netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Arkadaşlar selam. 2 gün uzak kaldım 20 sayfa ilerlemiş. Mutluluk verici. Yine birbirinden güzel fotoğraflar, ellerinize sağlık. Baktıkça imreniyorum, kıskanıyorum [. Ellerinize sağlık.

Yiğitgüç, Allah tamamına erdirsin, analı babalı büyütsün. Çocuk sevgisi cennetle eşdeğerdir. Allah eksikliklerini göstermesin. Fotoğrafların harika.

Onixon hakikaten müthiş ve çılgınsınız.. 8 mm ile harikalar yaratıyorsun. REdynmix için teşekkürler.

Ulyses,güle güle gider sağılacakla dönersin. Fuar fotolarına bakmaktan kendimi alamıyorum.

Bu arada Polonya/Gdansk'tan bahsetmişsin. Yıllar önce başımdan geçen ilginiç bir olayı hatırlattı bana. Tekrar duygulandım, heyecanlandım. O günleri yaşadım. İlginç bir yolcuğum vardır Gdansk'a. Sizleri sıkmazsam paylaşmak isterim. Sürekli olarak rüyamda Danzig diye bir yere gittiğimi görüyordum. Ansiklopedileri karıştırdım Polonya'daymış. Bir gün kalktım gittim. Varşova'ya. Yabancı dil sıfır. Adamlara Danzig diye bir yeri soruyorum hiç biri böyle bir yer olmadığını anlatmaya çalışıyor. Rüyamdaki gibi trene bindim ülkenin en kuzeyine gittim. Elimle koymuş gibi buldum. Meğerse bizim Ansiklopedilerde Danzig denen yer Gdynia/Gdansk'mış. 3 gün orda kaldım. Seyahatim sırasında diğer benim için ilginç olan Aya Nicola Klisesinin rahipleriyle görüştüm. Meğerse bizim Saru Saltuk onların noel baba dediği zatın en çok ziyaret edilen makamının bu Kilisede olduğunu öğrendim.

Amati, sevgili kardeşim, başarılarını tekrar kutluyorum. Devamı gele. Bu arada doğum gününmüş kutlu olsun. Sağlık e mutlulukla nice senelere inşallah.

Ayrıca gerek Amati'nin ve gerekse Realfriend'in verdiği ve bizler için hazine niteliğinde olan, yol gösteren, tereddütten kurtaran bilgiler için teşekkür ederim. Relafriend iğneada fotoğrafın harika.

Aynı şekilde kaçırmışım Sedat'an da FK deki başarısını kutluyorum.

Kad-ir her geçen gün kendini aşıyorsun.Tebrikler.

Gork/AlStarr, Avs/orkide, s_mavus/Baraj,onixon/metro içi, realfirend/yol, erex üstadın/gece, acemi38 üstadın ağaçlı toprak yol, hamsiköy/yedigöller fotoğrağlarınız harika.

hamsiköy CS3'de Save as dediğin zaman sol altta Use Adobe Dialog'u düğmesini bir tıkla, JPEG opsiyonu açılır. Bazen ben de bu seçenek yok oluyor, butonu tıklayınca geliyor. Bu arada son fotoğrafın yukarıyı gösteren kadrajlısı da var mı?

erex üstada, actions için teşekkürler.

Sevgili Camoka'nın yarışmalarla ilgili görüşüne ben de katılıyorum. Hatta ben FK de falan arkadaşların fotoğraflarını görüyorum ama K10D'ciler oy veriyor derler diye yorum ve puan veremiyorum. Ama sevgili üstadım gençler en iyisini bilir senin kız kulesi de hak ediyor.

Bu arada Pentax 18-250'de gözüm var. Fiyatı Tamron'un fiyatına düşer diye bekliyorum bir 100 dolarcık daha. Sonra ulyses'in 14 mm ve Serkan'ın 8 mm si olsa fena olmazdı hani. Hatta amati gibi eski MAC günlerime dönsem ne güzel olur. Üff üff emekli adama bu yapılır mı?

#foxfo' tarafından 06.11.2007 14:39:35 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Kasım 2007, 14:36 - İp: 85.***.**8.187
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

Geçen hafta Kayseriye kısa bir yolculuğum oldu. Önümüzdeki otobüs birden yanmaya başladı. Allah kimsenin başına vermesin, Yolcular hemen indi ama 5 metre uzağından yangını seyretmeye başladı.

By foxfo at 2007-11-06

By foxfo at 2007-11-06

By foxfo at 2007-11-06

Kayseri. Çok vaktim olmadığı için sadece meydandan bir kare ile dönmek zorunda kaldım.

By foxfo at 2007-11-06

Hacı Bektaş Veli / Pirevi

Serkan'ın HDR + noisevare filtre + 4 kare birleşimi denemeleri

By foxfo at 2007-11-06

By foxfo at 2007-11-06

Tarih: 6 Kasım 2007, 14:47 - İp: 85.***.**8.187
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Enis oturur yeriz o zaman.

Fatih abi beğenileriniz için teşekkür ederim. Rüya ve maceranız enteresanmış

Aman siz de "lens alma hastalığına" yakalanmayın.

elinize sağlık

Tarih: 6 Kasım 2007, 15:34 - İp: 212.***.**7.114
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

foxfo abi son kareniz hakkaten güzel bir açı ve kadraj , çok şık

maceralı bir yolculuğunuz olmuş birde yıllar önce

Tarih: 6 Kasım 2007, 16:30 - İp: 88.***.**8.144
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba,

Foxfo Polonya da yaşadıkların ilginç ve hoş bir anı olmuş . Ayrıca rüyanın peşinden gitmen ve sonuca ulaştırmanda senin tutkulu bir Pentax cı olduğunu gösteriyor HDR denemen çok güzel bir kare çıkarmış tebrikler
Formda bahsedilen yeni lensler bize yeni masraf kapıları açacak gibi Allah bize ödeme kolaylığı versin

Bu arada makinemi ilk kullanmaya başladığım zamanlarda bir "PAN" denemem olmuştu ancak o sıralar otomatik ayarlarda deneme çekimleri yaptığımdan bu pan denememde ISO çok yükselmiş ve fotoğraf bol noise lu çıkmıştı. Ancak form sayesinde noiseware ile tanıştım ve raftan indirip işleyip beğeninize sunuyorum.... ( noiseware yi tavsiye eden arkadaşlara teşekkür ediyorum )

Tarih: 6 Kasım 2007, 17:38 - İp: 85.***.**2.23
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

realfriend, avs, onixon teşekkürler,

Avs bu camgöz hakiki mi? Şaka nerde nasıl çektiğini merak ettim.

#foxfo' tarafından 06.11.2007 18:42:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Kasım 2007, 18:41 - İp: 85.***.**8.187
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Sevgili amati doğum günün kutlu olsun. Uzun zamandır sadece forumu takip etmekle yetiniyorum. Çok güzel çalışmalar paylaşıyorsunuz arkadaşlar ellerinize sağlık. Foxfo sende baya bi macera yaşamışsın hani Bu arada sende ki bu Galactica hastalığı nereden? Bende hastasıyımdır da

Tarih: 6 Kasım 2007, 19:15 - İp: 85.***.**7.231
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

avs bir havuzdan çekilmiş gibi :D her yere el attık valla,ben bir uzay mekiği ile dünyayı kadrajlıyım :D

Tarih: 6 Kasım 2007, 19:55 - İp: 88.***.**5.79
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

dark_m taaa 1978'den beri.

Tarih: 6 Kasım 2007, 20:01 - İp: 85.***.**8.187
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili foxfo,
yanan otobüsün ikinci fotoğrafında alevler çok iyi; insanlar az bozulmuş; iki yol arasındaki toprakta ve ağaçlarda daha belirgin olmak üzere diğer kısımlarda detay kaybolup dümdüz ütülenmiş gibi, nasıl yaptın? Keskin Belediyesi itfaiyesi ve Kayseri Meydanı çok keskin çıkmış, hangi lens bu lens? HDR'ler gerçek dışı renk vermiş, doğrusu bu mudur? Benim gözümü tırmalıyor, rahatsız ediyor. Doğrusu abstract fotoğraflara da henüz alışamadım. Herşeyi dümdüz seviyorum.
CS3'de söylediklerini yaptım yine JPEG kaydetmiyor, ayarlardan başka bir yeri bozmuş olabilir miyim? çıkamadım işin içinden...
Yedigöllerde çok ince gövdeli genç ağaçların olduğu yerlerde bile ağaçların dalları, yaprakları çok sıkışıktı, yukarı bakamadım...

1 sn, f:8, ISO 100

#hamsikoy' tarafından 06.11.2007 23:39:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Kasım 2007, 23:11 - İp: 88.***.**7.173