Fotoğrafçılık Forumları
Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
Hamsiköy geniş açı fotoğraflarına bayıldım. Özellikle ilkine. Bende biraz klostrofobi de var ya, geniş açı lazım kesin. 10-20 mi lens değilmi sendeki? Fiyatları nasıl onların, nerelerden bulunur? Önceden bahsettiysen kusura bakma, dediğin gibi mesajlar kayıp gidiyor, zor takip ediyoruz.
Bu arada şu rotuş programını ben de alabilirmiyim Foxo, zahmet olmayacaksa.
Onixon köprü fotoğrafı yine çok hoş. Link için de teşekkürler.
hamsiköy,
senin yazdıklarından ve 10 mm de tepeden çektiğin fotoya bakınca geniş açı çalışmanın aslında zor olduğunu düşündüm. Bir kere iki kanara bir şey getirdin mi mesela benim gönderdiğim fotolarda yandaki iki duvar hakikaten borunun içinden bakıyormuş gibi bir his veriyor. Aslında senin 10mm çektiğinde olduğu gibi yüksek bir yere çıkacaksın çok fazla derinliği olmayan düz bir alanda manzara çekeceksin. Mesela aşağıdaki fotoda sadece duvarı çektim.
Aslında bir yerlerde vardır geniş açı teknikleri diye bir şey.
ime gönderdim.
ya fotograflara bak..
Adnan abi, Allah bağışlasın yakışıklıyı..
hamsiköy, geniş açı fotoların süper abi..
nico, agzım sulandı ya..
serkan , ortaköydeki trafik sendn mi kaynaklanıyordu yoksa.
umarım bir gün sizler gibi çekebilirim..
Yeni Cami, crop var.. hata görürseniz düzeltme yaparsanız sevinirim ya.. [>:D
Puspus biraz netlik problemi var fotoğrafında. Sanırım elde çekim yapmışsın. Gece çekimlerinde tripodsuz başarı çok zor. Tripodla çekmeyi dene birde.Bunun dışında kadraja da dikkat etmek lazım. Crop olduğunu belirtmişsin, belki bu yüzdendir ama hafif eğik duruyor gibi resim. Ama ışık, renkler güzel.
Puspus teşekkürler.
İlhan çocuklara poz verdirmek gerçekten zor oluyor.
Serkan köprünün renkleri çok güzel.Sanırım Fenerbahçe için.
Arkadaşlar yeni Ricoh makro lens ile bu akşamda bir sineği tenhada kıstırdım.
Fotoğraflara crop ve usm uygulaması yapıldı.Birazda renkler ile oynadım.
Pentax K10D
Ricoh 100mm.
#as' tarafından 22.06.2007 04:02:06 tarihinde düzenlendi.
Onixon boğaz köprüsünün yeni ışıklandırmasını bende çok beğeniyorum. 2 tane de ben koyayım. 2 hafta önce fb'nin kutlamalarının olduğu geceden.
bunlar da yine boğazdan görüntüler..
İlgili olabilecek konular
-
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü - Sokağın Son Masalı
20 Ağu. 2025, 15:01 miratcenk
072420 Ağu. 2025, 15:02
miratcenk -
Yapay Zeka Fotoğraf Oluşturma Nasıl Yapılır
09 Ağu. 2025, 11:10 transfermatik
027909 Ağu. 2025, 11:11
transfermatik -
-
Toplumsal Ahlak Mühendisliğinde Fotoğrafın Rolü
06 Ağu. 2025, 14:56 miratcenk
052306 Ağu. 2025, 14:56
miratcenk -
Görsel Diyaloglar/türk Fotoğrafının Hali Nicedir?
07 Tem. 2025, 12:45 miratcenk
062225 Tem. 2025, 14:35
sick -
-
-
Görsel Diyaloglar: Fotoğrafın X Faktörü
18 Haz. 2025, 17:21 miratcenk
064218 Haz. 2025, 17:22
miratcenk -