3moonlight
3moonlight (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nıkon D90 mı Canon 550d Mı?

Merhaba arkadaslar tecrubeli bilgilerinize siginarak bazi sorular sormak istiyorum.Acikcasi fotograflarimi her zaman compact makine ile cektim alicagim makine benim ilk DSLR im olucak.Dslr lar hakkinda on arastirma yaptim ama aklimda iki secenek var Canon 550d ve ya Nikon d90.Baktigimiz zaman 550d nin ozellikleri daha iyi gorunuyor arti vedio cekim full HD de.Siz bu iki makine arasinda hangisini onerirsiniz?Cevaplariniz icin simdiden cok tesekkur ederim...

Tarih: 20 Haziran 2010, 00:01 - İp: 86.***.**4.54
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

merhabala ben de aynı konu üzerinde haftalarca ikilemde kaldım.Bende ilk dslr makinemi alacağımdan hem bütçeyi sarsmayacak hemde istediğim kaliteyi alabileceğim makina buldum kendime.Ben tercihimi nikon d5000 den yana kullandım.Zaten bir dslr makinanın video çekim özelliği olması pek iyi olmuyor bence.Çünkü bu tarz makinaler fotoğraf çekmek tasarlanmış.Nikon d5000 de de video çekimi var ama full hd değil,sadece hd çekim yapılabiliyor.Ben senin yerinde olsam nikon d5000 e göz atardım.Sonuçta nikon daha ne söylenebilir ki.

Tarih: 20 Haziran 2010, 09:44 - İp: 85.***.**2.47
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

öncelikle iki makine de sizin için yeterli kaliteden fazlasıyla iyi fotoğraflar çekebilme potansiyeline sahiptir. burada şu soruyu sormalısınız: A'yı seçersem B'yi arar mıyım? 550d belirttiğiniz gibi HD video özelliği ile ön plana çıkıyor. Bu makineler fotoğraf çekmek için tasarlanmış evet ancak 550d ayrıca video çekmek için de tasarlanmış. d90'ın artısı gövdesi. sağlamlık hissi veriyor, ele oturuyor, heybetli bir gövdesi var. 550d bunun yanında oyuncak gibi kalıyor. seçim için bu da önemli bir etken. ayrıca nikonun lensleri daha pahalıdır ve gövdeden çok lense yatırım yapmak daha önemlidir. bence 550d alın, aynı paraya hem yüksek çözünürlük hem hd video satın alırsınız. yok video önemli değil diyorsanız 450d 500d d3000 d5000 a330 ve beraberinde farklı lensler neden olmasın? bir makineyi 'sonuçta nikon' diyerek tercih etmeyin, rakibi de 'sonuçta canon'.

Tarih: 20 Haziran 2010, 13:34 - İp: 78.***.**6.207
3moonlight
3moonlight (üye)
Yurtdışı / Amatör

Cevaplariniz icin tesekkurler Gokhan ve Bolubeyi.D5000 e de goz attim cok saglam bir makine ama ben DSLR makineler fotograf cekimii icin tasarlanmistir video cekilemez olayina katilmiyorum.Sonucta boyle full hd kalitesi gibi bir artisi var ise neden cekilmesin video da.Peki arkadaslar canon 550d 18-55 lens le alinacak.Sizce bunu artisi ve ya eksisi var mi?Ve ya soyle sorayim benim isimi gorur mu?Tesekkurler...

Tarih: 20 Haziran 2010, 16:19 - İp: 86.***.**4.54
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

senin işin ne ki işini görsün teleye meraklıyım ben, ay fotoğrafları kuş fotoğrafları çekerim diyorsan görmez, yok ben sinekçiyim böcekçiyim diyorsan gene görmez. her biri için ayrı ayrı lens alman lazım. 18-55 lens crop faktörle beraber hesaplandığı zaman piyasadaki 3x optik zoomlu kompaktların gördüğü kadar alanı görür.

Tarih: 20 Haziran 2010, 20:30 - İp: 78.***.**6.207
3moonlight
3moonlight (üye)
Yurtdışı / Amatör

Eyvallah : )

Tarih: 20 Haziran 2010, 22:22 - İp: 86.***.**4.54
gokhanz
gokhanz (üye)
İstanbul / Amatör

bolubeyinin de söylediği gibi ilk önce hangi yönde fotoğraflar çekeceğinizi belirleyn.18-55 i kullandıktan ve sıkı bir araştırma sonunda sonrasında lense yatırım yaparsınız.

Tarih: 20 Haziran 2010, 23:14 - İp: 81.***.**7.157
3moonlight
3moonlight (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sagol Gokhan makine elime gecsin dedigin gibi 18-55 le bir sure cekerim sonra yeni lens alirim.

Tarih: 22 Haziran 2010, 15:49 - İp: 86.***.**3.57
3moonlight
3moonlight (üye)
Yurtdışı / Amatör

Diger arkadaslarinda onerilerini bekliyorum.

Tarih: 24 Haziran 2010, 21:42 - İp: 86.***.**3.57
erkannn
erkannn (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar bende yeni bir makina aldım ilk zamanlar nikon d90 diyordum fakat birçok fotoğrafçı arkadaşım canon 550 d tavsiye etti bende bu makinayı aldım iyimi yaptım bilmiyorum fotoğraf çekmeye çok merakım var hobi yani...

Tarih: 2 Eylül 2012, 23:12 - İp: 94.***.**4.24
erkannn
erkannn (üye)
İstanbul / Amatör

merhabalar canon 550 d makinam var da yakından böcek,çiçek ve yağmur damlalarını suyun damlalarını çekebileceğim bir objektif almak istiyorum hangisini tavsiye edersiniz..

Tarih: 3 Eylül 2012, 07:31 - İp: 94.***.**4.24
  • 1