Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D700
buyukler ve arkadaslar;
yeni bir nikon makine satin almayi dusunuyorum. urunlere baktim nikon d700 ve nikon d300s arasinda karar kilamadim. d700e full frame olmasi ve yuksek iso icin 1000 dolar fark vermeye degermi??
benimle bilgilerinizi paylasirsaniz sevinirim.
bu tamamen size kalmış...eğer full frame makine işinizi görüyorsa ya da daha doğrusu full frame istiyorsanız d700 alın.eğer full frame makineye ihtiyacınız yoksa gereksinim duymuyorsanız d300 alın.iso'ya gelince ben buzaman kadar okadar yüksek isolarda fotoğraf çeken görmedim.ben sahsen buzamana kadar en fazla 640-800 isoya kadar çıktım.benm fikrmce okadar fark vermeye gerek yok tabiki bu tercih meselesi fakat benim tercihim d300'den yana olurdu...
Kendini D700 seviyesinde hissedebilen birinin bu soruyu sormaması gerekiyor ...
Insan konulu yada ne bileyim portre falan gibi konularda yogunlasacaksaniz full-frame yada ustu bence gidilmesi gereken yondur.Ayrica daha iyi dinamik alan ve ISO degerleri size cok farketmesenizde daha fazla detay verecektir.Ancak bu farklar icin tabiki sizinde farkli ve ust seviye bir calisma yada ne bileyim bu farklarin onemli oldugu alanlarda faaliyet gostermeniz gerekir.Yoksa biraz israfa kacar acikcasi.Bence siz yeni cikan D7000 alin ,sanki tam sizlik burdan aldigim kokuyu yorumlarsam...
kendini d300 seviyesinde hisseden biri bile bu soruyu sormamalı.
bir d90 almanızı tavsiye eiyorum. gerisi BOŞA masraf olacaktır inanın.
sevgili dostlar;
su anda zaten d80 makine kullaniyorum artik esimi de fotograf dunyasina sokacagim ve mevcut kamerami ona verecegim o yuzden kendime makina alacagim. oncelikle aklima d 700 takildi ancak mkinalara bakarken d300s ve d 700 karsilatirmasi yapan bir suru siteye baktim. Daha once ff makina kullanmadim. ayrica d700 cikali 2 sene kadar olmus makinenin yenisi ne zaman cikarmi birsoru?
d700un yenısı bi seneden once cıkmaz,cıksada zaten devrim yaratacak bir yenilik olmaz,ustelik pahalı olur. beklemenin hiçbir anlamı yok.
full frame makinede ucuz lens kullanmakta olmaz, d700+iyi lensler epeyi tuzlu olacaktır.
bu iş size maddi bir getiri saglamıyorsa dusunmeyın derim.
d7000 yada d300s almanızı onerırım d80den sonra cok begenerek kullanacagınızı dusunuyorum.
ayrıca cok cok daha ucuza gelir,
#gaijin' tarafından 07.11.2010 21:38:32 tarihinde düzenlendi.
Bence D7000 deki denklansor kalitesi bile basli basina bir alma sebebi.D700 ile ayni denklansor mekanizmasi konulmus gibi kaliteli bir ses ve hizi var. D300S de olur ama gerek yok fazla hantalliga ayni formattaki bir makina icin diye dusunuyorum.Kasanin agir olmasinin size bir artisi olacaksa artik duruma gore sizin tercihiniz.Ama ozamanda D700 alin derim ki olay farkli formata kayar
D80 den sonra bu makinalarin herhangi birisi size farkini kolayca hissettirecektir.CCD sensorlu D80 den biraz daha farkli karekterli resim ureten CMOS lu makinalar ilk baslarda yadirganan bir durum bazi kullanicilar tarafindan ama olay sanirim birazcik o abartili renk cumbusunu seven giris seviyesi amatorlerin yadirgamalari.Yoksa kisisel ayarlar ile elde edilemeyecek sonuc yok bu yeni makinalarda.
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
396606 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -
-
-
-
-