netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

topik boş kalmasın.
Nöbetçi Subay kadir den sonbahar kareleri...

Tarih: 4 Ekim 2008, 00:20 - İp: 85.***.**2.6
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

SONBAHAR DAN ÇİZGİLER...

ens:6 sn.
f:16
ISO 200
-1,7 eV
Pentax 50 mm 2,8

Tarih: 4 Ekim 2008, 00:27 - İp: 85.***.**2.6
camoka
camoka (üye)
İstanbul / Meraklı

Serkan, Avşar ve Erhan kardeşimizden sonra şimdi de Kaptan bizi gezdiriyor. Ben kaptan'ın bakış açılarını ve fotoğraflarını her zaman çok beğeniyor ve zevkle izliyorum. Sonbahar karelere yansımaya başladı. Teşekkürler kaptan.

Kadir de sonbahar temasını işlemeye başladı. Biraz erken bir açılış oldu ama Kadir her zaman öncüdür zaten. PW de bu ayın konusunu sonbahar olarak belirlemiş. Bence biraz acele etmiş.

Fotoğraf yorumlamada şu' gizli ve ..saat' uygulamasının ne olduğunu ve neden böyle bir uygulama başlatıldığını bilen varsa kısaca anlatabilir mi? Kadir bunu biliyor eminim.

Tarih: 4 Ekim 2008, 10:22 - İp: 88.***.**1.93
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Kaptan ın fotolarını gece farkedememişim,aynı anda yüklemişiz.
Benimde favori fotografçılarımdan biri kaptan.
yine nefis kareler eklemiş.
kaptan ile aynı lens ve makineyi kullanıyoruz ama fotograflar arasında çok fark var.
hepsi süper ama sokakta bankta oturan iki yaşlı bayan fotosu çok güzel,

Tarih: 4 Ekim 2008, 11:28 - İp: 85.***.**2.6
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Selahattin abi,galeride bir uygulama yapılıyor.Ben pek mantıklı bulmasamda bazı "şak şakçı" yorumların önüne geçmek için yapıldı bu uygulama.
Kişiye değilde fotografa yorum yapılması amacı ile fotograf sahibi ve yorum sahibi bir süre gizli görünüyor..
Uygulamanın başarılı olduğunu düşünmüyorum,galeride ilgi bıçak gibi kesildi ve bu tip kişiler 24 saat sonra yorum yapmaya başladılar.Dikkat ederseniz galeride o gün eklenmiş fotolar ana sayfaya daha az çıkıyor.
Ama profil düzenlemede gizli kalmak istemiyorum seçeneği olması lazım..

Tarih: 4 Ekim 2008, 11:41 - İp: 85.***.**2.6
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

Ne güzel ortam varmış burda. Resimlerde güzel.. k100D ile de girebilirmiyim.. bi arkadaşa bakıp çıkacam..

Tarih: 4 Ekim 2008, 12:46 - İp: 85.***.**6.52
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

tabiki larmor,aktif katılımda bulunmak isteyen herkese açıktır.
marka model farketmez.
tek koşul,dostluk,paylaşım..
sadece foto eklemeye uğramak da yoktur biz de...

Tarih: 4 Ekim 2008, 14:00 - İp: 85.***.**2.6
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

kad-ir kareler gayet güzel eline sağlık

Tarih: 4 Ekim 2008, 20:07 - İp: 78.***.**6.166
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Selahattin agbi, Kadir teşekkürler. Valla yaz niyetine gittik ama yarısı sonbahar oldu.

Kadir sende bu azim ve gayret olduktan sonra merak etme gerisi gelir.

Hvar adası traveller dergisine göre dünyadaki en güzel 10 adadan biriymiş. Bizde doğrumu acaba diye gittik. Ada ya Splitten katamaranla 1 saatte gidilebiliyor. Hvar town sırtını tepeye dayamış tepeye de Türklere karşı savunma amaçlı bir kale yapmişlar.(Biz olmasak adamların kale yapacağı yokmuş her yerde bize karşı yapılmış kaleler var)

Akşam saatlerine doğru çıkırlırsa güzel ışıkta Hvar yukarıdan izlenebiliyor

Kasabanın meydanında lokantalar ve cafeler mevcut

Hvar evleri

Sabah erken saatlerde şehir sessiz sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Maalesef Zangoç bilmediğim bir nedenden ötürü hergün saat 0600 da çanı altı kere çaldıktan sonra bir 30 kere daha çalıyordu. Uyanmamak elde değil, Kaldığım 4 gün boyunca kendisiyle bir türlü görüşemedim. Gün doğarken.

Sabah erken saatlerde başka bir manzara

Tarih: 5 Ekim 2008, 00:47 - İp: 88.***.**7.168
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

bu sene fotograflar sayesinde Avrupa yı iyi gezdik ...
Kaptan hepsi nefis yine..

Selahattin abi sonbahar ı erken getirdin dedi,bende mavi fotolardan ekleyeyim..

İzmir /Seferihisar / Sığacık
Çok şirin bir yer...

#kad-ir' tarafından 05.10.2008 01:03:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 5 Ekim 2008, 01:01 - İp: 85.***.**2.6