netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili realfriend yıllardır karıştırırım oraları ama seninki gibi olmuyor... Fıkra ters, tam oturmuyor ama, aklıma geldi bir kere:
Nasrettin hoca eline sazı almış, sürekli aynı notayı çalıyor... yanındakiler hocaya ayıp olmasın diye kibarca "diğer saz çalanlar sol ellerini ileri geri gezdiriyorlar" diye hatırlatma yapmışlar.
Nasrettin hoca da: "onlar benim tuttuğum bu yeri arıyorlar" demiş.

Tarih: 3 Kasım 2007, 21:58 - İp: 88.***.**7.19
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Sedat

ulyses valla fotoğrafların contrastlığı süper. Polarizesiz ve flash'sız böyleyse onlarla neler yaparsın kim bilir?

hamsikoy aynı fotoğraf gibi, bakış açısıyla ilintili...

Tarih: 3 Kasım 2007, 22:24 - İp: 88.***.**5.136
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Recep sağol hızır gibi yetiştin. [>:D

Tarih: 3 Kasım 2007, 22:57 - İp: 85.***.**5.245
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

recep abi ufaktan eğitime başladı saolsun.şanslıyız yine

serkan "manipülasyon var" dediğin fotoğrafa tek kelimeyle yamuldum kıskandım çok fena.
telif istemezsen bastırıp odama asmak isterim.harika bi çalışma eline sağlık

bu arada gölyazıya gezi olursa bende katılmak isterim.

#shn58' tarafından 03.11.2007 23:34:59 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 3 Kasım 2007, 23:34 - İp: 85.***.**3.86
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Hamsikoy Adobe PS CS3 ve Camera Raw 4 kullanıyorum.O HDR deki noiselerin çözümünü bulamadım.
Siyah-beyaz için ben Görüntü/Ayarlamalar/Kanal Karıştırıcısını açıyorum.Oradan monokrom seçeneğini işaretleyip ayarlama yapıyorum.daha sonra görüntü/mod/gri tonlamayı aktif hale getirip diğer işlemlere geçiyorum.diğer yöntemden daha iyi gibi geldi bana.

Tarih: 3 Kasım 2007, 23:53 - İp: 85.***.**6.130
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

shn58 büyüğünü atarım sana

gezi zamanı inşallah.uzun zaman oldu tee yaz çıkışından beri görüşemedik.

Tarih: 4 Kasım 2007, 01:26 - İp: 85.***.**1.46
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

hamsikoy bak bakış açısıyla ilintili demiştim ya, Kadir'de
bir başka seçeneği kullanıyormuş, o yöntem daha iyi gelmiş.
Zaten PS'de istediğiniz uygulamaları yapmak için bir kaç yol var. Bunları seçip kullanmak kullanıcının tercihi.

PS sloganı "düşünebiliyorsanız yaparsınız" (alıntıdır)

Tarih: 4 Kasım 2007, 11:43 - İp: 88.***.**2.64
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

serkan fotoğrafın büyüğü çok iyi olur.

gezi zamanı yakın değil anladığım kadarıyla.haklısın çok zaman oldu.önümüzdeki haftasonu sende müsait olursan geçerim karşıya

Tarih: 4 Kasım 2007, 12:32 - İp: 85.***.**9.215
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

çekecek birşeyler bulmak lazım ,aslında bugün bile çıkabilirim belki,aklıma birşey gelirse

Tarih: 4 Kasım 2007, 12:37 - İp: 88.***.**5.79
shn58
shn58 (üye)
İstanbul / Amatör

keşke daha önce konuşsaydık maşukiyeye falan gidebilirdik erkenden.burdan 1,5 saat falan sürüyomuş ben gitmedim ama güzel biyermiş.

Tarih: 4 Kasım 2007, 13:04 - İp: 85.***.**9.215