Fotoğrafçılık Forumları
Panasonic Dmc-fz18 mi Nikon D40 Mı?
Gerçek anlamda bi fotoğraf makinesine geçmek istiorum şimdiye kadar dijital makine kullandım. Dslr öncesi slr like kullanmak daha ii ilk olarak ona geçmek daha mantıklı gibilerinden yorumlar aldım. ikisinede bütçe yetio herşey güzel bi karar vermek kaldı yardımcı olursanız sevinirim..
bende bir ara dslr-like ta takılmıştım,ama gerçek şu ki,eninde sonunda alacaksın dslr,e gerçek anlamdada geçmek istediğini söylemişsin,bence dslr al dostum,boş yere para dökmene gerek yok,bence budur.
nikon__d40 fazlasıyla işini görür bence
Bence ne çekmek istediğine bağlı..
Dslr herkes için iyi bir seçim olmayabilir..
Bu soruyu sorduğuna göre Fz18 al derim..
Çunkü çok farklı makineler..
dslrye butce yetıyor derken bir iki lens daha alabilirimmi demek??
cunku ustundeki 18-55 sana yetmez buyuk ihtimalle. zoom da eksik kalacaksın ve video cekimi de yok.
fz18 sana hem geniş acı hem zoom secenegi saglayıp aynı zamanda zoom yapabilme imkanı veriyor.
herkese dslr yaramaz.
herkese dslr de gerekli degildir.
fotografcılıgın son halkasıda dslr degildir. herkes ihtiyacı ve butcesi dogrultusunda hareket etmeli.
yardım edecegim derken kostek olmamalı,kişinin ihtiyacını maksimum karsılamaya yonelik oneri verilmeli.
ilovesid aslında sorduğun soru biraz eksik bence,yanlış anlaşılmalara açık,makina tavsiyesi almak isterken biraz daha detaya girebilirsin,sen video çekimi yapan işini görecek bir makinamı arıyorsun,lens derdi olmadan vs...yoksa tam anlamda bir fotoğraf makinasınamı,biliyorsun çileli bir yol,zor bir yol,dslr mi?
yani gidip bir iyi bir dslr alırsın,zor gelir,istediğin anda istediğin ayarları yapamazsın,seni fotoğraftan soğutabibilir,çünkü kullanması zordur ve emek ister,işin bu yönüde var,keşke dslr-like alsaydım dersin,işte bu noktada kararını iyi vermen gerekir,bizim yapacağımız yalnızca önermek olabilir kararını çok iyi düşün çünkü keşke dediğin bir nokta olursa para çöpe gitmişitir,
dslr gerçekten herkese yaramaz,çalışıp çabalayacağım,kendimi sürekli geliştirebilirim dersen dslr ye bulaş,ama ben bu işe ilk basamaktan başlayacağım diyorsan dur bakalım biraz pişelim diyorsan tabiiki dslr-like,bu noktada fz-18 en iyi çözümün,
birde işin maddiyat kısımı var;hem geniş açı hem makro çalışmak istiorsan maddiatta kısıtlıysa ve dslr alacaksan çift kit lensli paketlerden almalısın,çünkü bir yerden sonra gerçekten dslr ile üzerinde gelen lens yetmez sana,lens içinde gider bir okadar para dökersin,bunuda göz önünde bulundur,dslr like ın böle bir avantajıda var,hem macro hem geniş açı civarı çekebilirsin;
bence iyi düşün ne yapmak istediğine iyi karar ver,en önemlisi,ben ne yapmak istiorumdur,bu işe ne kadar bulaşmak istiorumdur,ondan sonrası zaten basit gider alırsın,kolay gelsin
d40 , 18-55 ve 55-200 lensleri al. ilerde dslr ye geçeceksen ne diye erteleyip gereksiz masraf yapacaksın ki.
ilovesid, slr-like alırsan bir ay sonra dslr ye geçmek isteyeceksin,bana öyle oldu.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Panasonic Fz-48 Video Hakkında
09 May. 2020, 18:56 erencakir
1185812 May. 2020, 02:16
mustafa_ozdag -
Panasonic S1r Lumix Aynasız Dijital Makine
23 May. 2019, 07:45 afrikalı
0295223 May. 2019, 07:45
afrikalı -
-
Panasonic Ag-ac8 Türkçe Kullanımı
02 Eyl. 2018, 14:13 prodersler
0451702 Eyl. 2018, 14:14
prodersler -
-
Panasonic Mdh 2 İçin En Uygun Hafıza Kartı ??
24 Şub. 2018, 16:29 eagle82
0670724 Şub. 2018, 16:29
eagle82 -
Panasonic Ag-ac8 Kamera Türkçe Kullanım Videosu
02 Ara. 2017, 15:27 prodersler
0591602 Ara. 2017, 15:28
zbkdygn -
Öğrenciyimmm!! Panasonic Dmc-fz 200
18 Eki. 2017, 12:14 akortsuz
1366319 Eki. 2017, 11:29
akortsuz -