Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3100 mü Fujifilm Hs30 Mu
ilk defa dslr makine alıcam.fotoğraf konusunda da amatörüm.bütçemi de düşünerek d3100 almaya karar vermiştim.ta ki elctroword'e gidene kadar.orada fujifilmin hs30 diye bir modelini gösterdiler ve şiddetle önerdiler.d3100 e göre daha iyi olduğunu söylediler.bikaç özelliğini gösterdiler ve kafam karıştı. bilhassa hs30 un tüm lenslerinin bir makine üzerinde olması benim için çok caydırıcı oldu.aynı parayı d3100 e vereceğinize hs 30 a verip daha kaliteli çekimler yapabiliriniz denildi.amacım profesyonel çalışmak değil sadece günlük hayatta çektiğim fotoğraflar daha kaliteli olsun, gezdiğim, gördüğüm yerleri daha iyi fotoğraflıyım istiyorum .fujifilimi hiç düşünmemiştim.pek de kullanan yok çevremde. lütfen yardımcı olur musunuz?
sana uygulanan taktigi bana teknosada uyguladılar,zaten bunlar fujinin elemanları şov yaparlar ve özellikle ne alacagını bilmeyen ve karar vermeyen kişileri fujiye yönlendirirler.
benim kanaatim hs30 araştırmış biri olarak fazla beklentin yoksa,lens olayına da girmem dersen hs 30 al derim.
yalnız birazcık kalite olsun makinayı aldıgımda mutluluk duyayım diyorsan hic düşünme d3100 al keyfine bak derim .
yorum için teşekkürler. teknosanın kampanyası var şu an.d3100 ile birlikte 2. lens olarak 55-200 lens veriliyo. 55-200 benim çekimlerim için yeterli olur mu acaba?
nikon d3100 ü öneririm u iki model arasında. ancak çift lensli set yerine bulabilirseniz 18-105 lens ile satılanı almaya çalışın veya 18-55 lensli tek satılıp vr(görüntü sabitleme) özellikli lenslisini alın. çift lensler kalite bakımından tek satılanlara göre kötü oluyor alacağınız setteki lens özelliklerinide belirtirseniz daha açıklayıcı yorumlar yapabiliriz
maalesef lenslerle ilgili bilgi verilmemiş.sadece 18-55 ve 55-200 oldukları yazıyo.
d3100 tabiki
Size tam bir kazıklama politikası uygulanmış. HS30 dslr bile değil. Bir mega zoom compackt. Sınıfında iyi olabilir ama fuji zaten o kadar iyi bir marka değil. Mega zoom sınıfı ise çoğu kişinin itinayla kaçındığı bir sınıf. Ya ucuzundan dslr alıyorlar yada çok fazla zoom lu olmasa bile görüntü kalitesi iyi kaliteli bir compact.
D3100 alın sonra iki lensi de okutup, üzerine biraz ekleyip, 18-105 VR alın.
Bütçeni yazmamışsın ama tavsiyem: d5100 + 18-105 VR.. Veya şuan fiyatları çok makul olan Canon 1100d+18-55 veya 600d+18-55 iyi seçim olur..
puskas'a katılıyorum...öncelikle d5100 + 18-105vr...
yardımlarınız için çok teşekkür ederim nikon d5100 almaya karar verdim.
aldıktan sonra amatör de olsa fotoğraflarımı paylaşcam inşallahh en yakın zamanda
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3334512 Nis. 2023, 13:15