 güzel haberden dolayı,
. İtalya hakkı için Secgili Sedat' ı
. İFSAK eğitmenliği için sevgili Ahmed' i
. sınavlarını başarıyla atlatan Barış' ı yürekten kutluyorum.

Sevgilerimle.

Not: Bu arada foruma bi ŞEYHler olmuş. Benim avatarım değişmiş. Eski haline getirmeye çalışıyorum gecenin bu saatinde.

#erex' tarafından 28.11.2007 00:28:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Kasım 2007, 00:20 - İp: 88.***.**3.59