Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 Canon 550d Amatör İçin Tavsiye
bu iki makina arsında kaldım aklım canon gönlüm nikon diyor yardımcı olursanız sevinirim.
nikon kit lensi iyi ama türkçe menü yok
canon türkçe menü var ama kit lensi beni ne kadar idare eder bilemiyorum
Yardımlarını bekliyorum
emin olun çokta güzel idare eder.ikiside güzel makineler ayrıca bu başlık altında onlarca konu var forumda araştırıp okursanız daha kolay karar verebilirsiniz...
sadece türkçe menü olup olmamasına göre mi seçiyorsunuz makinayı? öyleyse yanlış yoldasınız.
Fotoğraf makinası almak Tv almak gibi değildir.Sizin bahsettiğiniz makinalarda şu daha iyidir demek zor.öncelikle teknik özelliklerini iyice inceleyin makinanın ve mutlaka birden fazla test sitesine bakın.Bende sizin gibi bu iki model arasında kalmıştım ama nikon d90 bana daha uygun diye d90 aldım.
canon 1080p yani full hd video çekimi yapabiliyor. video kalitesi eos 7d ile aynı eğer benim için video önemli diyorsanız canon tercih edin.
nikon ise 720p video çekimi yapabiliyor ve ayrıca AF çalışmıyor video çekerken.
canon 18 mp'lik sensör kullanırken nikon 12.9mp lik sensör kullanıyor.
şunuda göz önünde bulundurun 550d bu sene çıktı nikon d90 2 senelik bir makina.Birde fiyat konusunda esnek davranabiliyorsanız yeni nikon d7000 çıkacak, yani testlere bakmadan yorum yapmak pek doğru değil ama özelliklerine bakınca d300 ile d90 arasında bir model gibi gözüküyor.O yüzden yeni teknoloji alacağım diyorsanız illa, d7000 alın ama unutmayın ki fotoğrafı siz çekeceksiniz makina değil.
ama tabiki eğer büyük bir yere baskı yapmayacaksanız bu megapixel farkını umursamayın sizin için sadece fotoğrafların daha çok yer kaplaması demek.
benim gördüğüm testlerde nikon d90 ın fotoğraf kalitesi biraz daha üstündü ve ele oturuş olarak tercih etmem sebep oldu.hangi makinayı alırsanız alın istediğiniz fotoğrafları çok rahat çekersiniz ayrıca makina yerine önemli olan konunun lens olduğunu da unutmayın.
kısaca bu iki makina arasından kimse size şunu alın diyemez.hangisini alırsanız alın pişman da olmayacaksınız.
öncelikle cevap atan arkadaşlara teşekkür ediyorum
canon için türkçe menü var demiştim tabi sadece buna bakmıyorum sadece 1 + benim gibi bir amatör için ilk dslr makinam olucak
2. olarak bende herşeyin makinada değil fotoğrafı çekende bittiğini forumda yazılan ve ekipman olarak çekilen fotoğraflara baktığımda anlıyorum
3.d7000 muhtemelen benim için lüx olucak zira 2800-3000 arası bir fiyat bekliyorum tabi benim görüşüm
forumlarda yazılan yazılarıda okudum inanın ama benim ilk makinam olmasından dolayı belkide hata yaptım demek istemiyorum
ikisinide elime alıp inceledim ve d90 çok karmaşık geldi neden bilmiyorum yeni başlayanlar için alışması zor olabilir tabi kullanım klavuzu vs okumadan sadece eline almak da yetmez bunun farkındayım
neyse inşallah en kısa zamanda makinamla ve amatör fotolarımla aranızda olucam
herkese teşekkür ediyorum
nikonun kit lensi canon'dan daha ii bu bir gerçek.. ama nikon aldığında sonraki alacağın lenslere çok para dökmek zorunda kalabilirsin.. canonda durum farklı 50mm f1.8'i çok ucuz mesela.. çokta keskin bir lens..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
181125 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-
-
-
-