Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D200 Kullananlar ...
simdiden tesekkurler. canon30d ve nikond200 arasinda kisa bir kararsizliktan sonra nikon almaya karar verdim. 2 sorum olacak;
1. nikon d200lerde herhangi bir uretim hatasi biliyor musunuz? kullanmis olanlar tavsiye eder mi?(birinden bu makinelerin hatali oldugunu ve cok iade edilgidini duydum ondan soruyorum)
2. yakin zamanda bu ayarlarda yeni makineler satisa cikacak mi? fiyatlar degisebilir mi?
bende bir hafta önce aldım d 200 şimdilik iyi ama resimlerde biraz sarı ağarlıkta ayarlarının yapılması için servis çağırdım bekliyorum resimleri çok net sarı lığı çözersem mükemmel ayar yapılacak makinaya
Selam.Gece çekimleri ağırlıklı olarak kullanacak isen sana 30D'yi öneririm.Daha az noise üretmekte.D200'ü ise 18-200mm ile tavsiye edebilirim.Çok amaçlı bir lens anlayacağın.
Ayrıca maddi durumun iyi ise ki bu makinayı aldığına göre,bu işden para kazanmayı düşünüyorsun;
Sana Canon 5D öneririm.Yaklaşık bu fiyata Nikon D2X-S modelini de öneririm.
selam jamesdan.. foruma hosgeldin..
ben ikinci sorunu cevaplamak istiyorum.. uc ay sonra photokina isimli bir fuar yapilacak, bu fuarda bircok firmanin yeni makinelerle boy gostermesi bekleniyor.. ama uc ay sonra tanitilacak makinenin, piyasaya cikmasi, degerlendirmelerinin yapilmasi, dusunme fasli derken birkac ay daha gecer.. o sureden sonra da baska makineler cikabilir tabii..
bu ayarlarda baska makinelerin cikacagini zannetmiyorum acikcasi.. 30d yeni cikti, d200 de yeni.. sony sanirim gelecek seneden once konica 7d'nin kendi markasi altindaki denkini cikartmayacak.. digerleri zaten daha cok giris seviyesi dslr'larla ugrasiyor.. son bir ihtimal, fuji'nin s4 pro'su cikabilir.. ama iste basta da soyledigim gibi nereden baksan 6 ay..
jamesdan, d200 muthis bir secim kanimca.. ayni ayarlarda baska makine beklemene gerek yok..
yalniz bir soru sormak istiyorum.. sanirim ilk kez dslr alacaksin? neden d200 gibi yari-pro sayilabilecek bir makine istiyorsun? kullanimi giris seviyesi dslr'lara gore zordur..
hosbulduk ve herkese tesekkurler
maalesef maddi durumum kisitli. cok amacli bir lens yerine zamanla -farkli amaclara uygun- kendi kitimi olusturmak istiyorum. butcemin buyuk bir kismini body ye ayirdigim icin simdilik boyle bir objektifle baslamayi dusunmustum. canon 5d cok guzel bir makine ama beni asiyor :_(
bu benim ilk dslrim. fotografcilik bolumu ogrencisiyim. daha once d100 d70 350d ... vs kullanma firsatim oldu. d200 un baslangic icin ileri seviye bir makine oldugunun farkindayim. ancak uzun seneler tek makinem olacak ve daha sonrada 2. makine olarak kullanabilecegim bir makine almak istiyorum. fotografcilik benim icin hobiden daha fazlasi ... verdigim her kurusu sonuna kadar degerlendirebilmeliyim yani
jamesdan tekrar selam..
kendi kisisel gorusume gore, d200 verilen parayi sonuna kadar hakedecek bir kamera.. ayrica seninle bir fotografcilik dergisinde yazilanlari paylasmak istiyorum, practical photography derginin isimi..
dergide hangi dslr alinabilir diye bir konu acmislar ve su anda piyasadaki dslr'lara puanlar vermisler.. ne yazik ki d2x ile 1d serisinin puanlari yok, onlar icin paraniz varsa durmayin turunden kisa yazilar yazmislar.. ama cogumuzun butcesi disinda olan makineler ne yazik ki.. tabii sen ileride kendine alacaksindir..
o yuzden cok sanslisin..
yapilan puanlandirmadan sayili kamera 5 yildiz aliyor.. bunlar; 20d, 30d ve d200.. canon 5d, 4 yildiz almis sonucta, cunku performans, hesapliligi ve ele oturusu konularinda 4'er yildiz almis.. aslinda bu konu cok uzun.. burada mesela (ingiltere) canon 5d'nin fiyati 24-105 ile su anda 2200 pound'a geliyor.. oysaki d200 ile 17-55'in fiyati 2000 pound.. yani aralarinda 200 pound farklilik var.. ve sonucta her ikisi de farkli alanlarda kullanilacak makineler..
......
canon 20d, ozellikler bolumunde 4 yildiz almis sadece, diger alanlarda 5.. canon 30d ise hesaplilik bolumunde 4 yildiz almis.. digerleri 5.. cunku 30d'nin cikmasiyla 20d'yi cok ucuza bulabilmek mumkun, bu da 30d'nin fiyatinin biraz fazla olacagini gosteriyor..(ama sen lutfen turkiye fiyatlarina gore dusun bu dediklerimi) d200 ise, performans'da sinifda kaliyor.. 4 yildiz almis.. cunku tek pille bir 30d gibi cok sayida cekim yapilamiyor.. ama grip takilarak bu sorunun ustesinden gelinebilir, iste o zaman her alanda 5 yildiz alacak bir kamera oluyor d200..
ozellikle bir cumle var soylenen:
"against the competition, the d200 outpaces the eos 30d but can't match the full-frame splendour of the eos 5d for landscape photographers."
... ki body fiyatlari arasinda 200 pound var d200 ile 30d'nin.. d200 daha da pahali bir makine, ama yine hesaplilikda 5 yildiz almayi basariyor..
d200 gercekten de mukemmel bir makine.. ki benim en cok istedigim makine..
....
yalniz bir konu dikkatimi cekti jamesdan.. sanirim ucuz bir lensle kullanacaksin d200'u.. simdi bu durumda soyleyebilecegim sana, bir sure daha beklemen olacak makine alim isinde.. cunku simdi ucuz bir lensle baslayayim sonra iyisinden alirim dersen olmaz acikcasi.. lensin onemi cok cok fazla.. ayrica simdi kamera alsan, seneye de iyi bir lens alayim desen, inan seneye de d300'u goreceksin ve almak isteyeceksin..
makineleri cok cabuk degistirirsin.. oysaki lensler bir omur boyu gider, iyi kullanirsan tabii..
benim sana tavsiyem, photokina'ya kadar beklemen.. sanirim d70s'in bir ust modeli cikacak, sonra o kamerayi alirsin.. dolayisiyla 1-1.5 sene kullanirsin, makine rafa kaldirilmadan once piyasada.. buyuk ihtimalle ozellikler acisindan da bayagi gelismis olacak.. ve zaten senin icin, daha yeni basliyorsun, senelerce yetebilecek bir makine, hatta d70s de oyle..
sonra okulda son siniflara falan geldiginde kendine mesela d4x alirsin.. ama simdi degil.. cunku once iyi lense ihtiyacin var.. kaldi ki d200'u kotu lensle kullanmakla, makinenden maksimumu alamayacaksin..
mesela d80 (d70s'in yeni modeli..) ile kendine nikon 17-35 alabilirsin.. veya bir tane 28-70..
.....istersen okul arkadaslarinla da bir tartis, hatta hocana da bir sor, onlarin da goruslerini al..
benim hatam; almayi dusundugum objektifi yazmamisim, kusura bakmayin. cok amacli tek bir objektif yerine zamanla farkli amaclar icin kendi kitimi olusturmayi planliyorum. ilk almak istedigim objektif 28-70 f2.8 benim normal ve dar aci ihtiyaclarimi karsilayabilecek macro ozelligi olan ve her zaman portre calismalarimda kullanabilcegim bir objektif diye dusunmustum. ileride maddi acidan biraz rahatlayinca birde genis aci almak istiyorum. o zaman gene sizleri rahatsiz ederim. 28-70 f2.8 fiyatina baska bir objektif tavsiye ederseniz sozunuzu dinlerim
dadanagast a ayrica tesekkurler. d200 konusunda icimi rahatlattiniz.
jamesdean sen de..
" butcemin buyuk bir kismini body ye ayirdigim icin simdilik boyle bir objektifle baslamayi dusunmustum." deyince sen, ister istemez, 18-70 gibi bir lens ile alacaksin zannetim.. jamesdean, bu lensin fiyati neredeyse d200 fiyatinadir..
neyse..
yalniz, bu lensin macro ozelligi falan yok jamesdean.. cok dusuk buyultme sagliyor bildigim kadariyla.. ayrica d200'un uzerinde, senin de bildigin gibi genis aci gibi olmayacak.. 1.5x'lik sensoru sayesinde d200'un, eski 35mm standartina gore, 42-105mm'ye denk gelecek lens.. ama portre icin harika bir secim..
her ne kadar nikon'un 12-24'u kadar iyi olmasa da sigma 10-20 de alabilirsin kendine.. fiyati cok daha ucuz, ama kalitesi mukemmel.. 10-20 sayesinde genis aci ihtiyacini da karsilamis olursun, tabii ki ihtiyac duyarim diyorsan..
yoksa bosver ve 28-70 ile baslayip yoluna devam et..
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
-
-
-
-
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43