netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin agbi, Endorf, Onixon, Komutan, Foxfo, Barıss,Ahmed cok teşekkürler.

Selahattin agbi sonunda cözdün benim taktiği. Başka türlü fırsat bulamıyorum. Bu kezde tatilde cok fotograf cekmemden sikayet ediyorlar. Kolayını bulamıyorum. Siz cocukları buyutmussunuz daha rahat konumdasınız.

Endorf, tamamen şans gokyüzü benden yanaydı. Fotograf için saatler cok uygun olmasada bulutlar yardım etti.

Serkan, duo color olan hariç fotograflara mudahalede bulunmadım desem yeridir. Sadece raw /jpeg donusum sırasında parlaklık ve contrast az degişti.

Foxfa, yeni lensin hayırlı olsun. Fotograf, gerçekten güzel olmus, derinlik hissi, kadraj bence lens gerçekten iyi.

Ahmed, teşekkürler. Tavsiyelerinize uymaya calışıyorum ama bazen mumkün olmuyor.

Acemi38, çok güzel fotograflar, kelebek ve ilk sayfadaki beyaz kus benim favorim.

Tarih: 9 Ekim 2007, 17:09 - İp: 85.***.**8.175
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Naci bey hoş geldin.Hah şöyle tüm çektiklerini kendine saklama biz de görelim.Çok değişik konulu çok güzel fotoğraflar eline sağlık. Bazılarını senin galeri arşivinden hatırlıyorum.

Kadir çiçek fotoğrafında arka planın karışıklığı çiçeğin güzelliğini kapatıyor. Böyle durumlarda yapılacak 2 şey var (tabiiki her zaman mümkün olmayabilir) Çiçek ile arka plan arasına bir kumaş parçası koyarak çiçeği arka plandan koparmak.Bebim ince siyah bir ceketim var bu konuda çok işe yarıyor.Ya da Diyaframı objektifin elverdiği en açık değere getirmek (en küçük F değeri) Objeye mümkün olduğunca yaklaşmak ve uzun mm'de çekmek.Bu üçlü kombinasyonda imkanlar dahilinde yapabildiğin uygulamalarla arka planın tamamen fluğ çıkmasını ve dolaysıyla da karmaşayı önleyebilirsin. Örneğin F/2,8-4,5 ,17*70 mm bir objektif kullanıyorsan F 2,8E en yakın değer,Fokal uzunluk 70 mm'ye en yakın değere getir ve yaklaşarak çek farkı göreceksin.

#camoka' tarafından 09.10.2007 17:33:44 tarihinde düzenlendi.

#camoka' tarafından 09.10.2007 17:39:46 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2007, 17:11 - İp: 85.***.**8.147
koç2513417
koç2513417 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

stüdyocu arkadaşlar pentax a bayıldı. canon kadar mükemmel.

Tarih: 9 Ekim 2007, 19:24 - İp: 88.***.**3.111
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

teşekkürler camoka,gerçekten arka plan çorba gibiymiş.
As,nereden bulabileceğiz bu manuel lensleri,söylediğin yer İstanbul da mı?

Tarih: 9 Ekim 2007, 19:37 - İp: 85.***.**0.172
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Egenin Ünlü Lezzetlerinden biri Kabak Çiçeği Dolması,kabak çiçeklerinin sabah erken saatte toplanması gerekir.Çok lezzetli olur.Bunlarda benim kendi yetiştirdiklerimden.

Tarih: 9 Ekim 2007, 19:39 - İp: 85.***.**0.172
realfriend
realfriend (üye)
İstanbul / Meraklı

Naci abi, fotoğraflarınız gerçekten NG belgeseli gibi, uzak kalmayın forumdan

saygılar sunarım...

Tarih: 9 Ekim 2007, 20:43 - İp: 88.***.**0.121
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Kadir, işte budur

Tarih: 9 Ekim 2007, 21:29 - İp: 85.***.**9.3
acemi38
acemi38 (üye)
İstanbul / Amatör

ironsailor saol

Selahattin bey hoş bulduk size yetişmek için çok fırın ekmek yemem lazım.

Recep merhaba, sen beni güldürdün ALLAH'ta seni güldürsün

Tarih: 9 Ekim 2007, 22:08 - İp: 85.***.**9.213
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Balık tutmanın keyfi bir başkadır.

Tarih: 9 Ekim 2007, 23:14 - İp: 85.***.**8.28
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

#kad-ir' tarafından 10.10.2007 00:44:02 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Ekim 2007, 23:38 - İp: 85.***.**8.28