Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.

camoka detaylı açıklaman için teşekkürler.
Bu tür çekimleri deneyip sonuçlarını incelemek lazım.
Camoka ve Hamsiköy üstadım hızır gibi yetiştiniz, ben böyle güzel ifade edemezdim.
Ben de denediğim bir iki fotoyu ekleyeyim. Tamamen bu özellik nasıl oluyor diye öylesine çektiğim fotoğraflar. Eminim ki bu özellikle çok yaratıcı şeyler ortaya konabilir.

By foxfo, shot with PENTAX K10D at 2007-10-30

#foxfo' tarafından 30.10.2007 21:49:43 tarihinde düzenlendi.
#foxfo' tarafından 30.10.2007 22:15:18 tarihinde düzenlendi.
Şirince
18-55mm

Ben renklerini beğendim ,hiç bir pc müdahalesi yok.sadece crop.
70-300 mm

70-300 mm

Sevgili Hamsiköy, aşağıda bir iki deneme yaptım.
Lazerli su terazisi.
1- Doğrudan vizörden bakıp çektiğim -gözümün terazisi

2-Diyopri üst çizgiye göre :

3- Tripod kafasının su terazisine göre :

4- Makine ve lazerli su terazisi aynı hizada / tripod kafasının su terazisine göre :

Kad-ir, güvercin ve Şirince
Şirince fotosunde renk çeşidi (bir de elektrik direği e teller olmasa)
#foxfo' tarafından 30.10.2007 23:33:22 tarihinde düzenlendi.
ben şikayetçi değilim eğiklikten :D benim elimin ayarını dengeliyor galiba
bu arada yedigöllerden bir manzara ekliyorum..
sonra da barış, ben ve tripod'un esrarengiz halleri
sigma 12-24 ten bir kare..
arkadaşlar lens gayet hızlı netliyor, 3.5 de bile alan derinilği çok geniş.. keskinlik olağanüstü sayılmaz, çok tatmin olmadım. çekim yaptığımız yerde keskinlik çok fazla ön plana çıkmıyordu ama geniş açının nimetleri başka tabi
7göllerden başka yerde de çekim yapmadığım için pek bilemiyorum çözünürlük olaylarını..

açıkcası kendi performansımı kötü buldum yedigöllerde.. her yer o kadar karışık ve aynı ki fotoğraf bulmak çok zor.. ahmed abi gibi macrolara yönelmek iyi olabilirdi :S
tecrübe oldu.. bu da bir başka manzara fotoğrafı için girdiğimiz haller. tripodu tam olarak sıfır açtık, joystick kafayı oradaki çukura ters çevirdik ve makina tam olarak ters duruyorken manzara fotoğrafı çektik
çok eğlenceliydi.. gören diğer fotoğrafçıların tripoda ağızları sulanarak baktıklarını görmeliydiniz
sol- ben
sağ - bariss
duruşlar biraz kötü ama fotoğraf aşkına işte

Arkadaşlar beğenileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Beni motive ediyorsunuz
Bu arada çok güzel kareler yüklemişsiniz.Özellikle cumhuriyet kutlamalarını inanılmaz bir keyifle izledim fotoğraflarınızdan.Ellerinize sağlık.
Doğa fotoğrafçısı olup yamaç fotoğrafı çekmeden olmazmış hocalarımın söylediğine göre.Ben de VL yi tele olarak kullanarak bir yamaç fotosu çektim.Umarım beğenirsiniz.

nicolay, folklörcü kızı hangi lensle çektiğini öğrenebilir miyim?
Fotoğraf aşkına bizim arkadaşların girdiği pozisyonlara bakın.Kilo vermek için bu hareketleri yapın deseler yapmazlar.Bu arada fotoğraf aşkıyla yapılan treking sonucu ekibin kas performansı da gelişiyor.Hem zorlu arazi koşulları hem ağır ekipman iyi antreman veriyor.
Kadir kuş fotosu
70-300 iş başında.
#camoka' tarafından 31.10.2007 10:13:00 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-

Fotoğraf Koleksiyonu Nedir? Ve Nasıl Yapılmaz?
14 Eki. 2025, 12:48 miratcenk
056714 Eki. 2025, 12:48
miratcenk -

-

Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü - Sokağın Son Masalı
20 Ağu. 2025, 15:01 miratcenk
0130720 Ağu. 2025, 15:02
miratcenk -
-

Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturma Nasıl Yapılır
09 Ağu. 2025, 11:10 transfermatik
059809 Ağu. 2025, 11:11
transfermatik -

Toplumsal Ahlak Mühendisliğinde Fotoğrafın Rolü
06 Ağu. 2025, 14:56 miratcenk
075706 Ağu. 2025, 14:56
miratcenk -

Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
083325 Tem. 2025, 14:35
sick -

-

-