c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

Nikon D50 Veya Km Dynax 5d

Slm arkadaşlar.
uzun araştırmalar sonunda ihtimalleri ikiye indirdim.(nikon D50 ve km dynax 5D)bu iki makine arasındaki önemli farklar nelerdir.ve fotoğrafla yeni yeni ilgilenmeye başlayan birine özellikler açısından hangisi daha uygundur sizce.son olarak makinelerle verilen lenslerle makro çekimleri rahatlıkla yapabilirmiyim yoksa makro için başka lens mi almak zorundayım.Şimdiden teşekkürler...

Tarih: 29 Nisan 2006, 16:22 - İp: 85.***.**7.56
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

SOrun tamamen kullanılmaması anlamına gelmiyor.Düzeltip iade ediyorlar çoğu zaman. Mesela 18-200 vr lenslerde arıza varmış, veya bir uyumsuzluk varmış. Geri çağırıyorlar v e düzeltiyorlar.Gevurlar kul hakkına çok riayet ettikleri için hatalarını düzeltiyorlar.
Bizde öyle değil maalesef.Mesela o 403 otobüslerden kaç tane yandı türkiyede sayanınız oldumu. Sanırım 100 ü geçti. En ufak kazada cayır cayın yahıyor bunlar.Ama toplayan veya geri çağıran varmı yok. Ama avrupaya yalıtımlı modeller gidiyormuş. Yani türkiyede kimse buna dikkat etmesede gevurlar dikkat ediyorlar.b
Sanırım d50 dede böyle bir sorun olmalı. Burkaya soralım olmazsa.

 

Tarih: 3 Mayıs 2006, 00:30 - İp: 85.***.**5.204
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

arkadaslar merhaba..
konuda bayagi yol katedilmis aslinda.. ben yine de dusunduklerimi soyleyeyim..
neden canon veya nikon koymuyor sorusunu, kendi bildigimce -yaniliyor olabilirim- cevaplamaya calisayim..
herseyden once, as sistemi, tabii ki cok guzel..
ama bazi kacar noktalari da var.. mesela pan teknigi kullaniminda, IS veya VR lenslerinden daha iyi sonuclar aliniyormus..
hareketi denetleyen sensorler lens icerisinde bulunuyor.. belli bir eksende kameranin hareketi ile, lens, aslinda kameradan daha fazla hareket ettiginden, hareketi denetleme isinde de daha hizli davranabiliyor..
bir digeri, as sistemini kullanan konica dslr'larda, stabilization'in calisip calismadigini viewfinder'dan goremezsiniz.. oysaki IS ve VR sistemini kullanan lenslerle yapilacak cekimlerde, focus saglanir saglanmaz, viewfinder'da da stabilization saglanir.. dolayisiyla tam etki gozlenir..
ama konica'larda cekim yaptiktan sonra, bir de bakarsiniz ki sabit cikarmis makine..
...focus motoru, konica'larda body'de yer aliyor.. dolayisiyla focus saglanirken; sesli ve yavas calisacaktir.. oysaki vr ve is sistemlerinde; mesela is sistemi ile USM'in de varligiyla, lens inanilmaz derecede hizli ve sessiz focus saglar..
tabii sonucta hiza da dayaniyor konu.. lense sonra yine kameraya focus icin gerekli data'nin aktarilma sureci, focus yapma zamanini uzatacaktir.. oysaki canon ve nikon'larda lens ile kamera, mukemmel bir sekilde iletisimde oluyorlar..
...............
ve tabii ki IS sisteminin kamerada bulunmasi, belli masraflari da beraberinde getiriyor.. eminim ki makinenin ucretinde cok farkediyordur AS sayesinde..
....
su anda nikon'un kullandigi VR II sistemi ile beraber, sarsinti 4 stop'a kadar engelleniyormus.. yani bir stop daha fazla.. yakinda 5-6 stop'a kadar engelleyen lensler cikarirlar belki de..
peki o zaman ne olacak? nikon dslr'a bu lensi takarak, 5-6 stop'a kadar engelleyebilecek kisi.. oysaki konica ile 3'e razi gelmis oluyorsun bir yerde.. (ama tabii ki de bu buyuk bir sorun degil.. sonucta hersey pakette alinmis oluyor kamerayla birlikte..)

.....................................

acikcasi su karmasada -konica'nin dslr uretmemesi, sony'nin yeni dslr cikaracak olmasi- konica almak biraz mantiksiz gibi gorunuyor.. tabii ki fiyatlarin ucuzlamis olmasindan dolayi, konica alarak, kisi cok fazla kar da edebilir..
ama ben olsaydim, ne yalan soyleyeyim, ya sony'nin yeni dslr'ini beklerdim ya da nikon gibi bilinen, buyuk bir firmanin kamerasindan alirdim..

ayrica nikon gelecek acisindan da daha saglam goruluyor.. bugun nikon'un her derecede dslr'i mevcut.. ama konica'nin? veya sony'nin en ust kaliteye kadar dslr'i olacak mi?
bugun ben kendimi 350d ile yetersiz gorsem, kolayca satip makineyi, gelismis bir model alabilirim.. bir canon 5d bile artik uygun fiyatla satiliyor artik piyasada..

ama tum bunlara ragmen, kesinlikle demiyorum ki, konica 5d kotu bir makinedir.. son derece iyi bir makine.. ama su durumda, nikon'u secmek cok daha akillica gibi gorunuyor bana..

 

Tarih: 3 Mayıs 2006, 21:28 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

omer merhaba..

bir de paranin diger yuzu var.. konica acaba neden boyle bir pastanin diliminden vazgecti?
tabii ki bir yerde daha fazlasini ucuza satarak, makinesinin ne kadar da ekonomik oldugunu gosteriyor; ama neden acaba, bahsettigimiz pastadan da vazgeciyor? acaba konica, su an itibariyle bir canon veya nikon kadar bu sektorde gelismis durumda mi? birsuru soru geliyor akla bence..

......................

pazarbey, kendi yazdigimi kendim gorebilsem yalniz; kimse soylediklerimi gormediginden, benimle konusan olmayacak.. sonucta kuserdim valla..

........................

cmn, omer'in de soyledigi gibi, bence de almisken dslr al.. zaten nikon d50, konica 5d gibi makineler amatorler icin uretilen makineler.. kullanimlari son derece basit..
fakat aldiktan hemen sonra harikalar yaratirim diye de bekleme bence.. dslr'a alistim demek, neresinden baksan 6 ayini aliyor.. hakkini vererek kullanabilmek acisindan..

 

Tarih: 3 Mayıs 2006, 21:35 - İp: 62.***.**2.10
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

ben, nikon d50'lerin arizali olduklarini zannetmiyorum dogrusu.. oyle olsaydi, forumlarda tartisiliyor olurdu bu.. ozellikle butun d50'lerin toplatilmasi gibi bir husus olsaydi, eminim dpreview gibi bir sitede islenirdi bu..
hala daha gozlemledigim kadariyla d50 satiliyor.. hem de cok fazla satiliyor bildigim kadariyla..
.....................

 

Tarih: 3 Mayıs 2006, 21:45 - İp: 62.***.**2.10
omergin
omergin (üye)
Kayseri / Meraklı

ilker bence konicanın o dilimden vazgecme nedeni canonda veya nikonda olmayan birseyi yapmak zorunda olmasıydı dusunsene 5d de as olmazsa diger tarafta 350d ve d50 dururken kim yuzune bakar bence konica biraz hile yaptı ve iyi kar etti

 

Tarih: 3 Mayıs 2006, 22:52 - İp: 85.***.**7.68
c_m_n
c_m_n (üye)
Bursa / Meraklı

düşüncelerin ve açıklamaların için saol @dadanagast.ben aslında 5d ye karar vermiş durumdaydım fakat bu sony e satılma olayı beni caydırdı.bir an önce makinemi alıp fotoğraf çekmeye başlamak istememe rağmen şimdilik şu d50 nin durumunu biraz araştırmaya karar verdim.bu arada belki alpha serisi de çıkar ve belki çok güzel bi makine oluştururlar.(yani en azından umarım).
------------------------------------------------
bu arada alpha serisinin lansmanın nezaman olduğunu bileniniz var mı?yani kesin tarih belli mi??

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 00:06 - İp: 85.***.**4.101
drtamer
drtamer (üye)
Malatya / Amatör

Slm arkadaşlar,
Ben konuya tam ters bir açılım getireyim. Nikoncular günlerdir Sony DSLR'nın Nikon için ilerde tehdit olabileceğini tartışıyorlar. Çünkü Canon'dan farklı olarak göbekten (CCD veya CMOS) Sony'e bağlılar.
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=18116567
Tamer

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 00:25 - İp: 193.***.**2.10
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Dün hayyam a baktım D50 bulamadım, çok satıldığını ellerinde kalmadıklarını söylediler.

Aydınlar çarşamba günü geleceğini ve fiyatların biraz daha uygun olacağını söyledi.

Alabildiğim diğer spot fiyatlar şöyle

Nikon D70 + 18-70 lens + 1Gb Kart =1250$

Canon 350D + 18-55 + Canon 55-200 + Batarya Grip =850 euro

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 09:48 - İp: 85.***.**9.138
murgur
murgur (üye)
İstanbul / Amatör

dpreview.com'dan alıntı (link burada) :
"Sony has confirmed that the new system is based on the existing Alpha / Maxxum / Dynax mount and will continue to be compatible."
"People who have already made investments in many of Konica-Minolta’s lenses and accessories will be able to take full advantage of Sony’s new D- SLR cameras."
Yani anladığım şu: Sony'nin yeni alpha dslr'ları, eski Minolta lenslerle uyumlu olacak.
Bence Sony dslr piyasasında kısa zamanda çok iyi bir pazar payı edinecek. Dada'nın bahsettiği lens seçeneği sıkıntısı da kısa zamanda giderilecektir, Sony veya Zeiss lenslerle. Özellikle Türkiye piyasasında çok yüksek fiyatlarla (yurtdışının tam 2 katı) satış yapan Canon, Sony'nin yurtdışı fiyatlara daha yakın makul fiyat politikası ve yine Sigma'nın ve nispeten Nikon'un da yine yurtdışyla kıyaslanınca Canon'dan daha uygun fiyatları gözönüne alındığında, fena halde zorlanacak. ya pazar payı kaybetmeyi göze alacak, ya da fiyat düşürecek.
Sony ve Minolta kullanın veya kullanmayın, bence bu iş tüm dslr kullanıcılarına (özellikle Türkiye'dekilere) yarayacak.

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 11:06 - İp: 85.***.**8.34
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

omer hakli olabilirsin tabii.. ama bir yandan da dusunuyorum da, konica zaten buyuk bir marka.. bir pentax veya olympus da koymuyorsa AS'i, konica da koymayabilirdi..
ama tabii ki buyuk bir arti AS olayi.. bunu inkar etmek sacma.. konica gercekten akilli davrandi..
fakat, bu sefer de aklima, acaba AS olmayan bir dslr cikartmis ve satiyor olsaydi, acaba su anda tum haklari sony'e devretmemis mi olacakti.. cunku eminim ki AS, ek bir masraf getiriyor ucrete.. digerlerinin hepsi en basit dslr'i yapmaya calisirken (cunku amac zannedersem, bir yerde daha fazla insanin, ayni mount'lu lenslerinin olmasi.. sonucta ileride de firma hem lens hem de yeni cikaracagi dslr'lari kolayca satabilecek o kisiye..) neden konica bu yolu secti?
tabii bunun, biz tuketiciler acisindan zarari degil yarari var..
fakat bilemiyorum dogrusu..
konica 7d ciktiginda 20d'den cok daha pahaliydi.. aradan uc-bes ay gecti ve fiyati d70s'in altina dustu..
simdi bu durumda, konica bizler icin iyi bir tercih oluyor.. ama acaba sony ne yapacak sorusu gundeme geliyor, degil mi? sony de daha pahali malzeme kullanacak mi?
....
pek de kullanacak gibime gelmiyor acikcasi..
neyse..

................................

tamer, acikcasi sony dslr sayesinde nikon'un isi kesinlikle zor olacaktir.. ama zannetmem ki, sony kotu cmos'lari nikon'a kakalayip iyisini kendisi kullansin..
neyse.. verdigin yaziyi okuyayim hemen..

 

Tarih: 4 Mayıs 2006, 17:49 - İp: 62.***.**2.10