erocank
erocank (üye)
Aydın / Amatör

Olympus E520

Arkadaşlar merhaba, zannedersem forum ortamında Olympus E520 hakkında yorum yapılmamış veya bana denk gelmedi. Bu makina hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar var mı?

Tarih: 26 Temmuz 2008, 18:14 - İp: 88.***.**0.239
fipar
fipar (üye)
Afyonkarahisar / Meraklı

merhaba,
herşeyden önce E520 yeni bir makine,
Ayrıca zaten Olympus kullanıcısı pek fazla yok...
Sanırım letsgodigital sitesinde bir incelemesi yayınlandı ve editör çok beğendiğini ifade etmişti.
Geçmişten gelen bir Canon-Nikon fanları sayesinde diğer markalar pek hakettikleri ilgiyi bulamıyorlar maalesef...
Tabi bunda markalarını, son kullanıcı nezdinde iyi tanıtmayan ve arkasında durmayan distrübtör ve ithalatçıların ihmalinin payı da büyük...
Her neyse,
Olympus E520, gövdeden titreşim engelleme, toz giderme, canlı ön izleme gibi özellikleri ile oldukça iyi bir makine, öncesi olan E510 dan çok, daha profesyonel ağabeyi E3 ten pek çok özellik almış ve daha çok da E3 ile karşılaştırılıyor, tabi hız itibariyle filan E3 gibi olması mümkün değil ancak görüntü kalitesi, yüksek iso başarımı itibariyle E520 den ço çok iyi ve E3 ile hemen hemen aynı olduğu ifade ediliyor.
Bir de en önemlisi,Olympus'un kit lensleri bile belli bir kalitenin üstündeler.
Her ne kadar Olympus lenslerin kolay blunmadığı söylense de yakın zaman önce bir Olympus makine almak niyeti ile gittigidiyr ve sahibinden.com sitelerine girdiğimde zaman zaman ikinci l lenslerin de bulunduğunu müşahade ettim. Zaten olympus'un yeterince kendi lensi var ancak diğer markalara göre bir parça pahalılar, tabi bunu dert etmeye de gerek yok.
Sigma'nın hemen her lensinin Olympus için üretilen versiyonu var. Yani işin lens kısmı konusunda çıkartılan gürültülen bana hikaye gibi geliyor.
İstanbul-Sirkeci de de Olympus orijinal lenslerini çok yerde gördüm zaten.
Yeni bir sistem kuruyorsanız, başka bir markaya geçerken epey zarar edeceğinizi de göz önüne alın ve Olympus markaya karar vermişseniz , bundan sonra bu marka ile devam edeceğinizi de hesap ederek gönül rahatlığı ile E520 alabilirsiniz diye düşünüyorum

 

Tarih: 26 Temmuz 2008, 21:38 - İp: 81.***.**8.91
  • 1