netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fotografın fotografınımı cektiniz??

#gaijin' tarafından 25.06.2007 18:01:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Haziran 2007, 18:00 - İp: 88.***.**4.27
yigitguc
yigitguc (üye)
Ordu / Amatör

evet lcd monitörden.galiba ayıp oldu..

Tarih: 25 Haziran 2007, 18:06 - İp: 88.***.**1.128
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

yok estagfurullah sadece bilgi amaclı sormustum

Tarih: 25 Haziran 2007, 18:07 - İp: 88.***.**4.27
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

irosolior fotolar güzel fakat bazılarında biraz aşırı pozlama etkisini göstermiş 1 stop eksik çekilse çok daha iyi olurdu.Güzel yerlermiş

Birdahaki sefere.Makinedeki ön izlemede Black/Dark area'yı açmanız iyi olur.

#onixon' tarafından 25.06.2007 19:35:00 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Haziran 2007, 18:26 - İp: 88.***.**0.167
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

ne yalan söyliyeyim bu güzel fotoları görünce çekiniyorum fotograflarımı koymaya ama acemi işi işte. hoşunuza gider umarım.
Hayvanat Bahçesinden.

papagan fotografları sonra.

Tarih: 25 Haziran 2007, 19:49 - İp: 88.***.**7.250
onixon
onixon (üye)

o telleri baştan dizayn etseler iyi olacak,foto çekmek açısından çok zayıf mekan.Ordan kare çıkarabilmemiz iyi.

Tarih: 25 Haziran 2007, 20:19 - İp: 88.***.**0.167
bariss
bariss (üye)
Bursa / Amatör

puspus beyaz çiçek fotografın hoşuma gitti.Çok güzel çekmişsin ama biraz fazla pozlamışsın gibime geliyor.Çok parlak çıkmış.Çiçeğin beyaz yapraklarının gölgeleri diğer yaprakların üzerine biraz daha koyu bi şekilde düşse daha iyi olurdu bana göre
Yinede çok hoş bi kare

Tarih: 25 Haziran 2007, 20:20 - İp: 88.***.**4.41
wedath
wedath (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba, konu dışında olacak ama izninizle bir soru sormak istiyorum acilen.. Bir yerden eski tokina 80-200 k bayonet MF bir lens aldım.Bugun eve gelince makinaya taktım.Manul modda da olsa hiç bir şekilde deklanşör basmıyor.dslr konusunda fazla tecrübeli olmadığım için, bu sorunun sebebini de bilemiyorum.Yardımcı olabilir misniz?

Tarih: 25 Haziran 2007, 20:24 - İp: 88.***.**8.159
onixon
onixon (üye)

bariss :D +1.3 EV'de unutmuştu puspus sıcaktan,valla istanbul feci :D

wedath Custom Settings'te bir ayar var onu permitted yapıyorsun.Diyafram halkası ile ilgili.K10-D + Manual lens kullanan bir arkadaş tüm püf noktalarını verir sana

Bugün bir ürün çeken stüdyoda idim 1ds mark II vardı,orta format mamiyahakkında konuşurken 35mm 'lere daldık :D k10d onlarların kulağınada ilişmiş eski Pentax analogtan kalma 1-2 balık gözü geniş açı lensi vardı hatta amcamın :Ddedim yok,satmayı hiiççç düşünmüyorum dedi :D,d,g,tal body'de kullanabilir.

8mm f3.5 Fisheye Lens :D 180derece :D

[>

Tarih: 25 Haziran 2007, 20:32 - İp: 88.***.**0.167
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

sağol bariss, onixonunda dediği gibi bi ara EV 1.3 de unutmuşum. hiçde kontrol etmek gelmedi aklıma. sıcaktan olsa gerek. elimizden geldiğince çekmye çalıştık. amatörüz, yavaş yavaş kavrıyacagız işi.

papaganlar.

Tarih: 25 Haziran 2007, 20:44 - İp: 88.***.**7.250