netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili onixon, istavrit mi hamsi mi neyse, bu lens sana PTlens aldıracak galiba...

Tarih: 27 Ekim 2007, 09:32 - İp: 88.***.**3.190
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

hepimiz Üstad'a konsantre olmuşusuz ve bütün dikkatimizle dinlerken, Sevgili Enis(melrock) yengeye tekmil veriyor...
8mm den kaçmaz

Tarih: 27 Ekim 2007, 10:04 - İp: 85.***.**5.89
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

komutan afişe ettin, yaktın bizi.

Tarih: 27 Ekim 2007, 10:37 - İp: 85.***.**9.2
avs
avs (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba ,

Yaklaşık 3-4 aydır formunuzu takip ediyorum. "K10D ürün incelemesi 2" başlıklı formun tüm mesajlarını (533 sayfa) okumayı daha yeni bitirdim.Gerçekten kurduğunuz dostluklar ve paylaşımlarınız takdire şayan. Fotoğraflarınızdan ve verdiğiniz bilgilerden çok faydalandım.Birlikteliğinizi kutluyorum...
Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum , çok eksiklerim var ve tam bir amatörüm. Daha önce dijital kompakt makinalarım oldu ve yaklaşık 2 sene önce Bilgi Üniversitesinden fotoğrafçılık hakkında 2-3 aylık bir eğitimi şu anda eşim olan hayat arkadaşımla birlikte aldık. Sonunda artık bir DSLR makina alma zamanının geldiğine karar verdim ve 2007 Ağustos ayında K10D + 18-55mm aldım (formun da büyük katkılarıyla). Hala makinanın ve objekiflerinin özelliklerine alışmaya çalışıyorum. Başta tüm çekimlerimi jpeg yapıyordum yeni yeni raw da çekmeye başladım. Yakında CS3+Raw4 işini hallettikten sonra inşallah rawları zevkle işlemeyede başlayacağım (Şu anda CS2'im var).

Fazla uzatmayayım , zaman içinde eğer beni de aranıza kabul ederseniz daha çok başınızı ağrıtacağım

Önceleri elde çektiğim ve jpeg olan, crop/kontrast dışında pek oynanmamış bir iki fotoğrafımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

[>:D:D:D

Tarih: 27 Ekim 2007, 11:16 - İp: 85.***.**2.23
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Komutan

foxfo teşekkür

hamsikoy değişik bir ters ışık çlışması,KVadisi misali =)
PTlesn düne kadar ilaçlı idi :D birden hastalandı,yeni ilaç bakacam.

avs hoşgeldin ilk foto göze güzel gelmekte (yer olarak neresidir acep )
farklı açılar varsa güzel bir yapı,ön konuda hazır gördüğüm kadarı ile.

2.ci foto için PS işleme yapman gerekmekte

#onixon' tarafından 27.10.2007 11:42:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Ekim 2007, 11:37 - İp: 88.***.**8.73
foxfo
foxfo (üye)
Ankara / Meraklı

avs hoşgeldin, aramızda görmekten memnun oluruz. Makinan hayırlı olsun. Kompozisyonlarını beğendim ben.

hamsiköy 43 ve 14 no (

Komutan, açıkçası İstanbul etkinlikleri kıskandırıyor bizleri

onixon, amati,

Tarih: 27 Ekim 2007, 11:38 - İp: 78.***.**8.132
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

avs aramıza hoş geldin.Makinanı güle güle kullan.Aramıza katılım için gönderdiğin fotoğraflar gayet güzel tebrikler.

Arkadaşlar İstanbulda muhabbetler,dersler falan epey ilerlemiş.Ne diyelim keşke bizde oralarda olsaydıkta sizlere katılsaydık.

Gözümüz yok ama canımızda çekmiyor değil hani.

Arkadaşlar ben epeydir bu PTLens in tam sürümünü arıyordum.
Serkana da bulursan bana haber ver falan demiştim.Ama sanıyorum bulamadı.
Şimdi bu program özellikle 8mm. lik objektif alan arkadaşlara lazım diye düşünüyorum.
Tabii bu program ile lens üzerinde her türlü düzeltmeyi yapmam mümkün.Ben programın tam sürümünü (8.4.8sürümü) buldum.

Programın kontrolsüz bir şekilde dağılmasını engellemek için özelden mesaj yoluyla isteyen arkadaşlara tam sürüm (8.4.8 sürümü) linkini verebilirim.

Tarih: 27 Ekim 2007, 11:41 - İp: 88.***.**6.157
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

@as

bendede vardıda deniyordum , ilacı yemez oldu , sendekinide alalyım be benim yahooma bakayım ilaç nasıl.

Tarih: 27 Ekim 2007, 11:44 - İp: 88.***.**8.73
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

avs makinan hayırlı olsun.Aileye hoş geldin. Eşin de fotoğrafla ilgilendiğine göre size bir makina yetmez.Sonra kavga çıkmasın.(Benim oğlumla ara sıra olduğu gibi).18-55 kit ile bu kareleri çıkarttığına göre amatörlüğün ötesine geçmişsin.

Tarih: 27 Ekim 2007, 12:06 - İp: 88.***.**1.81
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

sevgili avs hoşgeldin, aramıza girmek kek, pasta ikramıyla başlıyor... Hangi gün davet ediyorsun?
foxfo teşekkürler... ama Ahmed'in ikinci kez adına "contest winner" yazdıracak yer yok, önce benimkine de yazdıralım sonra onun zaten her zaman her yerde başa güreşecek alt yapısı var
onixon pazar günü tatil programımız iptal oldu, kayınvalidemle aile saadeti yaşayacağız... köprüye hep birlikte çıkalım mı? Nereden başlıyor koşu, kayıt yaptırmayan fotoğrafçılar köprüye girebiliyor mu?
AS çok kişiden hayır dua alacaksın, pahalı bir program olmasa da...

Tarih: 27 Ekim 2007, 12:16 - İp: 88.***.**9.231