Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D5000 Lens
Merhaba arkadaşlar. Yurtdışından Nikon D5000 istettim. Yanında 18-55 VR lens var. Fotoğrafçılıktan, lens özelliklerinden çok az anlarım. Yanında gelen lens işimi görür mü? Makro modu ve normal fotoğraf çekimi için kullanacağım. Bu lens ile zoom yapmak kaliteyi düşürür mü? Yardımlarınızı bekliyorum.
1. makro modu? bu lensle makro cekemezsiniz, ya da soyle soyleyeyım bu lensle cektiginiz makroyu zaten her lensle cekebilirsiniz.
2. normal fotograf cekimi nedir tam anlamadım ama insan manzaraları sokak, portre vs gibi seylerden bahsediyorsunuz sanırım.
kit lensler zaten ortalama kullanıcı tarafından en sık kullanılan aralık olan 18-55 mm aralıgında yapılıyor yani evet genel manada aralık olarak işinizi gorecek bir lenstir.
3. lensle zoom yapmak kaliteyi dusururmu? her lensin, bu 100 dolarlık bir lenste olabilir 3000 dolarlık bir lenste, en keskin goruntu verdigi bir aralık vardır, bu her lenste farklıdır. fark cok buyuk olmayacagı için anlamazsınız bile.
---------------------------
fotografcılık hakkında fazla bilginiz yoksa, ilk etapta bu makine ve lensle cektiginiz fotografları begenmeme olasılıgınız var.
sorun ne makinede ne lenstedir. sorun sizdedir. (yanlıs anlamayın lutfen)
dogru ayarlarla cok guzel olabilecek bir fotograf yanlıs ayarlarla kotu bir fotograf olur.
enstantane ve diyafram ilişkisini iyi ogrenmeniz, lensinizi ve makinenizi iyi tanımanız gerekir. boylece guzel fotograflar elde edersiniz.
-------
makinenizi tanıdıktan, fotografcılıgın abc sini ogrendikten sonra, ne tarz fotograflara yogunlastıgınızı goreceksiniz..
ikinci ve daha kaliteli bir lens almayı bu asamadan sonra yani ihtiyaclarınızı belirledikten sonra dusunun..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
Sony Zve-10 İçin Lens Önerisi
27 May. 2024, 10:30 zeynelvardar
0131027 May. 2024, 10:30
zeynelvardar -
-
-
-