orc_lord
orc_lord (üye)
Ankara / Amatör

Nikon D90 Vs Canon Eos 550d

Merhaba,

Sitenizi yeni keşfettim. Sitenin forumları oldukça aktif görünüyor. Nikon ve Canon'un üstünlüğü konusunda birbirleriyle yarış halinde olan insanlar var. Ben daha önce Nikon D40 kullandım. Nikon'u seviyorum fakat Canon'da oldukça iyi yani kesinlikle herhangi bir ön yargılı yaklaşma durumum yok. Öyle çok ileri düzey çekimler yapmıyorum fakat işi artık biraz daha ilerletmek istiyorum. Bu sebeple bütçeme uygun olarak hem Nikon hem Canon'dan bu modelleri beğendim. Yurt dışından alacağım makinayı, Türkiye'de ikisinin fiyatlarını tam olarak bilmiyorum. İkisi arasında gidip geliyorum. Yarın gidip makinayı almam lazım çünkü diğer güne yolculuk planları var

Daha önceden açılan konulara baktım fakat konular biraz dağılmış. Yeni bir konu açarak önerilerinizi dinlemek istiyorum. Nikon'u tercih edersem 18-105'lik lens ile gelecek. Canon ise 18-55'lik lens ile geliyor.

Saygılarımla

Tarih: 31 Ocak 2011, 22:03 - İp: 193.***.**0.18
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

öncelikle şunu söylemek isyiyorum siz fotoğrafçılıkta yeni değilsiniz.o yüzden canon 550d gibi bir giriş seviyesi makine alacağınıza d90 gibi üst seviye bir makine almanız taraftarıyım. zaten senin de dediğin gibi nikonun yanında gelen lens çok ii.bende d90 kullanıyorum alalı bir hafta oldu çok memnunum. bende scott kelby nin digital fotoğrafçının el kitabı diye üç set kitap var.kitapta canon ve nikon makineler örnek verilerek anlatılmış. ve nikonun menüsü çok üstün canon a göre. örnek vereyim: harici flaşlar varya işte bu flaşlar yeni nesil nikonlarda kablosuz olarak yani nikonun tepesine bağlanmadan ayrı bir şekilde çelışırken canonda ayrı birşekilde çelışması için flaş yerine bir küçük cihaz takılması gerekiyor.vs. vs. çok ayrıntı var. bence kesinlikle nikon d90

Tarih: 31 Ocak 2011, 22:34 - İp: 78.***.**4.151
orc_lord
orc_lord (üye)
Ankara / Amatör

Kısa bir sürede öneride bulunduğunuz için teşekkür ederim. Aslında haklı sayılabilirsiniz, D40 ile başlamışken D90 ile devam etmek daha akıllıca bir seçim olabilir. D90 yenilenecek falan diyorlar, o konuda bilginiz var mı? Yanılmıyorsam 2,5 yada 3 senelik bir fotoğraf makinası. Canon'un 550D modeli ise çok daha yeni. Buda biraz kafamı karıştırıyor ama test yapan sitelerde Nikon D90'ın image quality, dynamic range ve color depth kriterleri daha yüksek. Son kafamı karıştıran detayda Canon 550D'nin full hd video çekebilmesi. Focus'u iyi ayarlamak gerekiyor çünkü test videolarında kamera oynatıldığı zaman görüntüde bulanıklığı kolaylıkla fark edebiliyorsunuz. Aslında fotoğraf makinası alıyorsanız bu tarz bir şeyi göz ardı etmek gerekir çünkü asıl işi fotoğraf çekmek fakat yeri gelir lazım olursa diye düşününce kafamı karıştırıyor

Tarih: 31 Ocak 2011, 23:01 - İp: 193.***.**0.18
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Eğer Lens setiniz varsa nikondan vazgeçmek için 5D MARK II gibi bir makina falan almalısınız ki değsin. Video çekerken odaklamayı elle yaparım sorun olmaz benim için derseniz hiç düşünmeden nikon D90 18-105 VR. VR sistemi de sözde kalmıyor oldukça başarılı.

D90 fotoğrafta oldukça üstün 550D modeline nazaran.
2yıl önce çıkmış olmasına karşın ISO performansı çok daha iyi.
220 Gram daha ağır ve daha iyi oturuyor ele.
Daha fazla tuş var ve histogram göstergesi mevcut.
Yani ISO, enstantane,F değerlerini menüye girmeden anında rahatlıkla ayarlayabilmeniz mümkün.
Fotoğraf çekerken AF sistemi hızlı ve başarılı.

Tarih: 31 Ocak 2011, 23:07 - İp: 78.***.**3.202
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

söylediğiniz gibi video kamera almıyorsunuz fotoğraf makinesi alıyorsun. yani video özelliğini geç.çok u
d90 eski fakat 550d den daha üstün bunu herkes söylüyor. üstelik d90 ın üst modeli olan d7000 çıktı bile ama hiç lmaya gerek yok.aradaki fiyat farkına deli lensler alabilirsin. zaten bi makinenin ömrü 5-6 sene 6 sene sonra d90 tarih olur kullanırsın ama. çok yeni makineler çıkar ve yeni bi tane almış olursun bile. o yüzden d90 eski yenisi çıkıyo ayaklarına aldırma.çok memnun kalırsın.

Tarih: 31 Ocak 2011, 23:16 - İp: 78.***.**4.151
orc_lord
orc_lord (üye)
Ankara / Amatör

Haklısınız, sanırım tercihimi Nikon D90'dan yana kullanmalıyım. Canon Eos 550D'yi elime alıp kurcaladım fakat Nikon D90'ı denemedim. Boyut olarak daha büyük ve ağır olduğu için ergonomik olarak kavramak daha kolay olabilir. Bu konuda şimdiden sabırsızlanıyorum vallahi

Birde 18-105'lik lensim yoktu. Sevgili Nikon D40'ta genellikle 18-55 kullanıyordum fakat yetersiz kaldığı durumlarda 55-200'e geçiyordum. Benim için belkide ideal bir seçim olabilir 18-105'lik lens

Tarih: 31 Ocak 2011, 23:31 - İp: 193.***.**0.18
ozaygonlum
ozaygonlum (üye)
Antalya / Amatör

inşallah. eminim memnun kalırsın. hayırlı olsun.güzel günlerde kullanın.

Tarih: 31 Ocak 2011, 23:53 - İp: 78.***.**4.151
  • 1