Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
foxfo,ulyses, çok teşekkürler allah razı olsun..
Arkadaşlar, beğeni ve yorumlarınız için teşekkür ediyorum.
Topiğimize, sizlere ve emeklerinize Maşallah.. Nice 1000 lere
Sedat' cım, bölgesel pozlama çalışman harika olmuş. PS ile daha fazla zaman geçirdikçe çok daha yaratıcı şeyler yapacağına inanıyorum. Bu arada fotoğraf yorumların da harika. Ayrıca sınavın için de tebriklerim sunarım
Sevgili Sinan, fotoğraflarına başta Sedat olamk üzere tüm arkadaşların yaptığı güzel yorumlara katlıyorum. Ben yol fotoğrafına kusuruma bakmazsan, iznini almadan (ve Sedat' ın yaptığı çalışmaya özenerek) biraz müdahele ettim. Ağaçların karanlıkta kalan önemli bir kısmına dodge, yol üzerindeki göze batan aydınlık bölgeye burn, foroğrafın geneline daha az bir dodge, ve kontrast uyguladım. Hızlı ve kirli bir iş oldu biraz.
Sevgili AS, herşeyin yolunda olmasına sevindim.
Recep, bina fotoğrafında herşey çok dozunda olmuş. ışık alan bölgelerde patlama olmazken, gölge kısımlardaki detaylar ve kontrast çarpıcı bir şekilde ortada. Açı da ihtişamı ortaya çıkarmış. Pano da çok başarılı olmuş. Dediğin gibi altta bir miktar alan olsaymış ama böyle de çok nefis. Çocuk portrelerinde senden öğreneceğimiz çok şey var

Sevgili Ironsailor, estağfurullah, ben asıl sizlerin çekimlerinizden çok şey öğreniyorum.
Hamsiköy, YediGöller e gidemedim diye üzülüyordum sayende gitmiş kadar oldum. Uzun pozlaman güzel olmuş. "Save for web" yaptığın için sanırım netlikte kayıp olmuş.
Serkan, her çekimde kendini aşıyorsun.. Cevahir çekimlerinin ayrımsız hepsi mükemmel ama son karenin içine düşüyormuş gibi hissettim. Fish-eye de simetri önemli bir unsur ve sen bunu mükemmel yerine getiriyorsun.

Kadir, "martı kardeşliği" güzel omuş eline sağlık. Haklısın, renk genişliği arttıkça resmin boyutu büyüyor. Bu durumda "Save As" yaparken Quality seçeneğinden 10-7 aralığını seçmek faydalı olacaktır. Cami fotoğrafında 18mm olmasına rağmen, sanrım yakın plandan almak zorunda olduğundan f/4.5 yerine daha yüksek değerler işine yarayabilirmiş gibi geldi. Kültürel mirasımıza katkı çabalarını tebrik ediyorum
Sevgili Foxfo, çiçek fotoğreafı, bokeh açısından çok güzel olmuş gerçekten.

Sevgili Avs, ilk günden beri kompozisyonlarını başarılı buluyorum. Bu son iki kare de, yine komp. ışık kullanımı ve kontrast açsından çok güzel.

Sevgili Endorf, proof setup, proof colors seçili durumdayken çalışır. proof colors u yanındaki seçili işaretini kaldırıman yeterli. Bu durumda hangisinin seçili olduğu önemli değil.
Sevgili Ulyses, telleri fazla dert etmemek lazım sanırım. Hepimizin gerçek hayatta alışık olduğu objeler olduğunda çok göze batmıyor. Lens harika da lensin arkasındaki de öyle.

Sevgili Yigitguc, Allah analı, babalı ve sağlıklı büyütmek nasib etsin.
#erex' tarafından 13.11.2007 04:11:17 tarihinde düzenlendi.
Pazar günki lodoslu İstanbul havasında bir kaç kare: Dalgalardaki köpükleri ön plana çıkarmak için tüm karekerde lokal kontrast uygulaması var.
Sonunda sığındığımız kafenin penceresinden, iç mekandaki ışığın yansımasını da kareye katarak:
#erex' tarafından 13.11.2007 04:22:42 tarihinde düzenlendi.
Sevgili erex teşekkürler.
Lodos manzaraları harika. Bizler Ankara'da böyle güzel doğa olaylarına hasretiz. Fotoğrafları görünce orda olmak için neler verirdim.
Hepsi birbirindeng güzel ama Favorim 3 ve Cam Kubbe gölgesinin düştüğü 5 no 4 no da güzel ama 3 no'da mantıların sesini duyar gibi oluyorum.
5 numara tahminim camın arkasından çekilmiş ve camdaki yansıma çok güzel yansımış. Yoksa iki ayrı fotoğraf mı? Gerçi sonuçta hangisi olursa olsun çok güzel bir kare çıkmış.
Bir de mekanı merak ettim. Sağ tarafta adaları sol tarafta çamlıca tepesini görür gibiyim. Sarayburnu civarında bir yer mi?
Ayrıca, lokal uygulamalarda seçim yaparken, uygulama nesnesinin tam sınırlarından mı seçim yapıyorsunuz yoksa genel hatlarıyla mı bir seçim yapıyorsunuz? PS'da bir türlü bire bir seçim yapmayı beceremeyen biri olarak merak ettim.
Umarım kusuruma bakmazsınız.
Saygı ve sevgiler.
#foxfo' tarafından 13.11.2007 06:44:34 tarihinde düzenlendi.
Arkadaşlar hızınıza ve kalitenize yetişmek imkansız.
yigitguc ALLAH analı babalı büyütsün, hayırlı uzun ömür versin çok tatlı, şimdi sen akşamı edemezsin.
foxfo Erhan abi'nin harika karelerini maltepe ile kartal arasından drogos civarından çektiğini tahmin ediyorum. (vericilerin olduğu tepe yanılttı herhalde seni, orası herhalde kınalı ada)
Yigitguc, Allah bağışlasın. çok güzel bir bebek. umarım sağlıklı ve mutlu büyür.
Erhan abi, pazar günü hava lodoslu ve kötü diye evinde oturan bizleri kıkandırdın, moralman da çökerttin keşke biz de çıksaymışız. demekki fotoğraf çekmek için uygun hava diye birşey yokmuş. her zaman her yerde fotoğraf çekilebilirmiş. sayende bunu tekrar görmüş olduk.
yiğitgüç allah analı babalı büyütsün.hayırlı uğurlu olsun.maaşallah çok tatlı.ismide çok güzelmiş.
Merhaba Arkadaşlar....
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim...
Erex dalga avcılığı fotoların ve karelerinin hissettirdikleri çok güzel , tebrikler
Yigitgüc eşini ve seni tebrik ediyorum, Allah sağlık sıhhat içinde büyütmeyi nasip etsin...
erex harika fotoğraflar.fotoların birinde karşıda büyük ada var yanılmıyosam.yani sahil yolundan çekilmiş.sahil yolunda denize bu kadar yakın bi kafe ben hiç görmedim.
#shn58' tarafından 13.11.2007 10:09:43 tarihinde düzenlendi.
Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gece yapılan 29.Ekim kutlamaları ile ilgili bir fotoğraf yarışması düzenlemiş. Elinde güzel fotoğrafları olanlar düşünebilirler.
Link
İlgili olabilecek konular
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
022118 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -
-
-
-
-
Hangi Fotoğraf Makinesini Almalıyım?