Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D80 :ilk İzlenimlerim
Makinayı sadece body olarak aldım. Sonrasında ise 50 mm 1.8 objektif aldım. Hali hazırda bulunan 18-70 objektifle bir sure daha devam etmeyi dusunuyorum.
en cok hosuma gidenler.
1-Lcd buyuklugu ve lcd goruntu kalitesi
2-Kolay kullanım
3-Extra menuler
4- Garip gelecek ama ben bu sd kart olayını sevdim. ayrıca bazı durumlar için pratikliği var. Kucuk card reader larda alıp direk usb ye takarak zahmetsiz aktarım yapılabilir bize ait olmayan pc lerde daha cok onem kazanıyor
5-Yine retocuh menusunda fotograf boyutu değiştirme ve kırpma gibi işlevselillikler internetten foto transfr yapacaklar icin extra yazılıma gerek bırakmıyor. Bir cafeden aktarmak durumunda kaldıgınızda oldukca işlevsel
6- Bataryanın ne kadar kaldıgını yuzde hesabı olarak gorebilme.
7- Hızlı şarj. 2 saat 15 dakika sarj olma suresi ve 2700 adete kadar cekim ikmanı. Ben 700 den fazla cekemedim halen
8-Aydınlık ve geniş vizör
9-Yüksek iso başarısı
10- 10.2 mp goruntunun psde rahatca bozulmadan işlenmesi
#kontrast' tarafından 04.10.2006 11:16:37 tarihinde düzenlendi.
flaşlı cekimler yapmayı ben sevmiyorum normalde. cekeceksemde harici flşa kullanıyorum. Dahili flaşlarla saglıklı sonuc almak biraz zor. Tabi bi rcok kişiyi tatmin eder ama ben sevmem pek. Yinede gunduz öğle portre cekimlerinde yumusaklık verme amaçlı zaman zaman kullanıyorum.
Menudeki optimize image menusunde custom seceneginden degişik degerler deneybilirsin. Ozellikle sharpen ve ton composite hatta yerine gore saturations degeri ile de oynayabilrsin.
İlk izlenmimlerime gore 18-70 renk doygunlugu 70-300 den biraz fazla. 70-300 sanki gercek renklere biraz daha yakın.
Nikon d80 nin zaten hali hazırda ton doygunlugu fazla. Portre fotografındaki softlugu bu şekilde ortadan kaldırabilirsiniz.
Birde su var tabi. Portre fotografları icin daha cok softer tercihler yapılır. Yani sharpen uygulanmaz. Tabi tercih meselesi ben yinede fotograflarda kontrast gormek isteyen birsiyim.
SOn fotografınız daha kontrast oldugu icin daha cok hosuma gitti.
Teşekkürler kontrast, önerilerini dikkate alacağım. Zamanla daha iyi olacağına inanıyorum.
bu sayfada ne cok "kontrast" kelimesi geciyor
evet haklısın emre. Sende katıl seninde ismin cok gecsin. Dikkat ettimdem bende kendi yazılarımda kontrast kelimesine takılmışım. İyiki bir nickimiz var
fehmicano, devlet kullanasın diye dünyanın iso sunu koymuş makineye
neden yüksek isoyu denemiyorsun da flaşla güzelim fotoğrafları mahvediyorsun.
ne bileyim, flaş ne işe yarar, sanırım kontrast stüdyoda mecburen kullanıyordur, iyi de sonuç alıyordur.
ama onun dışında flaş kullanılmaz bence. ancak çok zorunlu ortamda, tamamen karanlıkta mesela. kabak flaş diyorlar sanırım ona da ki tam doğru benzetme
fehmicano, devlet kullanasın diye dünyanın iso sunu koymuş makineye
buffalo, tamam bu akşam da onu deniyorum.
Selam,
Nihayet bu topiğin tamamını bitirip sıra yazmaya geldi.
26 ekim 2006 da benim D80+Nikon AF S DX 18-70 mm kit geliyor.
Sanırım o zamana kadar beklemek ve izlemekle yetineceği.
Herkese iyi aksamlar..
aramıza hosgledin akdenizli. Biz havalar kapalı oldugu icin cekim yapmıyoruz. Umarım senin bölgenden sıcak kareler gecersin bizlere..
Arkadaşlar merhaba,
Sonunda analogdan dijitale zıplayışımı D80'le gerçekleştirmiş bulunuyorum.
Makineyi iki gün önce 18-70 AF-S DX objektile birlikte aldım.
Özellikle başta otomatik odaklama sistemi, vizörü, ergonomisi ve hızı olmak üzere her yönüyle D80'i çok beğendim.
Zaten oldukça düşük seviyede olan yüksek İSO gürültüsünün(nois) monokrom olması ve film grenini andırması hoşuma gitti diyebilirim. 1600 İSO'da bile endişe etmeden deklanşöre basıyorum.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Zaten kontrast gerekli aydınlatmayı sağlıyor forumda. Ben de sadece küçük bir katkıda bulunmak istedim.
#maxo' tarafyndan 12.10.2006 22:45:19 tarihinde düzenlendi.
maxo hayırlı olsun. NE o monochrome filan türkçe konussana
Cekimlerini gormek isteriz. Sen biraz biseyler biliyomus gibisin
İlgili olabilecek konular
-
-
Drivestyle: Arabada Dinlenecek En İyi Bass'lı Yabancı Parçal
11 Nis. 2025, 22:35 ebede
012211 Nis. 2025, 22:36
ebede -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
074030 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
057506 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -
-
-
Fotoğrafın Geleceği: Bugünüm Var mı Ki, Yarınım Olsun!
04 Ara. 2023, 21:07 miratcenk
091804 Ara. 2023, 21:08
miratcenk -
-